Se et rumskib, der får sprængt til Solen i morgen formiddag

0
27

Tidligt lørdag morgen, United Launch Alliance vil sende sin mest magtfulde raket, Delta IV Heavy, sammen med et rumskib, der er bundet til Solen. På toppen af raketten er NASA ‘ s Parker Sol-Probe, går i gang med den første mission nogensinde i Solens atmosfære, der er kendt som corona. Takket være en stor lift fra Delta IV, Parker Sol Sonden vil komme tættere på Solen end nogen menneskeskabte køretøjet har været før — kun 4 millioner km væk.

Få at Solen er faktisk super svært. Det skyldes, at Jorden bevæger sig sidelæns i forhold til Solen på omkring 67,000 miles per hour, ifølge NASA. For at rejse ind til centrum af solsystemet, Parker Sol Sonden vil dybest set nødt til at aflyse ud af, at hastigheden ved at bevæge sig i den modsatte retning til Jorden. Køretøjet skal en masse strøm, når det starter. Det er, hvor Delta IV Heavy kommer i.

Få at Solen er faktisk super svært

Denne særlige Delta IV Heavy vil have endnu mere fremdrift end normalt. Den raket, som består af tre raket kerner, der spændes sammen, sport en særlig tredje etape på toppen af sin center booster fra Northrop Grumman. Det er en fase, der kører på fast raketdrivstoffers, der er designet til at give et ekstra boost til rumfartøjer til at sætte den på dens vej til Solen.

En kunstnerisk gengivelse af Parker Sol Sonde på Solen

Billede: NASA

Men Parker vil få endnu flere øger på sin rejse. I løbet af sine syv år på mission, vil det udføre syv flybys af Venus, den bruger jordens tyngdekraft til at gå endnu hurtigere og spiral i tættere mod midten af solsystemet. I sidste ende, Parker vil uret en hastighed af 430,000 miles per hour, hvilket gør det til det hurtigste på plads, bilen langt. Den næste hurtigste køretøj var Helios 2, andet rumfartøjer beregnet til at studere Solen, som har nået en hastighed på mere end 220,000 km i timen, når den har bevæget sig væk fra Jorden.

Når i Solens korona — en region, der går mere end 3 millioner grader Fahrenheit — Parker vil studere de energirige partikler i regionen til at løse mysterierne om dette område af solsystemet. For én ting, corona er omkring 300 gange varmere end Solens overflade, som ikke giver meget mening, at forskerne. Derudover corona er konstant at bryde væk fra Solen, flyder udad og badning planeter i solsystemet. NASA ønsker at vide, hvordan det sker.

Delta IV Heavy regnskabsmæssige Parker er dømt for liftoff på 3:33AM ET fra Cape Canaveral, Florida. Raketten har en 65 minutters launch vindue, så det kan tage indtil 4:38AM ET. Så vidt vejret ser ud som det skal samarbejde, da der er 70% chance for gunstige betingelser, i henhold til 45 Space Wing, som fører tilsyn lancerer fra Florida. NASA ‘ s dækning af lanceringen vil begynde på 3 AM ET.