HP Omen Mindframe headset recension: bo cool är inte tillräckligt

0
33

Designa gaming tillbehör som inte är helt ny mark för HP, men bolagets Omen Mindframe headset är ganska speciell eftersom det är en USB-endast headset som levererar 7.1 virtuellt surround-ljud samtidigt kyla dina öron.

The Omen Mindframe headset kostar $199 — vilket är ett högt pris för en icke-trådlös, USB-endast headset — och det har lilla termoelektriska kylare bredvid aluminium plattor i varje öra cup som har till uppgift att kyla av det inre av både koppar. HP kallar denna teknik “FrostCap.” Det finns massor av scenarier där kyla hörlurar kan komma väl till pass: LAN-evenemang, varmare klimat, eller bara vardagliga marathon gaming stream. Även om du bara benägna att med svettiga öron när du bär stängt-tillbaka hörlurar, kylande effekt kan minska obehag.

Den Mindframe är ett experiment som visar löfte, men dess nuvarande utförande faller kort.

4

Gränsen Betyg

HP Omen Mindframe

Bra Saker

  • Det är verkligen inte coolt dina öron
  • Företaget, men bekväm passform

Dåliga Saker

  • Kylflänsar lämna exteriör varm
  • Ingen mic gain / volymkontroll
  • Ljudkvaliteten är dålig, och 7.1 virtual surround inte kan vara funktionshindrade

Köpa för $199.00 från HP

Låt oss bara dyka rakt in i kyla funktion: det fungerar. Faktum är att det fungerar riktigt bra. Den Mindframe är en sluten tillbaka headset med bra andningsförmåga maskstorlek örat kuddar, så att du kan bära den under en längre tid utan att lyssna trötthet eller någon fukt bygga upp runt dina öron. FrostCap fungerar genom att använda termoelektriska kylare inuti örat koppar för att kyla aluminium galler plattor nära dina öron. Plattorna sedan överföra värme från insidan av akustisk kammare för att kylflänsen fäst på den andra sidan, att tappa bort värmen.

Den Mindframe väger bara ett halvt kilo, och den har en bekväm passform, åtminstone för min huvudform. Det sitter bekvämt på mitt huvud och tempel utan att använda för mycket tryck, och det finns också anständigt buller isolering. (Du skulle ha att ta av headsetet för att ha en konversation.) Men de flesta av dess konstruktion är av plast, så att jag oroar mig för hur länge det kommer att vara i stånd att ställa upp om jag stryk runt.

FrostCap tech håller dina öron cool

Headsetet stödjer endast USB-A som en ingång, på grund av att strömförsörjningen för FrostCap tech. Den kylande effekt tar två till tre minuter för att vara märkbar och hela 10 minuter efter att du kopplar in den för FrostCap att nå full blast. Inredningen i varje öra cup är faktiskt kallt vid beröring, inte bara cool. Det är en imponerande bedrift av teknik i ett så litet, personligt utrymme.

Naturligtvis FrostCap tech är inte utan sina nackdelar. Det fungerar på så sätt orsakar plast exteriör märkbart värma upp efter överskottsvärme passerar genom aluminium galler. HP påstår att använda en Peltier coolare design för FrostCap, men som metod för termoelektriska kyla är känd för att vara höga kostnader och dålig effektivitet.

Så om någon av kylarna slutar att fungera, det är i slutet av din kyls komfort. Den Mindframe öra koppar långsamt bygga upp med värmen utan det.

Dessutom, vad händer om du bär Mindframe headset och det blir för kallt? Du kan justera kylning, men inte utan att ladda ner och använda en Windows-app. Det är också inte ett sätt att kontrollera mikrofonen nivå (andra än muting det) på headsetet.

Den Mindframe inte erbjuder mycket i vägen för en sund anpassning

För att du ska kunna styra Mindframe kylning och funktion, kan du ladda ner HP: s Omen Command Center på alla Windows-dator, välj sedan från en av tre inställningar: hög, medel och låg, följt av en “off” – alternativet. Det är coolt och allt, men jag skulle ha föredragit att styra kyla direkt från hörlurarna. Trots allt, om du byter system, du måste ladda ner och installera the Omen appen igen, vilket är en smärta om du kommer till LAN-partyn.

Du kan också kontrollera RGB-belysning inställningar från Omen app. Den Mindframe stöder 16,8 miljoner färger och kan användas med ljuseffekter eller bara stänga av helt och hållet.

Du kan inte vända 7.1 virtual sound off — någonsin

Jag är förvånad att HP inte har en in-line-fjärrkontrollen så att du kan styra 7.1 virtuellt ljud profil. För att göra saker värre, HP erbjuder inte något ljud kontroll i Omen app annan än grundläggande volym kontroll, så Mindframe är fast i sin 7.1 virtuellt surround-läge. Detta är en stor fråga, eftersom ljudbilden är inte bättre än gaming headset som kostar hälften så mycket från märken som Akg, HyperX, och Logitech. I själva verket är de ljud det Mindframe producerar saknar nedsänkning i förhållande till andra 7.1 virtuell eller stereo hörlurar som jag har testat, som utmärkt HyperX Moln Revolver headset.

Oavsett innehåll — musik, videor eller spel — ljud jag hört från Mindframe kändes ihålig. Mellanregistret låter som det är avlägsen, low-end bas låter som det är dova och high-end saknar den detaljrikedom som skulle göra, säga, ljudet av ett mynt släppa distinkt. Andra recensenter har också stött på det här problemet, så jag tvivlar på att det är en fråga om att ha ett dåligt utfört granskning par.

Tyvärr, Mindframe mikrofon har också frågor om sin egen. Att trycka den tillbaka till “mute” – läge, kommer du att höra en ljudsignal när du bär hörlurarna, som avbryter något du lyssnade på. Det är bara slarvig.

På den andra sidan, ljudkvaliteten är anständig nog för de andra spelarna att höra mig via Oenighet utan någon dämpande eller avlägsna ekon. Om du tänker använda detta headset för streaming, men du kanske ändå vill investera i en extern mic.

Generellt, HP Omen Mindframe är en spännande förhandsgranska för gaming headset och bärbara tech, i allmänhet. Det kan inte vara ett krav för min nästa headset, men att kunna hålla mina öron sval under långa spelsessioner är mitt uppe i det “inte visste att du behövde förrän du hade det” kategori.

Det är intressant, men det har en litania av brister

Som för att rekommendera att köpa Mindframe? Jag kan inte göra det. HP behov att öppna upp ljud kontroller i appen, tillåt växling av 7.1-ljud, och förbättra headsetet är sonic prestanda. Fylld med ljud problem, jag var tvungen att fråga mig själv om det Mindframe är FrostCap tech är en gimmick eller inte. Det fungerar, men det gör inte Mindframe är litania av frågor går bort. I slutändan verkar det inte värt det, trots komfort.

Starkare alternativ (som saknar kyla funktion) finns för mindre än halva priset från HP: s konkurrenter. Och på andra änden av prissättning spektrum, det finns andra 7.1-kanal hörlurar som låter bättre än Mindframe, såsom HyperX Cloud Revolver. Tills HP blir runt för att fixa detta headset, det kommer inte att vara den coolaste kid på blocket.

Vox Media har affiliate partnerskap. Att dessa inte påverka det redaktionella innehållet, men Vox Media kan tjäna provision för produkter som köpts via affiliate-länkar. För mer information, se vår ethics policy.