Den BlacKkKlansman team tidligere laget dristig Chi-Raq, nå direkteavspilling på Amazon

0
34

Det er så mange alternativer for direkteavspilling tilgjengelig i disse dager, og så mange motstridende anbefalinger, at det er vanskelig å se gjennom all dritten du kunne se. Hver fredag, Kant ‘ s Cut the Crap kolonne forenkler valg av sortering gjennom den overveldende mangfold av filmer og TV-programmer på abonnement tjenester, og anbefale en enkelt perfekt ting å se denne helgen.

Hva du skal se

Chi-Raq, et utradisjonelt tilpasning av Aristofanes’ gamle greske komedien Lysistrata, regissert av Spike Lee og manus av Kevin Willmott. Lysistrata er et spill om kvinner som kollektivt holde tilbake sex fra sine mannlige partnere for å presse dem til å forlate sin krig-noe som gjør måter. Dette modernisert versjon er satt i Chicago herjet av gjengen vold. Teyonah Parris spiller Lysistrata, som coaxes hennes venner til å forene dere med henne i avholdenhet til sine elskere legge ned sine våpen. Selv om filmen er å undersøke en svært reell sosial syke — og trakk ingen slag i sin kritikk av ineffektiv trang politikere og macho-idioti — Chi-Raq stil er veldig teatralsk, med rime dialog og jevnlige musikalske numre utført av stjerner som Nick Cannon og Jennifer Hudson.

Hvorfor se på nå?

Fordi Lee og Wilmott er BlacKkKlansman åpnes i begrenset utgivelse denne helgen.

Basert på selvbiografien til Colorado cop Ron Stallworth (spilt av John David Washington, en tidligere NFL-spiller, og sønn av Denzel Washington), BlacKkKlansman er satt på 1970-tallet, da Stallworth prøvde å utsette lokale Ku Klux Klan aktivitet ved å gå undercover. Som en svart mann, Stallworth var ikke i stand til å infiltrere Klan person, så han lettelse opp på en fortsatt anonyme partner til å være hans foran på KKK møter mens han bodde på kontoret og snakket til kontakter via telefon. I filmen versjon, som partner er hvit cop Philip “Flip” Zimmerman, spilt av Adam Driver som en Jødisk mann som ikke er spesielt investert i sin etniske eller religiøse identitet før han har hele tiden nekte for det anti-Semittiske bigots. Til slutt, politimenn tegner nær et åpent rasistiske ville være politiker som heter David Duke (Topher Grace). Siden sin debut i 2018 filmfestivalen i Cannes i Mai, BlacKkKlansman har blitt hyllet som den mest slickly underholdende Spike Lee film siden 2006 traff Innsiden Mann. Det er samtidig morsomt, spent, og særlig relevant i dens forbindelser til dagens overskrifter.

Få Ut direktør Jordan Peele er en av filmens produsenter, og Charlie Wachtel og David Rabinowitz jobbet på manuset. Men da Lee sluttet seg til prosjektet, brakte han Willmott om bord for å hjelpe legg til litt av sin egen følsomhet. Willmott er en veteran indie forfatter-regissør som mest kjente arbeid er 2004 mockumentary C. S. A.: The Confederate States of America, er en vittig, fet alternativ historie som forestiller de utallige måter nasjonen ville og ville ikke ha endret hvis Sør hadde vunnet Krigen. Langt fra en lerke, C. S. A. vurderer hvordan samfunn bruker selvtilfreds bekvemmeligheter av “tradisjon” som en unnskyldning for å holde perpetrating forkastelig kulturelle forbrytelser.

Lee og Willmott er bare tidligere samarbeid var på Chi-Raq, men det er tydelig at de to er simpatico, å dømme av deres tidligere arbeid. C. S. A., i særdeleshet, har mye av Lees lekenhet, så vel som hans villighet til å provosere og også irritere selv heller enn å gjøre ting enklere for et publikum. Chi-Raq gjør også dette, ved å slå en pågående virkelige tragedien i en komedie. Eventuelle lettsinn er underslag av filmen er unaturlig poetisk dialog og dens sydende sinne hos noen som har makt til å redusere Chicago pistol vold, men nekter å handle fordi det er politisk upraktisk. Filmen er punktet er til syvende og sist ganske sløv, men sin metode for levering er komplekst og utfordrende.

Som det er for

Eventyrlig seere som setter pris på eksperimentelle, tungt politisk pop art.

Selv før Chi-Raq ble utgitt i 2015, og det førte til strid for sin tittel (en tilsynelatende glatt, jokey sammenligning av en stor Amerikansk by til en utbombede war zone) og for hva noen oppfattet som useriøse, muligens sexistisk respons til en faktisk urban krise. Selv om Parris er fantastisk i hovedrollen, Lee er ikke alltid stor om å legge til dybde og finesse til sine kvinnelige karakterer, spesielt når en av de viktigste temaene som er sex. Ofte, Lee ‘ s idé om progressive kvinnelighet er en jente som er så åpent kåt som en dude. Legg til i uvanlig innbilskhet av dette bildet, med sine spontane sanger og uopphørlig rim, og det er lett å se hvorfor Chi-Raq trakk blandede kritikker.

Foto: Lionsgate

Men mens det er ikke et mesterverk som Lees Gjøre det Rette, Malcolm X, eller 25th Hour, Chi-Raq er ikke så “vanskelig” som sitt rykte. Sangene er ofte herlig, og forestillinger er energisk og engasjerende fra en drivkraft kastet som inkluderer Wesley Snipes, Samuel L. Jackson, Angela Bassett, Harry Lennix, og Dave Chappelle. Som Lee og Willmott har gjort gjennom hele sin karriere, her er de dykke hodestups, nesten uforsvarlig, inn i store spørsmål om rase relasjoner, kjønnsroller, og systematisk undertrykkelse av underklassen. I motsetning til mange andre filmskapere, de trenger ikke å begrense seg til bare grunnleggende sett av estetiske verktøy, uansett hvor alvorlig deres emnet. Musikk, teater, tegning komedie, mote… Chi-Raq er villig til å prøve alt og alt.

Der hvor å se det

Amazon Prime Video. Lee ‘ s TV-tilpasning av hans film Hun må Ha Det er på Netflix. Totalt sett, han synes å være å ha en mer fruktbar forretningssamarbeid med Amazon, som distribueres hans siste film av Antoinette Nwandu spille Passerer Over og i dag har sin Oscar-nominerte dokumentaren 4 Små Jenter og hans eksperimentelle vampyr-film Da Søt Jesu Blod tilgjengelig for abonnenter til å streame.