Senatoren vraag Google hand van het interne memo aandringen Google+ cover-up

0
18

Nul

Drie Republikeinse senatoren hebben een brief gestuurd naar Google vandaag veeleisende het bedrijf met de hand over een interne memo die is gebaseerd op Google besloten om cover-up van een Google+ het lekken van gegevens in plaats van de openbare als van de meeste bedrijven.

Het bestaan van deze interne memo aan het licht kwam, op maandag in Wall Street Journal dat gedwongen Google om publiek te gaan met details over een Google+ API bug die gebruikt kunnen worden om gegevens te vergaren op Google-gebruikers.

De API-bug werd ontdekt in Maart, en volgens de Wall Street Journal report, het bestond in de Google+ broncode sinds ten minste 2015.

Volgens het rapport, de interne memo, ondertekend door Google ‘ s juridische en beleidsmedewerkers, adviseerde de Google top executives niet tot het bekendmaken van het bestaan van de API bug vrezen “onmiddellijk aan de wettelijke rente.”

Google ‘ s juridisch medewerkers waren bang dat het fout zou brengen Google “in de schijnwerpers te zetten naast of zelfs in plaats van Facebook ondanks het feit dat onder de radar gebleven tijdens het Cambridge Analytica schandaal,” en zou “bijna [garantie] Sundar zal getuigen voor het Congres,” verwant aan Facebook ‘ s CEO.

“Op hetzelfde moment dat Facebook was het leren van de belangrijke les die tech ondernemingen dient te worden openhartige met het publiek over het privacy-kwesties, Google blijkbaar gekozen om het achterhouden van informatie over een relevante kwetsbaarheid voor angst voor de publieke opinie,” de drie senatoren schreven in hun brief van vandaag.

“Het is om deze reden dat de gemelde inhoud van Google’ s interne memo zijn zo verontrustend.”

Nu, de drie senatoren, die ook de leden van de diverse commissies van de Senaat, wilt u een kopie van die interne memo door op 30 oktober, samen met de antwoorden op zeven vragen met betrekking tot wat, waarom, en hoe Google verwerkt de Google+ API-gegevens lekken.

Senatoren wilt weten wat de exacte tijdslijn van Google ontdekt de API lek, waarom Google niet openbaar maken van het probleem in de tijd, indien het ter kennis van de FTC voorafgaand aan de openbaarmaking, en als Google is het verbergen van andere inbreuken.

“We zijn bijzonder teleurgesteld gezien het feit dat Google’ s chief privacy officer getuigde voor de Senaat Commerce Committee over de kwestie van de privacy op September 26, 2018–net twee weken geleden–en niet van de gelegenheid gebruik om het verstrekken van informatie over deze zeer relevante kwestie aan de Commissie,” ze toegevoegd.

De memo, de inhoud, en de daaropvolgende cover-up look zelfs schadelijker zijn, want een dag voordat het op 26 September Senaat gehoor, Google voorgestelde data bescherming van de persoonlijke levenssfeer ONS wetgever met het argument dat bedrijven moeten transparant zijn over de soorten van persoonlijke informatie verzameld en voldoen aan de toepasselijke grenswaarden voor het verzamelen van gegevens. Google gepositioneerd haar voorstel als een GDPR-stijl wetgeving voor de VS, zelfs als het zat op een ongekende inbreuk op de beveiliging in de tijd.

De drie senatoren die tekende vandaag een brief van John Thune [R-SD], Voorzitter van de Senaat-Commissie voor Handel, Wetenschap en Transport; Roger Wicker [R-MS], Voorzitter van de Senaat Subcommissie op Communicatie, Technologie, Innovatie, en het Internet; en Jerry Moran [R-KS], Voorzitter van de Senaat Subcommissie Bescherming van de Consument, de Veiligheid van het Product, Verzekering en Beveiliging van Gegevens.

VERWANTE DEKKING:

Pentagon nieuwe next-gen wapensystemen zijn belachelijk eenvoudig te hackenGoogle stelt nieuwe regels voor apps van derden om toegang te krijgen tot Gmail-gegevens vanGoogle blokkeert die Android-apps kunnen op verzoek Logboek met Oproepen en SMS machtigingenDHS en GCHQ mee Amazon en Apple in het ontkennen van Bloomberg chip hack verhaalChinese spion chip naar verluidt vinden in server op grote AMERIKAANSE telecom (CNET)Facebook gegevens privacy schandaal: Een cheat sheet (TechRepublic)

Verwante Onderwerpen:

Google

Beveiliging TV

Data Management

CXO

Datacenters

0