Mercedes-Benz vill göra europa 2020-S-Class delvis självstyrande

0
19

Mercedes-Benz planer på att framföra sina egna semi-autonoma system på den uppdaterade S-Klass sedan, på grund av 2020-lineup, enligt Automotive News intervju med chefen för bolagets forskning. Systemet kommer att erbjuda vad Society of Automotive Engineers refererar till som en “Nivå 3” autonomi, vilket innebär att bilen kan köra själv i vissa situationer utan förare ingång, med förbehållet att sa föraren måste vara redo att ta över i händelse av en nödsituation.

Denna typ av förarstöd paket skulle vara i nivå med vad Audi byggt till 2019 A8. Audis system, kallat trafikstockning Pilot — handtag startar, stannar, vänder sig om, och mer samtidigt som tillåter föraren att ta ögonen från vägen. Det skulle vara ett steg före övriga kortfristiga Nivå 2 system, som Tesla s Autopilot eller GM: s Super Kryssning. (Men, Tesla har lovat Autopilot snart kommer att bli mer robusta efter bolagets senaste uppdateringen av programvaran nyligen rullat ut den.) Och det skulle innebära ett stort steg framåt från Mercedes-Benz befintlig drivrutin stödpaket, Kör Pilot, som fick några inte-så-bra recensioner.

Vägspärrarna regelverket skulle kunna göra för en skakig rollout

Mycket som Audi s-Nivå 3-system, Mercedes-Benz kan avsluta med en produkt som endast fungerar på vissa platser. Föreskrifter om föraren stöd funktioner som trafikstockning Pilot kan variera från land till land och även staten som stat. Audi, till exempel, bestämde mig för att det inte vill ta itu med Usa’ lapptäcke regelverk, och valde i stället att knäskålen trafikstockning Pilot på sina bilar i detta land.

Det finns också en växande oro över om Level 3-teknik är en bra idé att i första hand. De stora bekymret är att om en bil är smart nog att köra själv i nästan varje inställning, det kan skapa en falsk känsla av säkerhet som skulle kunna äventyra den mänskliga föraren i en nödsituation. Google övergav sin strävan efter ett system där både datorn och föraren kan helt styra bilen för denna anledning, efter att hitta de mänskliga förare var lätt distraherad medan datorn var med och körde. Toyota har uttryckt liknande farhågor, och Ford är i huvudsak att köra en två-spåret till självständighet, med en Nivå 2-systemet kommer till sin konsument-bilar och Nivå 4-teknik — helt självgående i utsedda områden — kommer till en tur-tillkalla service 2021.