Undersökning: Migration till molnet ger oplanerade kostnader och huvudvärk för många

0
18

Noll

IT-organisationer plan för sina moln migration och hoppas på kostnadsbesparingar och större flexibilitet inom verksamheten, men en gång i molnet, de flesta överskrida sin budget och upptäck en allvarlig skicklighet gap, enligt en färsk undersökning utförd på uppdrag av IT-tjänster för företaget Softchoice.

En undersökning av 250 Nordamerikanska företag som finns att, efter att ha avslutat moln migration, 57 procent har överskridit sina IT-budgetar och nästan 20 procent har överskridit sina budgetar med mellan 21 procent till 50 procent.

Också: Cloud computing är att äta världen: Bör vi vara oroliga?

Resultaten visar att förväntningar på moln DET är inte nås av IT-planerare och att de inte förstår den pågående cloud IT-kostnader. Cirka 43 procent erkände att ha problem med sina cloud management strategi.

Nästan alla, 96 procent svarade att de hade en kompetens lucka i deras organisationer om cloud IT.

Undersökningen upptäckte en allvarlig lucka i kunskapen om brister inom sin IT-organisation, med 61 procent av vice ordförande och C-nivå befattningshavare tro att deras flytta till molnet har gjort det möjligt för dem att uppnå sina affärsmål, medan 41 procent av de lägre IT-chefer överens om samma sak.

Större organisationer erkände att ha mest svårigheter i att använda molnet för att uppnå målen för verksamheten, medan mindre organisationer med färre än 500 anställda, rapporterade en tredjedel högre tillfredsställelse med molnet.

De fem främsta skälen för att flytta till molnet var: 78 procent vill ha högre prestanda från sin MAN; 67 procent vill ha business agility, 64 procent räknar med kostnadsbesparingar; 52 procent tror att de anställdas produktivitet kommer att öka, och 49 procent vill skalbarhet.

Också: Cloud computing: Fem sätt att göra det mesta av flytten

Mer än hälften — 53 procent-säger att de är uppföljning av programmets prestanda. Trettiosex procent har antagits DevOps principer. Trettiotre procent är som använder maskininlärning för prediktiv analys. Tjugo-åtta procent har antagits micro tjänster arkitekturer, och 25 procent är med hjälp av containrar.

Mänskliga fel (såsom att inte förstå de kostnader som ingår i cloud IT) rapporterades med 25 procent och 34 procent sade att de saknade kompetent personal. Mer än 86 procent säger att de betalar en premie för yrkesarbetare, med 37 procent att betala 20 procent till 50 procent mer i lön.

Ytterligare resultat från Softchoice undersökning kan ses här.

Tidigare och relaterade täckning:

Vad en hybrid moln i “multi-cloud-eran,” och varför du kanske redan har en

Nu att de tjänster som används av ett företag och lämnas till sina kunder kan vara lagrad på servrar i det publika molnet eller på plats, kanske “hybrid-moln” är inte en arkitektur som något mer. Även om det kan hända, att inte stoppa några i den digitala omvandling företag från att förkunna det ett sätt att arbeta åt sig själv.

Cloud computing: Här kommer en viktig brytpunkt

Ansökan utgifterna har flyttat till molnet snabbast, men även andra områden av IT-utgifterna är att fånga upp.

Salesforce master plan genom finanspolitiska 2022 med siffrorna

Salesforce tillväxt för de kommande åren är knuten till multi-cloud-kunder såväl som tillägg till grundläggande tjänster. Här är en titt på de centrala siffror.

När superdatorer och AI uppfyller molnIrland är att få en ny superdator, Penguin Design och KONCERNCHEF Tom Coull om hur superdatorer tar på sig en del stora design och utmaningar.

Relaterade artiklar:

Vad är det bästa moln lagring för dig? Toppen moln leverantörer 2018: Hur AWS, Microsoft, Google Allt du behöver att veta om molnet, förklarade XaaS: Varför “allt” finns nu en tjänst som Infographic: Varför företag byter till Allt som en Service Fri PDF-nedladdning: Framtiden för Allt as a Service-SaaS, PaaS och IaaS: att Förstå skillnader Cloud computing: Hur man gör flytta utan att förlora kontrollen Amazon cloud ledningen krymper som Microsoft Azure tillväxten exploderar TechRepublic

Relaterade Ämnen:

CXO

Digital Omvandling

Datacenter

Innovation

Förvaring

Cloud TV

0