Wat is serverloze computing en waarom zou je?

0
14

Nul

Het ontwikkelen van toepassingen gebruikt te worden, een dure aangelegenheid, waarvoor upfront investeringen in hardware en software voordat er ook maar één regel code is gegenereerd. Zoals we weten, cloud computing heeft dat allemaal veranderd, en nu online diensten het leveren van hardware en software middelen van bestaan te passen aan alle wensen en budgetten.

Tot voor kort echter, deze cloud-hosted services hebben gekeken vrij veel als degenen die – gegeven de middelen en de noodzaak van uw bedrijf kon zich hebben ontwikkeld. In andere woorden, ze hebben de neiging om te worden monolithische stukken code ontworpen om te worden uitgevoerd op een enkele server of lokaal gehost of in de cloud.

De implicatie is dat de hardware te draaien toepassingen die nog moet worden geleverd, geconfigureerd en betaald voor om de applicatie uit te voeren. Maar er is nu een betere manier om vooruit te gaan.

Wat is serverloze?

Serverloze computing kun je schrijven en implementeren van de code, zonder het gedoe van het beheer van de onderliggende infrastructuur. Terwijl de servers zijn natuurlijk nog steeds vereist voor het uitvoeren van de apps – of (nauwkeuriger) functies – de architectuur is zo ontworpen dat de ontwikkelaar niet hoeft te maken over de server-management, capaciteitsplanning beslissingen.

Hoe kan dit? Een typische serverloze app zal bestaan uit een aantal functies, die is waarom u vindt serverloze platform aanbieders aanbieden van functies-as-a-service (FaaS). Elke functie is een onderdeel van de app, gekoppeld aan de back-end door de provider van het platform, of door netwerken van derden. De mechanica van hoe dat werkt zijn de provincie van de provider, die erin slaagt het proces en de kosten op basis van business functionaliteit geleverd, niet de hardware. In andere woorden, dit is de pay-as-you-go-code.

Serverloze-code wordt gewoonlijk event-driven. Ontwikkelaars moeten alleen bezig met het maken van code die zich op een specifieke manier in reactie op specifieke ingangen; modulaire code die wordt uitgevoerd onafhankelijk van de rest van de app, in andere woorden. Het loopt wanneer geactiveerd, en als het eenmaal klaar is met zijn taak draait naar beneden, in afwachting van de volgende aanroep.

Voordelen

Onder de belangrijke voordelen van serverloze is een betere kosten-effectiviteit, als u alleen betaalt voor de tijd genomen om code uit te voeren, niet voor de inactiviteit. En omdat serverloze functies kunnen worden aangeroepen in een fractie van een seconde kunnen deze kosten worden uiterst gedetailleerd. Het verhoogt ook de productiviteit van ontwikkelaars door zich te richten op wat u het belangrijkst: het bouwen van applicaties en abstraheer afstand problemen rond hardware en compatibiliteit, of back-end details, zoals multi-threading.

Bijvoorbeeld, in plaats van het betalen voor het uitvoeren van een altijd-up van de database server, een FaaS functie zou kunnen reageren op een http-aanvraag van de client. Wordt serverloze, echter, is het niet nodig om te draaien, in tegenstelling tot een traditionele database server Hoe dat verzoek is doorgestuurd naar de back-end is de verantwoordelijkheid van de FaaS provider, dus uit-laden op een vlot van dienstverlening en het management beslissingen van de ontwikkelaar of SMB. Dit betekent ook dat de functie wordt automatisch schaalbaar: een serverloze functie wordt uitgevoerd wanneer het nodig is, zonder te worden ingericht.

Samenvatting

Serverloze biedt nul server beheer, geen directe provisioning, auto-scaling om te voldoen aan het verkeer eist, en is kosten-effectief: u betaalt alleen voor de gebruikte middelen. Het is nog vroeg dag, maar de tekenen zijn duidelijk: serverloze bespaart u geld en kunt knippen complexiteit.

Verwante Onderwerpen:

Cloud

0