Google Cloud voegt dual regio ondersteuning voor opslag gericht op de analyse van workloads

0
18

Nul

Google Cloud Platform uitgerold nieuwe replicatie en de overdracht van de opties voor de opslag, inclusief dual-regionale replicatie van gegevens, meer redundantie keuzes en een ontwikkelaar bibliotheek voor C++.

De opslag-updates aangekondigd op Google Cloud Volgende in Londen, meer controle bieden voor klanten, evenals opties voor analytics workloads.

Hier is de verdeling:

Google Cloud Storage is aan de nieuwe dual-regionale opties waar klanten kunnen een paar specifieke Google-Cloud regio ‘ s. Het idee is dat deze dual-regionale service biedt continuïteit, beschikbaarheid en lage latency. Klanten kunnen zelf hun opslag emmer en een paar regio ‘ s, zodat de gegevens automatisch worden gerepliceerd. Dubbele regionale opties zijn in bèta.

google-cloud-storage-dual-region.png

Volgens Google, dual regionale opties kan helpen analytics en big data-workloads sinds berekenen en gegevens kunnen worden opgeslagen dichter bij elkaar. Google zei dat klanten in staat zal zijn om te lezen of te schrijven aan de regio in een paar zonder overschakelen tussen primaire en secundaire locaties. De eerste dual-regio ‘ s beschikbaar zijn nam4, die samen met ons-central1 met ons-nederlands oost1, en 4, die samen europa-north1 en europa-westen4.

Gerelateerd: Wat is de beste SMB-opslag in de cloud voor u? | Gratis PDF-download: De Toekomst van Alles als een Service | Top cloud aanbieders van 2018: Hoe AWS, Microsoft, Google Cloud Platform, IBM Cloud, Oracle, Alibaba stapel

Dominic Preuss, directeur product management voor Google Cloud, zei dat de dual regionale opties zijn voor bedrijven die het nodig hebben te weten waar hun gegevens zit en zet het berekenen van workloads naast. Bijvoorbeeld Twitter is het verplaatsen van 300PB in een Hadoop-cluster Google Cloud Platform en de dubbele regionale optie met kosten en vertraging. “Twitter nodig de hogere beschikbaarheid van meerdere regio’ s, maar ook weten waar de gegevens, zodat ze kunnen co-locate berekenen,” zei hij.

Derek Lyon, directeur van de techniek op Twitter zei:

Een van onze eerste use cases, die aantoont dat de waarde van de Dual-Regio emmers, is een grootschalige log analysis project dat we recentelijk voltooid. Voor dit project hebben wij nodig voor het uitvoeren van interactieve SQL-query ‘ s meer dan 15 PB van gecomprimeerde log bestanden. Met Dual-Regio emmers, zijn wij in staat in te nemen van de data met behulp van onze 800 Gbps verbinding, die zich uitstrekt over meerdere locaties in de VS, waar hebben we peering opgericht met Google.

Preuss toegevoegd dat de dubbele regio ‘ s uit te rollen naar alle klanten in een beta. Hij voegde eraan toe dat de dubbele regionale setup zal besparen klanten geld en prestaties te verbeteren. “Je wilt niet dat taken uitvoeren in Oregon als de gegevens in Noord-Virginia,” zei Preuss, die toegevoegd storage, netwerken en berekenen de kosten kunnen oplopen. “Het is meer voorspelbaar (prestaties en kosten).”

Google Cloud s Nearline en Coldline gegevens niveaus zijn geo-redundante in meerdere regio ‘ s. Google zei dat de beweging een impuls zal geven aan de beschikbaarheid van de archivering van gegevens, terwijl het verlagen van de kosten van opslag. Google haalde ook de beschikbaarheid van de service level agreements van 99% tot 99,9 procent.

De setup betekent dat klanten kunnen toegang krijgen tot gegevens met milliseconde latency omdat het verspreid redundant, maar hebben archivering prijzen. Multi-regionale ondersteuning is beschikbaar voor Nearline en Coldline opslag.

Cloud-opslag opties zijn vereenvoudigd. Google Cloud Storage is een product met een API en de vier klassen van de opslag. Met dual regionaal opslag-en geografische redundantie, Google Cloud zal hebben twee klassen van de opslag door de redundantie van het type en de toegang tier. De prijs opties er als volgt uitzien:

gcp-storage-pricing.png

Google zei dat het zal de uitrol van de wijzigingen op haar Webpagina ‘ s, user interface en documentatie.

Google lanceerde ook een Cloud-Opslag van C++ – bibliotheek. Google Opslag van de C++ – client bibliotheek die ontwikkelaars toestaat om programma ‘ s met behulp van Google Cloud Storage in C++. De C++ – bibliotheek wordt gedreven door twee belangrijke industrieën voor Google Cloud–gaming en olie en gas. Preuss zei de C++ – bibliotheek geeft ontwikkelaars met behulp van parallelle verwerking in de taal die zij verkiezen.

Wat is cloud computing? Alles wat u moet weten over de cloud, explainedFree PDF te downloaden: De Toekomst van Alles als een ServiceSaaS, PaaS en IaaS: het Begrijpen van de differencesCloud computing: Hoe maak je de verhuizing zonder verlies van controlHow een Aussie surfplank business reed de SaaS waveGoing naar de cloud Als on-premise DIY maakt de meest senseEvent-gedreven cloud computing: Hoe en wanneer het zinvol is voor uw organizationFind het beste talent om te rijden uw cloud en digitale transformationHow doen evolueren ik mijn vaardigheden voor het cloud-tijdperk?

Verwante Onderwerpen:

Google

Digitale Transformatie

Datacenters

CXO

Innovatie

Opslag

0