Nya Apple-patent tyder på iphone kan varna mot spam-samtal en dag

0
27

En ny Apple-patent skulle slutligen ger iPhone-ägare en viss lättnad från spam samtal genom att automatiskt känna igen en falsk samtal och varning till användare i enlighet därmed, via AppleInsider.

Som patentkraven beskriva, Apples system skulle försöka att analysera den tekniska data för inkommande samtal för att avgöra om de är seriösa samtal eller maskerad, vidarebefordrade samtal över internet som gömmer sig bakom falska nummerpresentation. När ett samtal har identifierats, det system som sedan skulle visa en varning till användaren om att inkommande samtal inte kan vara berättigade.

Google är redan miles före Apple här

Spam-samtal blockering är ett område där Google är miles före Apple. Pixel-telefoner som redan gör sitt bästa för att flagga spam-samtal så snart de kommer in. Och Google är att lägga ytterligare ett lager till Pixel 3 som kommer att låta Google Assistant faktiskt svar och tv med tvivelaktiga samtal för dig, transkribera svar i realtid och gör det lätt att blockera och rapportera antalet för spam.

Apples system som beskrivs här är inte på samma nivå som vad Google: s samtal-screening service kommer att ge, men det är långt bättre än vad iPhone-användare har för närvarande, som är att lita på (eller att betala extra) för att deras telefon transportören för att upptäcka skräppost samtal för dem.

Återigen, detta är bara ett patent, så är det ingen garanti för att Apple faktiskt kommer att lägga detta till en iPhone-enhet. Men med tanke på att det känns som spam-samtal är som bara blir sämre — tidigare i veckan, en nobelpristagare ignorerade samtalet anmäla honom för hans seger eftersom han trodde att det var ett spam-samtal — något smartphone maker kan göra för att erbjuda en viss lättnad att användarna kommer att vara uppskattat.