Facebook verwijdert 800 accounts en pagina ‘ s voor politieke spam, desinformatie

0
17

Nul

Facebook verwijderd vandaag 559 Pagina ‘s en 251 accounts die betrokken zijn in de politieke spam en desinformatie –of’ niet-authentieke activiteit,” als het bedrijf verwijst naar dit gedrag.

Het sociale netwerk zegt spam is regelmatig een probleem op het platform. Slechte acteurs meerdere accounts aan te maken om te posten, te stemmen, en het bevorderen van hun eigen inhoud, die meestal een link naar een website van derden.

Spammers misbruik Facebook-systeem om hun spammy links lijken meer authentiek en een hogere rank in het nieuws feeds. Gebruikers die je op deze links klikken land op een website van een derde waar de spam-netwerk operators laden meerdere advertenties inkomsten te genereren in een regeling die Facebook beschreven als een “ad boerderij.”

Dergelijke spam netwerken zijn actief op Facebook voor de jaren, en het bedrijf zegt dat ze zijn meestal gericht op het bevorderen van de nep-zonnebril en producten van het gewichtsverlies, of deze hebben aangewend voor onderwerpen zoals natuurrampen en celebrity gossip om verkeer naar hun ad-bedrijven.

Maar dingen zijn veranderd in het afgelopen jaar.

“Vandaag de dag zijn deze netwerken steeds meer gebruik van sensationele politieke inhoud – ongeacht zijn politieke inslag – het bouwen van een publiek en het verkeer naar hun websites,” Facebook hoofd van cybersecurity-beleid Nathaniel Gleicher en product manager Oscar Rodriguez schreef vandaag in een blog post.

Facebook zei dat het verwijderen van deze accounts niet vanwege hun politieke mening of de content die hij / zij bevorderd, maar voor de manier waarop ze duwden hun berichten, door middel van nep-accounts en andere niet-authentieke gedrag.

“Velen werden met behulp van valse accounts of meerdere accounts met dezelfde namen en geplaatst enorme hoeveelheden content via een netwerk van Groepen en Pagina’ s om verkeer naar hun websites,” Gleicher en Rodriguez zei over de verwijderde accounts en Pagina ‘ s.

“Veel gebruikt dezelfde technieken om hun inhoud worden populairder op Facebook dan het werkelijk was. Anderen werden ad-bedrijven gebruiken Facebook om mensen te misleiden en te laten denken dat ze werden forums voor legitieme politieke debat.”

Facebook zei ook dat de inkomende ONS de tussentijdse verkiezingen een rol gespeeld in het bedrijf in actie vandaag. Het sociale netwerk heeft niet het openbaren van de namen of de geografische locatie van de verwijderde accounts en Pagina ‘ s.

Volgens de New York Times, die een lijst van een aantal van de verwijderde accounts, enkele van de meest populaire Facebook Pagina ‘ s die zijn verwijderd tijdens de huidige zuivering zijn Weerstand en Druk op de Reverb, die had 240,000 en 816,000 volgelingen, respectievelijk.

ZDNet zustersite CNET ook vandaag gemeld dat Facebook ook uitgeschakeld 66 profielen en Pagina ‘ s voor Social Data Hub, een russisch bedrijf dat beschreef zichzelf als “Cambridge Analytica van Rusland.” Dit lijkt een andere zuivering van de ene aangekondigd door Facebook vandaag.

Eerder dit jaar, Facebook uitgevoerd met twee andere zuiveringen, het verwijderen van accounts gekoppeld aan de russische en Iraanse sociale invloed van media campagnes.

VERWANTE DEKKING:

Alex Stamos: Vrij duidelijk GRU ‘ s doel was te verzwakken een toekomst Clinton voorzitterschap vanSenator stelt Google, Facebook schetsen wat uw gegevens is de moeite waard om hun platformsFacebook gegevens privacy schandaal: Een cheat sheet (TechRepublic)Google stelt nieuwe regels voor apps van derden om toegang te krijgen tot Gmail-gegevens vanGoogle blokkeert die Android-apps kunnen op verzoek Logboek met Oproepen en SMS machtigingenCampagne 2018: Deze groepen hackers zich richten op de 2018 de tussentijdse verkiezingen (CNET)

Verwante Onderwerpen:

Beveiliging TV

Data Management

CXO

Datacenters

0