Google Cloud lanceert Cloud Identiteit als zelfstandige dienst

0
26

Nul

Google zal bieden de cloud identiteit tools–op basis van een security framework ‘ BeyondCorp–als een standalone tool met een console en een platform voor het beheren van gebruikers, apparaten, apps en toegang.

De techniek achter Cloud Identiteit werd gebruikt in de G-Suite, maar nu wordt uitgebroken op hun eigen, zei Karthik Lakshminarayanan, Product Management Director bij Google Cloud Platform.

BeyondCorp is een beveiliging model dat veronderstelt dat er geen omtrek van de onderneming. Tools zoals Vpn ‘ s en betrouwbare bedrijfsnetwerken jaren gewerkt, maar zodra bedrijven samen te werken met klanten en partners en aannemers, de traditionele model breekt. Ook: Google wordt afgesloten Google+ API bug blootgesteld details voor meer dan 500.000 gebruikers | Google stelt nieuwe regels voor apps van derden om toegang te krijgen tot Gmail-gegevens

De BeyondCorp model, bereid door Google in 2011, heeft de volgende huurders:

Vertrouwen is geen netwerk;Elke aanvraag tot toepassingen of gegevens moeten worden gecodeerd, geverifieerd en geautoriseerd.Elke toepassing en API is op het Internet.

Google BeyondCorp benadering wordt gebruikt in de Google Cloud Platform van Cloud Identity service, die werd gelanceerd in de Google Cloud Volgende in Londen. “We hebben veel succes intern in het model en wat wij hebben ontvangen goede feedback van klanten, maar ze wilde om het te gebruiken (Cloud Identiteit en BeyondCorp) in de gehele organisatie en als een op zichzelf staand product,” zei Lakshminarayanan.

google-cloud-identity-1.png

Lakshminarayanan zei ook dat Google Cloud Platform zal een beta Cloud-Identiteit voor Klanten en Partners (CICP) in een beweging die zal het beheer van de identity & access management. Lakshminarayanan zei de service kunnen ontwikkelaars om zich te concentreren op hun apps via een drop-in aangepaste authenticatie service voor apps.

VPN-diensten 2018: De ultieme gids om uw gegevens te beschermen op het internet

Ter aanvulling van Cloud Identiteit, Google Cloud Platform is de lancering uit LDAP-as-a-service ter dekking van on-premise en cloud-applicaties. De dienst zal uitrollen in de “komende weken” en zijn gericht op de traditionele tools zoals Microsoft Active Directory als waren uit Google partner Okta.

gcp-cicp.png

“Wij geloven dat dit is een federatieve wereld. Wij respecteren onze samenwerking met Okta en klanten gebruik kunnen maken van Cloud Identiteit, afhankelijk van wat ze willen ons gebruiken voor,” zei Lakshminarayanan.

Verwante Onderwerpen:

Cloud

Beveiliging TV

Data Management

CXO

Datacenters

0