De werknemer in de robot pak: Nieuwe industriële orders reignite exoskelet belang

0
39

Nul

eksovest.jpg

Robotic exoskeletons zijn terug in het nieuws na Ford besteld 75 robot pakken van Exo Bionics, zoals gerapporteerd door mijn collega.

Het relatief kleine aantal bestellingen logenstraft de betekenis van dit moment, voor een fantastisch geavanceerde set van technologieën die op zoek geweest naar een levensvatbare markt voor meer dan een decennium nu. Draagbare robots die uitbreiding menselijke kracht hebben aangetrokken grote investering, maar het gebruik zaak is moeilijker te omschrijven.

De Ford deal volgt op de succesvolle proeven van Exo ‘ s EksoVest, één van de vennootschap nieuwere enterprise aanbod targeting productie en industrie die vereisen dat werknemers op te tillen van zware lasten, zoals de grote gereedschappen. De pitch is een verminderde belasting van de medewerkers, resulterend in minder blessures.

Ford belang weerspiegelt een hardnekkige realiteit in vele branches: Automatisering is het veranderen van dingen, maar mensen zijn nog steeds centraal in het proces.

Exo was de eerste levensvatbare exoskelet bedrijf op de markt, dus het dient als een goed bellwether voor de sector in zijn geheel.

Ontstaan uit een UC Berkeley grad lab in 2005, Exo begon met ambities om tot een van de mobiliteit van het bedrijf. Co-oprichters Russ Angold en Nathan Harding gaf geïnspireerd standplaatsen en voorspelde dat de personen met beperkte mobiliteit zou al snel wandelen we door de smalle gangpaden van vliegtuigen dragen van een van de Exo ‘ s pakken onder hun kleren.

Het was een mooi streven, maar de visie nam een stap terug naar de werkelijkheid van de markt. Betrouwbaar, alomtegenwoordig, en goedkoop genoeg om de hele wereld verspreid, rolstoelen bleek een harde technologie om te onttronen. Op het moment dat de kosten van een Exo Bionics exoskelet werd meer dan $100.000.

Het bedrijf naast mikte op de klinische revalidatie markt, waar hij gevonden wordt beperkt succes. Patiënten die herstellen van dwarslaesie en beroerte gebruik Exo apparaten in revalidatieklinieken voor looptraining en andere fysische therapieën.

Maar rehab is een moeilijke sector voor een startup te kraken. Fysiotherapeuten moeten worden getraind in het gebruik van Exo machines, fixeren schaalbaarheid. Er zijn ook problemen met de verzekering voor de behandelingen.

Exo heeft gehad om zwaar te investeren in activiteiten ter ondersteuning van de revalidatie te spelen, het toevoegen van aanzienlijk bij tot de overhead.

Op hetzelfde moment, de concurrentie is gegroeid. Hoewel de onderliggende besturing en bediening van de strategieën significant verschillen op een technologische niveau, nieuwkomers zoals suitX, ReWalk, de HAL en de Wandercraft hebben ingevoerd robot exoskeletons die in wezen dezelfde dingen Exo ‘ s pakken doen.

De afgelopen paar jaar, Exo heeft gezien een aanzienlijke operationele verliezen (meer dan $20 MILJOEN vorig jaar). Het Management heeft het verdunnen van beleggers belangen.

De Ford deal vertegenwoordigt een manier van het bos voor de Exo-en andere bedrijven in de ruimte. ABI Research voorspelt dat de wereldwijde markt voor industriële exoskeletons meer zal bedragen dan 2,6 miljoen eenheden.

De concurrentie groeit, maar zo is de kans. Industrieën, zoals de bouw en de scheepsbouw, die nog niet gezien een stijging van de productiviteit in decennia, zijn rijp vooral voor de technologie.

Aangedreven exoskeletons in het veld zijn Activelink de Powerloader Ninja, RB3D ‘s HERCULE, Sarcos Robotics’ Guardian XO. De EksoVest deelt veel van dezelfde techniek om DNA zijn powered broeders, maar het is niet op de voeding aangesloten en passief, dat maakt het betaalbaar en licht van gewicht.

De verleiding van een verhoogde productiviteit en minder werknemer letsel sterk voor industriële klanten. Bedrijven als Boeing en GE hebt al klom aan boord.

Die suggereert dat de toekomst van werk kan maken van robots, maar voor nu, althans, er is nog ruimte voor een mens in de loop.

Meer robotics

All the right moves: Fly jacket verandert uw lichaam in een intuïtieve joystick

Voldoen aan de robot slangen en insecten die zullen de reparatie van uw auto motor

11 banen tieners zijn te verliezen robots

Deze autonome logging truck is een kruising tussen een big rig en een Stormtrooper

11 fantastische futuristische robots

Robotica in het bedrijfsleven: Alles wat de mens moet weten

Verwante Onderwerpen:

Innovatie

CXO

Kunstmatige Intelligentie

0