Dinosaur Tegneserier creator, Ryan Nord forklarer hvordan å finne opp alt.”

0
24

Som så mange andre, når Ryan Nord så Tilbake til Fremtiden som en gutt, det blåste i hans sinn. “Fortsatte jeg å tenke på hva jeg ville gjøre hvis jeg ble sittende fast i fortiden, og hva det ville være,” sier Nord, skaperen av Dinosaur Tegneserier. Han er nå også forfatter av Hvordan å Finne opp Alt: En Survival Guide for Strandet Time Traveler (ute nå fra Penguin), som forsøker å svare på akkurat det spørsmålet.

Hvordan Finne frem til Alt er formatert som et nyttig verktøy for deg, leseren, som har nettopp besluttet å leie FC3000™ time machine. Det er en liste over morsomme svar på vanlige Spørsmål (“Q: Kan jeg gi meg selv lotteri tall? A: Alle lotteri tall du vil gi en annen fordel du, og ikke deg personlig”) før det blir til meaty ting: 17 seksjoner som ikke trenger å bli lest for, og som dekker alt fra landbruk og ernæring til store skoler av filosofien til “hvordan for å finne musikk.”

Foto: Connie Tsang

Randen talte til Nord om hvorfor han gjennomførte dette prosjektet, hvordan han taklet forskning, og de mest interessante tingene han lærte.

Dette intervjuet har vært lett redigert for klarhet.

Hva gjorde du ønsker å skrive denne “time travel survival guide”?

Jeg innså at hvis jeg ble sittende fast i fortiden, jeg vet ikke noe. Jeg vil vise opp med å bli som, “hei fortiden, fremtiden er stor, vi fikk datamaskiner” og de ville være som å “hvordan får du datamaskiner” og jeg vil si “jeg vet ikke.” Jeg ønsket å være en kompetent time traveler. Jeg ikke bekymre deg for det, akkurat. Det gjorde ikke negativt påvirke mitt liv. Men jeg holdt kommer tilbake til fantasy av å bli sittende fast i tid, reise og så til slutt sa jeg, jeg vil skrive bok jeg vil lese. Og så tonnevis av mennesker var som “jeg har tenkt på det hele tiden, også!” At bekymre deg for hva du vil gjøre i det siste kan være en mye mer vanlig enn du tror, selv om det er svært usannsynlig at noen vil bli sendt tilbake i tid.

Dette er et enormt tema. Gjorde du føler deg overveldet å ta det på?

Jeg følte 1,000 prosent overveldet. Ideen om bok, “let’ s kollaps sivilisasjon i 460-eller-så-sider” og jeg var ikke sikker på om det var mulig. Jeg endte opp med å skrive det første 50,000 ord før jeg sendte det til noen bare for å være sikker på at det var. Boken er ment å være morsomt og morsomt, men jeg ville ha det til å være en oppriktig tilnærming til noen av de problemer så det var mye forskning.

Hvordan gjorde du bestemmer deg for hva du skal inneholde?

Jeg begynte å lage en liste over ting jeg ønsker å se i boken. Noen ganger vil jeg ta ting unna. Det var en seksjon på våpen og jeg sa, “vel, dette er en ganske optimistisk bok” og også, hvis du ønsker å gjøre et våpen, de fleste ting til å eksplodere i de rette omstendighetene. Jeg kjente på slutten at jeg ønsket å bygge opp til beregningsorientert maskiner. Det er et stort sprang fremover! Mennesker er ganske lat, vi ønsker å få mest mulig arbeid med minst mulig innsats, og så datamaskiner kan bidra til å gjøre det.

Det er også en del på prevensjon som jeg tenkte kunne bli umulig. Men det viser seg at det er en plante som Romerne brukt som en form for prevensjon kalt silphium. De spiste det til utryddelse, men hvis du var en time traveler og kunne få tak i det før det, du kan bruke det.

Hva var forskning som?

Det var en masse bøker. Ærlig talt, den glede av å skrive denne boken var å være i stand til å svare på alle disse spørsmålene for meg selv. En av mine favoritt-typer for å lese en bok som tar en enkelt gjenstand, og forteller deg et enkelt emne. Så jeg leste gode bøker på salt og papir, der du på slutten av det var jeg som, “jeg vet så mye om salt! Nå legger to sider av det i min bok.” Jeg leser mye av generalist og arbeid og deretter gjorde dypt dykk inn i detaljene.

Var det en spesiell bok som var mest nyttig?

Den ene var Den Kunnskap av Lewis Dartnell om å overleve apokalypsen. En rekke bøker om å overleve apokalypsen er dårlig, og dette er “hvis sivilisasjonen er ødelagt, her er ting du trenger å vite.” Det er ikke ulik fra hva jeg gjør, men det er nærmer seg ting fra ulike sider av tid mynt, og det var bra for inspirasjon.

Hva endret seg mest som du skrev boken?

Jeg var bekymret i starten at oppdrett vil være veldig kjedelig. Jeg var babysat i en gård da jeg var seks, og jeg tenkte at kyrne var ikke interessant. Men det var fascinerende og det er en enorm mengde ting som tok menneskeheten så lang tid å finne ut av. Som vekstskifte, ideen om at ulike planter tar forskjellige næringsstoffer fra jord, så det vil eksos jord. Løsningen er bare å rotere avlinger, men hvis vi hadde kjent det før, det ville ha reddet millioner av liv.

Var det noe du kom over det som var spesielt interessant? En “greatest hits”?

Det er som å spørre meg for å velge den vakreste stjerne på himmelen. Vel, det var det ting med luft ballonger. Så, mennesker har i utgangspunktet alltid ønsket å fly fordi vi har utviklet oss på en planet med fugler, og som kan se på en fugl og ikke tenke “jeg ønsker å gjøre det”? Det er denne drømmen av menneskeheten for tusenvis av tusenvis av år, når vi finne det ut i 1783 med varm luft ballong og brødrene Montgolfier. De visste ikke hva de gjorde, de tror det er stigende fordi de fanget en mystisk gass som de kalte… Montgolfier gass. Det fungerer nesten ved et uhell.

Men vi visste at det i 3000 F.KR., den Kinesiske ble lansere paper lanterns drevet av stearinlys og det tok oss så lang tid å skalere det opp. Den første varm luft ballonger ikke silke, og det er papir og burlap. Og en enkelt person som visste hva de gjorde, og hadde nok plante fibre til å spinne burlap, kan har en varm luft ballong på noe punkt i menneskehetens historie. Den erkjennelse at vi kan teknisk sett har fløyet på noe tidspunkt i historien, vi kunne ha hatt varm luft ballonger, blåste mitt sinn. Det virker nesten science fiction-y å forestille seg.