Fem saker som vi fortfarande inte vet om Samsung Galaxy Hem smarta högtalaren

0
23

Samsung gav världen en första titt igår på Galaxy Hem, det tar på en high-end, HomePod-som smart högtalare. Och mycket som Apple gjorde med HomePod, Samsung meddelade högtalare i god tid innan dess faktiska tillgänglighet — och väl innan det är villig att dela med fullständig information om hur högtalare fungerar.

Rätt nu, finns det några saker vi vet: antalet högtalare (sex, och en subwoofer), antal mikrofoner (åtta); hur det ser ut (alien krukväxt), och att den kommer att omfatta Bixby och Spotify-stöd. Men vår kunskap om högtalare ganska mycket slutar där.

Så vi spekulera om hur högtalare kommer att hålla upp mot många konkurrenter, här är stora frågor vi väntar fortfarande på ett svar på.

Hur smart är det?

Detta är egentligen två frågor. Den första är: kommer Bixby vara något bra?

Vi vet att talaren har Samsungs digitala assistent inbyggda, men vi vet också att Bixby har inte mottagits särskilt väl. Bixby låter onaturligt, det är inte alltid snabb att svara, och dess förmågor har inte klarat sig väl jämfört med konkurrenterna som Alexa.

Är vi fastnat hos Bixby?

Så kommer Bixby vara smart nog att ta itu med alla frågor och kommandon som människor redan förväntar sig en smart högtalare att hantera? Samsung föreslog att det skulle ha många av de funktioner som Bixby klarar redan på smartphones, och sa att det har varit att förbättra Bixby att samspelet med assistenten mer naturligt. Det har fortfarande några månader kvar att hålla greja, men det är inte nödvändigtvis kommer att vara tillräckligt för att vinna användare över.

Men detta tar upp en annan fråga: kommer vi att vara begränsad till Bixby, eller kommer Galaxy Hem stödja Alexa och Google Assistent, också? Samsung kan inte vara sugen på att ge sina konkurrenter grund, men det är möjligt att bygga flera röst assistenter till en högtalare — även den nya Galaxy Note 9 har stöd för både Bixby och Google Assistent. Om Samsung tar denna väg, det kan man undvika mycket av den intelligens frågor och ge en högtalare som passar till smarta hem ekosystem många människor har redan börjat bygga. Det skulle inte vara den sämsta idé.

Det strömmar Spotify, men vad annars?

Galaxy Hem inte har en aux-port, vilket innebär att du bara går att spela musik på den här grejen med streaming till det. Lyckligtvis, Samsung meddelade att man samarbetar med Spotify för att få stöd för streaming-tjänsten över många enheter och apparater, så det är ganska klart att Spotify streaming kommer att vara med här.

Det är en fördel över HomePod, som är låst till Apple Musik. Men om Galaxy Hem inte kan erbjuda något annat, så kommer det inte vara mycket av en fördel. Det är tunga användare av radio tjänster som Pandora och iHeartRadio, för att inte nämna andra full-on musik streaming-tjänster och apps dedikerad till podcasts och ljudböcker. Förmodligen kommer du att kunna strömma allt du vill via Bluetooth, men den verkliga frågan är om Bixby kan spela dessa saker på kommando.

Hur många utvecklare vill att koden för en annan plattform?

Plus, Spotify var inte alltid Samsungs musik partner: så sent som förra året, Samsung använder Google Play Musik som standard-appen på high-end Galaxy-enheter. För att fungera bra med användare av äldre enheter, man kan bara hoppas att Samsung kommer att bygga in native stöd för flera tjänster.

Så långt, Samsung har inte sagt någonting om stöd efter Spotify. Och när det kommer till att spela upp ljud på en smart högtalare, en bredd av stöd är ganska viktigt.

Finns det appar från tredje part?

Amazon och Google är smarta högtalare, både för att stödja alla typer av app integrationer, från smarta lampor till att beställa pizza till berättande apps. Samsung har inte sagt vad, om något, stöd kommer det att utbudet för appar från tredje part, men det gav oss en stor ledtråd.

Samsung sa att det skulle meddela mer information om Galaxy Hem på developer conference i November. Medan företag gör ibland att meddela konsumentprodukter till utvecklare händelser, det skulle vara konstigt att införa en helt ny maskinvara som inte inkluderar tredje part integrationer på en utställning för utvecklare.

Så det verkar troligt att en tredje part kommer på något sätt att kunna koppla in Galaxy Hem. Kommer appen beslutsfattare att känna som att bygga ut ännu en uppsättning av smart assistant integrationer bara för Samsung? Det är en mycket svårare fråga.

Foto: Chris Welch / Väg

Vad är det med benen?

_(ツ)_/. Vi vet inte ens om de är löstagbara, men baserat på den rundade botten verkar det osannolikt.

När kommer det komma ut, och för hur mycket?

Här är det uppenbara en. Vi vet inte hur mycket Galaxy Hem kommer att kosta eller när den kommer ut. Jag får intrycket att Samsung siktar på slutet av året. Det skulle vara en stor miss att glida förbi julen och in på nästa år, vilket ger Apple, Google och Amazon ytterligare en chans att fylla hemmen med sina egna smarta högtalare.

Och ännu viktigare, Samsung har redan lovat att presentera mer information på sin developer conference i början av November. Det skulle vara konstigt att diskutera högtalare på en andra presskonferens utan att veta när det kommer att vara redo att starta, så det verkar rimligt att förvänta sig ett releasedatum i slutet av December, om det planer på att aggressivt mål julhandeln.

När det gäller priset, design och kända specifikationer för Galaxy Hem ganska tydligt visar Samsung försöker att gå head-to-head med Apples HomePod. Apple säljer sina högtalare för $349, så det är troligt att Samsung kommer att försöka att landa mellan $300 och $400.