Se et romskip få sprengt til Sol i morgen

0
30

Tidlig lørdag morgen, de Forente Lanseringen Alliansen vil sende opp sin kraftigste raketten, Delta IV Heavy, sammen med et romskip bundet for Solen. På toppen av raketten er NASA ‘ s Parker Solar Probe, tar fatt på den første oppdrag i Solens atmosfære, kjent som corona. Takket være et stort løft fra Delta-IV, Parker Solar Sonden vil få nærmere Solen enn noen menneskelig laget kjøretøyet har vært før — bare 4 millioner kilometer unna.

Å komme til Solen er faktisk super vanskelig. Det er fordi Jorden beveger seg sidelengs i forhold til Sola på ca 67.000 miles per time, ifølge NASA. For å reise til sentrum av solsystemet, Parker Solar Sonden vil i utgangspunktet nødt til å kansellere ut at hastigheten ved å bevege seg i motsatt retning av Jorden. Bilen trenger mye strøm når den starter. Det er der Delta IV Heavy kommer inn.

Å komme til Solen er faktisk super vanskelig

Dette bestemte Delta IV Heavy vil ha enda mer skyvekraft enn vanlig. Raketten, som består av tre rakett kjerner festet sammen, sport en spesiell tredje etappe på toppen av sin senter booster fra Northrop Grumman. Det er en scene som går på solid rakett drivstoff, designet for å gi et ekstra løft til romfartøyet til å sette det på sin vei til Sol.

En kunstnerisk gjengivelse av Parker Solar Probe på Solen

Bilde: NASA

Men Parker vil få enda mer øker på sin reise. I løpet av sine syv år oppdrag, det vil utføre syv flybys av Venus, ved hjelp av planetens gravitasjon til å gå enda raskere og spiral i nærmere mot sentrum av solsystemet. Til slutt, Parker vil clock en hastighet på 430,000 miles per time, noe som gjør den til den raskeste bevegelige plass kjøretøyet langt. Neste raskeste bilen var Helios 2, en annen romskip ment å studere Solen, som nådde en hastighet på mer enn 220,000 miles per time når den beveget seg bort fra Jorden.

Når du er i Solen ‘ s corona — en region som strekker seg mer enn 3 millioner grader Fahrenheit — Parker vil studere energetiske partikler i regionen for å løse mysterier om dette området av solsystemet. For én ting, corona er ca 300 ganger varmere enn overflaten av Solen, som ikke gjør mye fornuftig å forskerne. I tillegg corona er i stadig bryte vekk fra Solen, flyter utover og bading planetene i solsystemet. NASA ønsker å vite hva som skjer.

Delta IV Heavy bærer Parker er planlagt oppskytning på 3:33AM ET fra Cape Canaveral, Florida. Raketten har en 65-minutters lansering, så det kan ta av inntil 4:38AM ET. Så langt været ser ut som det skal samarbeide, så det er 70 prosent sjanse for gunstige forhold, i henhold til 45. Plass Vingen, som fører tilsyn med starter fra Florida. NASA ‘ s dekning av lanseringen vil begynne på 3AM ET.