Elon Musk er stadig søge midler til at tage Tesla private, siger rapport

0
21

I denne uge, Elon Musk chokeret markeder med en uventet planlægger at tage Tesla private, fjernelse af alle aktier fra offentlige markeder med en anslået pris på mindst $50 milliarder. Men mens Moskus hævdede, at finansiering af flytningen havde allerede sikret, at unavngivne kilder i en nylig Bloomberg rapport siger, at Tesla er stadig i gang med at line op økonomisk støtte fra en række forskellige kilder.

Ifølge rapporten, Tesla er i øjeblikket søger midler fra et bredt pulje af investorer, dels for at undgå en koncentration af ejerskab. Diskussioner er stadig i de tidlige stadier, og omfatter grundlæggende spørgsmål om, hvordan aftale-og som følge bedrifter vil blive struktureret. Derudover Bloomberg talte til personer tæt på 16 finansielle og tekniske institutioner, der ikke var klar af alle pre-arrangeret finansiering. Nås ved Randen, Tesla afvist at kommentere.

Rapporten kaster nyt tvivl om, Moskus indledende beskrivelse af planen, der pralede “finansiering sikret.” Hvis denne beskrivelse viser sig at være urigtige, Moskus kunne stå over for både civil-og strafferetlige sanktioner for værdipapirer bedrageri. Tesla ‘ s lager skudt op på 10 procent i reaktion på meddelelsen, og Securities and Exchange Commission har allerede lavet undersøgelser af, om Musk er annonceringen var vildledende, selvom der ingen beviser for, at en formel håndhævelse er blevet lanceret.

Moskus forklarede hans logik til at tage fri i et blog-indlæg på tirsdag, siger eksponering til offentlige markeder gør virksomheden sårbar over for kortsigtede krav og dårlige-tro investeringer. “Som den mest kortsluttet lager i historien om aktiemarkedet,” Moskus skrev, “at være offentlige betyder, at der er et stort antal mennesker, der har incitament til at angribe firma.” Mange af disse korte positioner er blevet væsentligt svækket af Tesla ‘ s seneste status gevinster.

Stadig, Moskus har fastholdt, at alle de nødvendige investeringer for buyout er på plads. “Investor støtte er bekræftet,” han tweeted kort efter tirsdagens indlæg. “Eneste grund til, at det er ikke sikkert, er, at det er betinget af en aktionær stemmer.”