Elon Musk er fremdeles søker finansiering for å ta Tesla privat, sier rapporten

0
27

Denne uken, Elon Musk sjokkert markeder med en uventet planlegger å ta Tesla privat, å fjerne alle aksjer fra offentlige markeder på en estimert kostnad på minst $50 milliarder kroner. Men mens Moskus hevdet at finansiering flytte allerede hadde blitt sikret, ikke navngitte kilder i en fersk Bloomberg rapporten sier Tesla arbeider fortsatt med å stille opp økonomisk støtte fra en rekke forskjellige kilder.

Ifølge rapporten, Tesla er for øyeblikket søker støtte fra en bredt sammensatt gruppe investorer, delvis for å unngå en konsentrasjon av eierskap. Diskusjoner er fortsatt i de tidlige stadier, og inkluderer grunnleggende spørsmål om hvordan avtalen og som følge holdings vil være strukturert. I tillegg, Bloomberg talte til enkeltpersoner nær 16 finansielle og tekniske institusjoner som ikke var klar over noen pre-arrangert finansiering. Nås ved Randen, Tesla avslått å kommentere.

Rapporten kaster nytt tvil om Moskus innledende beskrivelse av planen, som skrøt “finansiering er sikret.” Hvis denne beskrivelsen viser seg å være unøyaktig, Moskus kunne møte både sivile og kriminelle straffer for verdipapirer svindel. Tesla lager skutt opp 10 prosent i respons til kunngjøringen, og Securities and Exchange Commission har allerede gjort undersøkelser om Moskus kunngjøring var villedende, selv om det er ingen bevis for at en formell enforcement handling har blitt lansert.

Moskus forklarte sin logikk for å ta private selskap i et blogginnlegg på tirsdag, sier eksponering for offentlige markeder gjør selskapet sårbar for kortsiktige krav og dårlig-tro investeringer. “Som den mest kortsluttes lager i historien av aksjemarkedet,” Moskus skrev, “blir offentlig, betyr det at det er et stort antall personer som har incentiv til å angripe selskapet.” Mange av de korte posisjoner har blitt betydelig svekket av Tesla s siste stock gevinster.

Likevel, Moskus har hevdet at alle de nødvendige investeringene for oppkjøpet er på plass. “Investor støtte er bekreftet,” han twitret kort tid etter tirsdagens innlegg. “Eneste grunnen til at dette er ikke sikkert, er at det er avhengig av en aksjonær stemme.”