Vi snakket med den faktiske designer bak Kanye West er iPlane banen til president

0
27

Tidligere i dag, Kanye West skapte overskrifter i et møte med Donald Trump, avslører et konsept for en Apple-laget, hydrogen-drevne “iPlane 1”, som rapperen ønsket å erstatte Air Force One med (sammen med sin telefon passord). Det eneste problemet: “iPlane 1” er ikke et hemmelig Apple-produkt eller en original Kanye idé. I stedet, det er et konsept stykke som var en del av industridesigner Shabtai Hirshberg 2012 masteroppgave prosjekt å forestille seg fremtiden for flytrafikken i 2030.

Snakker til Randen, Hirshberg forklarte at han hadde ingen anelse om at Kanye var med hans kunst. “Nei, det komplett tok meg ved overraskelse. En god overraskelse, vil jeg si — det er alltid hyggelig å se design som tenkte vel etter,” Hirshberg sa.

“Det er alltid hyggelig å se design som trodde vel for.”

“Dette er opphopning av en ett års intensivt arbeid, det var min eksamen avhandlingen prosjekt for min mastergrad i College for Kreative Studier i Detroit,” som Hirshberg beskrevet som å undersøke de viktigste problemene som plager flytrafikken i dag, spesielt i utviklingsland, og forsøker å designe en løsning. Hirshberg gjør oppmerksom på at hans arbeid er mer ambisiøse enn realistisk, tegning på “mer avansert fremdriftssystemer og bedre byggematerialer” enn hva som er mulig i dag med vår teknologi, som forklarer noen av de mer fantasifulle elementer, som den gigantiske glasskuppel. (Selv om, i motsetning til Kanye beskrivelse av flyet, Hirshberg design ikke er hydrogen-drevet.)

Hvordan Kanye (eller hans team) har funnet bildet i første omgang? Hirshberg forklarte at han hadde omtalte prosjektet, når han først har lagt det — “det er alle over internett,” med Behance side alene etter å ha blitt sett mer enn 16 000 ganger, selv om han ikke vet sikkert akkurat sånn som det har gjort sin vei til Kanye.

“Jeg vil være mer enn glade for å samarbeide med Kanye West og Apple.”

Dessverre for Hirshberg, mens hans arbeid kan ha dukket plutselig opp i hendene på en av de største kjendiser i verden og blitt satt på visning for president i Usa i det Ovale Kontor, har han vært helt objektiv med prosessen — “Han sa ikke at det var meg… men det er hyggelig å bli gjenkjent av journalister minst.”

Hirshberg gjorde oppmerksom på at han arbeider for tiden med en gruppe i London for å utvikle en mindre, business jet-sized versjon av sin opprinnelige konseptet, men han er åpen for å jobbe på en større scene, for: “jeg vil være mer enn glade for å samarbeide med Kanye West og Apple hvis de bestemmer seg for å faktisk ta dette videre.”