Apple koopt een deel van chipmaker Dialoogvenster voor $300 miljoen

0
26

Apple is het kopen van een onderdeel van de Europese chipmaker Dialog Semiconductor in een poging om meer van de silicon design in huis. De deal omvat $300 miljoen in cash licentie sommige van de Dialoog is power management-technologieën, acquihire 300 ingenieurs, en neem de controle van een deel van de activa. Een verdere $300 miljoen wordt uitgetrokken voor de producten van de Dialoog in de komende drie jaar.

Als TechCrunch opmerkingen, dit is Apple ‘ s grootste overname ooit als het gaat om het personeelsbestand. Terwijl Apple is niet het verwerven van rechtstreekse Dialoog, de 300 ingenieurs maken stijging van 16 procent van het totale personeelsbestand, en zeide tot zijn nauw samen te werken met Apple-on-chip ontwerp voor jaren.

Apple ‘ s grootste overname ooit in termen van nieuwe personeelsbestand

“De dialoog heeft diepe expertise chip in ontwikkeling, en we zijn verheugd om met deze talentvolle groep van ingenieurs die al lang ondersteund onze producten nu direct werken voor Apple,” hardware SVP Johny Srouji zegt in een verklaring. “Onze relatie met Dialoog gaat helemaal terug tot het begin van iPhones, en we kijken uit naar voortzetting van deze langdurige relatie met hen.”

Vorig jaar is de Nikkei meldde dat Apple op zoek was naar ontwerp van haar eigen vermogen in beheer chips en verder weg van Dialoog; eerder dit jaar Dialoogvenster zei Apple had gesneden, bestellingen en systeemdemontages suggereren dat Apple de slag met een eigen ontwerp in plaats van een bepaalde Dialoog chip in de iPhone XS Max. Dit acquihire is waarschijnlijk een manier om het Dialoogvenster met R&D onder Apple ‘ s paraplu, met toekomstige ontwerpen steeds Apple IP-dat het bedrijf vrij te gebruiken en aan te passen.