Mercedes-Benz ønsker at gøre 2020-S-Klasse delvist autonome

0
23

Mercedes-Benz har planer om at debut sin egen semi-autonome system på forfrisket S-Klasse sedan, skyldes i 2020-lineup, ifølge Automotive News interview med virksomhedens leder af forskning. Systemet vil tilbyde, hvad Society of Automotive Engineers refererer til som “Niveau 3” autonomi, hvilket betyder, at bilen kan køre sig selv i bestemte situationer, uden at nogen driver input, med det forbehold, sagde, at føreren har brug for at være klar til at tage over i tilfælde af en nødsituation.

Denne form for driver assistance pakke ville være på niveau med, hvad Audi, der er indbygget i 2019 A8. Audi ‘ s system — kaldet trafikprop Pilot — håndtag starter, stopper, vender, og mere, mens du giver føreren mulighed for at tage øjnene fra vejen. Det ville være et skridt foran andre aktuelle Niveau 2 systemer, som Tesla ‘s Autopilot eller GM’ s Super Cruise. (Selvom, at Tesla har lovet Autopilot vil snart blive mere robust, efter at selskabets seneste software opdatering for nylig rullet ud.) Og det ville være et betydeligt spring fremad fra Mercedes-Benz ‘ s eksisterende driver assistance package, Kørsel Pilot, som har modtaget nogle ikke-så-gode anmeldelser.

Lovgivningsmæssige hindringer kunne gøre for, at en ujævn udbredelse

Meget gerne Audi ‘ s Niveau 3-system, Mercedes-Benz kan vind op med et produkt, der kun virker i visse steder. Bestemmelser vedrørende driver assistance funktioner som trafikprop Pilot kan variere fra land til land, og selv stat efter stat. Audi, for eksempel besluttet, at det ikke ønsker at beskæftige sig med Usa’ patchwork lovgivningsmæssige rammer, og valgte i stedet at knæskallen trafikprop Pilot på sine biler i dette land.

Der er også stigende ængstelse over, om Niveau 3 teknologi er en god idé i første omgang. De største bekymring er, at hvis en bil er smart nok til at køre sig selv i næsten hver indstilling, kan det skabe en falsk følelse af sikkerhed, der kan bringe den menneskelige chauffør, i nødstilfælde. Google opgivet sin forfølgelse af et system, hvor både computeren og driver fuldt ud kunne styre bilen for netop denne årsag, efter at den menneskelige chauffører, let blev distraheret, mens computeren kørte. Toyota har givet udtryk for lignende bekymringer, og Ford er hovedsageligt kører en to-sporet vej til selvstændighed, med en Niveau 2-systemet kommer til sin forbruger-biler og Niveau 4-teknologi — helt selvkørende i udpegede områder — kommer til en tur-signalsystemet service i 2021.