Google ansikter montering press fra Kongressen over Google+ personvern feil

0
28

Republikanske ledere fra Senatet Handel Komiteen er krevende svarene fra Google administrerende DIREKTØR Sundar Pichai om en nylig avduket Google+ sårbarhet, ber om selskapets interne kommunikasjon om saken i et brev i dag.

Denne siste Mars, Google hadde oppdaget en feil i sin Google+ API som hadde potensial til å utsette privat informasjon om hundrevis av tusenvis av brukere. I det interne notatet først innhentet av Wall Street Journal, tjenestemenn på Google valgte ikke å avsløre sårbarheten til sine brukere eller offentligheten i frykt for dårlig trykk og potensielle regulerende tiltak. Nå, lovgivere er å spørre for å se dem kommunikasjon med egne øyne.

“Den rapporterte innholdet av Googles internt notat er så problematisk.”

“Som Senatet Handel Komiteen arbeider mot lovgivning som etablerer et landsomfattende personvern rammeverk for å beskytte forbrukernes dataene, slik åpenhet vil være en viktig pilar i arbeidet med å gjenopprette Amerikanernes tro på tjenestene de bruker,” lovgivere skrev. “Det er av denne grunn at de rapporterte innholdet av Googles internt notat er så problematisk.”

På onsdag, noen av senators’ Demokratiske kolleger i komiteen nådd ut til Federal Trade Commission til å kreve at byrået undersøke Google+ sikkerhetsfeil, sier i et brev at hvis byrået tjenestemenn oppdage “problematisk atferd, oppfordrer vi deg til å handle besluttsomt for å avslutte dette mønster av atferd gjennom betydelige økonomiske sanksjoner og sterk rettsmidler.”

Google+ personvern feil kommer midt i en opphetet debatt over forbrukernes personvern sparket ut av Facebook pågående Cambridge Analytica skandale. Over de siste ukene, lovgivere har gjentatte ganger hørt fra tech ledere, politiske hoder, og jobber på hvordan å lage en overordnet føderale personvern bill. Pichai har oppholdt seg bort fra disse diskusjonene, selv forlater selskapets sete ledig på en nylig Senatet Intelligence Committee høring der ledere fra Facebook og Twitter møtt av med lovgivere.

På samme tid, noen senatorer er å uttrykke en ny åpenhet for anti-monopol aksjon mot moderne tech selskaper som Google. I et intervju som ble publisert i dag i Atlanterhavet, Senatoren Mark Warner (D-VA) uttrykt bekymring for at både Google og Facebook kan være for store for effektive konkurrenter å fremstå. “Er det noen gang en evne til å virkelig bryte opp sin markedsdominans?” Warner sa. “Selv om du har fått en bedre app, du kan aldri matche dem på data”

“Forbrukernes tillit i selskaper som driver disse tjenestene for å holde sine private data-secure har blitt rystet.”

Ved å sende disse brevene og ber om undersøkelser, Kongressen er i ferd med å ta hva de har hørt i høringer for å begynne å ta handling på vegne av forbrukerne.

“Særlig i kjølvannet av Cambridge Analytica kontrovers, forbrukernes tillit i selskaper som driver disse tjenestene for å holde sine private data-secure har blitt rystet,” i dag er lyder brevet. “På samme tid som Facebook var å lære viktig lærdom som tech bedrifter må være saklig med det offentlige om personvern, Google tilsynelatende valgt å holde tilbake informasjon om et relevant sårbarhet, frykt for offentlig gransking.”

Google har frem til oktober 30. å svare til senators’ henvendelser, bare uker før Pichai er planlagt å vitne i front av Huset Rettsvesenet Komiteen følgende November midterm-valget. En eksakt dato for at hørselen har ennå ikke annonsert.