Fem ting vi vet fortsatt ikke om Samsungs Galaxy Hjem smart høyttaler

0
38

Samsung ga verden en første titt i går på Galaxy Hjem, sine ta på en high-end, HomePod-som smart høyttaler. Og mye som Apple gjorde med HomePod, Samsung annonsert høyttaleren godt i forkant av den faktiske tilgjengelighet — og vel før den er villig til å dele alle detaljene om hvordan høyttaleren fungerer.

Akkurat nå er det et par ting vi vet: antall høyttalere (seks, og en subwoofer); antall mikrofoner (åtte), hva det ser ut som (alien houseplant), og at det vil omfatte Bixby og Spotify-støtte. Men vår kunnskap om høyttaleren ganske mye slutter der.

Så, mens vi spekulerer på hvordan taleren vil holde opp mot sine mange konkurrenter, her er de store spørsmål som vi fortsatt venter på et svar på.

Hvor smart er det?

Dette er egentlig to spørsmål. Den første er: vil Bixby være noe godt?

Vi vet at høyttaleren har Samsungs digital assistent bygget i, men vi vet også at Bixby har ikke blitt særlig godt mottatt. Bixby høres unaturlig, det er ikke alltid rask til å svare, og sine evner ikke har klart seg godt i forhold til konkurrenter som Alexa.

Er vi stuck med Bixby?

Så vil Bixby være smart nok til å håndtere alle spørsmål, og kommandoer som folk allerede forventer en smart høyttaler til å håndtere? Samsung antydet at det måtte mange av funksjonene Bixby er allerede i stand til på smarttelefoner, og sa at det er blitt bedre Bixby til å gjøre vekselsvirkningene med assistent mer naturlig. Det har fortsatt noen måneder til å gå holde mekke, men som ikke nødvendigvis kommer til å være nok til å vinne brukere over.

Men dette bringer opp et annet spørsmål: vil vi være begrenset til Bixby, eller vil Galaxy Hjem støtte Alexa og Google Assistant, også? Samsung kan ikke være ivrig etter å gi sine konkurrenter bakken, men det er mulig å bygge flere tale-assistenter i én høyttaler — selv den nye Galaxy Note 9 støtter både Bixby og Google Assistent. Hvis Samsung tar denne ruten, kan det unngå mye av intelligens problemer og gi en høyttaler som passer inn i smarte hjem økosystemer mange har allerede begynt å bygge. Det ville ikke være den verste ideen.

Det strømmer Spotify, men hva annet?

Galaxy Hjem ikke har en aux-port, noe som betyr at du bare kommer til å være med å spille musikk på denne tingen ved å strømme til det. Heldigvis, Samsung kunngjorde at det er samarbeid med Spotify til å gi støtte for streaming-tjenesten på tvers av mange enheter og apparater, så det er ganske klart at Spotify streaming vil være inkludert her.

Det er en fordel over HomePod, som er låst til Apple Musikk. Men hvis Galaxy Home tilbyr ikke noe annet, det kommer ikke til å være mye av en fordel. Det er tunge brukere av radio tjenester som Pandora og iHeartRadio, for ikke å nevne andre full-på musikk streaming-tjenester og apps dedikert til podcaster og lydbøker. Antagelig vil du være i stand til å streame noe du vil via Bluetooth, men det virkelige spørsmålet er om Bixby kan spille disse ting på kommando.

Hvor mange utviklere som ønsker å kode for en annen plattform?

Plus, Spotify var ikke alltid Samsungs musikk partner: så sent som i fjor, Samsung var å bruke Google Play Musikk som sin standard-appen på high-end Galaxy-enheter. For å fungere godt med brukere av sin eldre enheter, vil man håper at Samsung vil bygge i opprinnelig støtte for flere tjenester.

Så langt, Samsung har ikke sagt noe om støtte utover Spotify. Og når det kommer til å spille lyd på en smart høyttaler, en bredde av støtte er ganske viktig.

Gjør det inkluderer tredje-parti apps?

Amazon og Google er smart høyttalere både støtte alle typer app integrasjoner, fra smart lys for å bestille pizza til historiefortelling apps. Samsung har ikke sagt hva, hvis noen, støtter den vil tilbyr for apper fra tredjeparter, men det ga oss en stor anelse.

Samsung sa det ville si mer om Galaxy Hjemme på sitt utvikler konferanse i November. Mens selskapene gjøre noen ganger kunngjøre forbruker-produkter hos utvikleren hendelser, ville det være merkelig å introdusere et helt nytt stykke maskinvare som ikke inkluderer tredjeparts integrasjoner på et vis for utviklere.

Så det virker sannsynlig at tredjeparter vil på en eller annen måte være i stand til å koble til Galaxy Hjem. Vil app beslutningstakere føler for å bygge ut enda et sett med smart assistant integrasjoner bare for Samsung? Det er et mye vanskeligere spørsmål.

Foto: Chris Welch / Randen

Hva er det med beina?

_(ツ)_/. Vi vet ikke engang om de er avtakbare, men basert på den runde bunnen det virker usannsynlig.

Når vil det komme ut, og for hvor mye?

Her er det åpenbare. Vi vet ikke hvor mye Galaxy Hjem vil koste eller når det kommer ut. Jeg får inntrykk av at Samsung er rettet mot slutten av året. Det vil være en stor gå glipp av å slippe forbi juletiden og inn i neste år, noe som gir Apple, Google og Amazon ny sjanse til å fylle folks hjem med sine egne smart-høyttalere.

Og enda viktigere, Samsung har allerede lovet å avsløre flere detaljer på sin developer conference i begynnelsen av November. Det ville være merkelig å diskutere foredragsholder på en annen pressekonferanse uten å vite når det vil være klart til lansering, så det virker rimelig å forvente en release dato i slutten av desember, hvis det planer om å aggressivt mål ferie shopping sesongen.

Som for pris, design og kjent spesifikasjoner for Galaxy Hjem ganske tydelig foreslår at Samsung prøver å gå head-to-head med Apples HomePod. Apple selger sine høyttaler for $349, så det er sannsynlig at Samsung vil prøve å lande mellom $300 og $400.