Onbeperkte data-abonnementen zijn een puinhoop: hier is hoe om te kiezen van de beste

0
23

Boven Onbeperkt. Onbeperkt &Meer. Onbeperkt En Meer Premium. Dit zijn de namen van de nieuwe mobiele data-abonnementen geïntroduceerd in de laatste maand door Verizon en AT&T. In een tijdperk zonder netneutraliteit, we hebben afgedreven ver, ver weg van de dagen als “onbeperkt data” is een eenvoudig concept dat betekende dat je kon gebruik uw smartphone om de volledige functionaliteit, zonder enige handboeien of verwarrend zijn beperkingen.

Vervoerders zullen u vertellen dat de fundamentele, onderliggende belofte van onbeperkte data is en blijft waar in 2018: u kunt uw smartphone gebruiken zoveel als je wilt zonder extra kosten of wordt afgesneden als je eenmaal hebt overtroffen een bepaalde drempel. En ja, dat is waar. Consumenten zijn over het algemeen in een betere plek dan ze waren een paar jaar geleden, toen Verizon, AT&T, T-Mobile en Sprint het aanbieden van gedifferentieerde emmers van gegevens en het opladen van $10 of $15 voor elke extra gb boven de gekozen verkaveling. Niemand van ons mis die dagen.

We dachten onbeperkt data dood was. Maar wat aansporingen van T-Mobile geholpen draai de industrie rond en liet gegevens emmers achter als een lelijke geheugen. Zelfs zo, onbeperkt data is nu heel anders dan in de begindagen van de iPhone en Android-smartphones. Nu meer dan ooit, vervoerders zijn agressief politieoptreden hun netwerken en uitvoering beperkingen op video kwaliteit en hotspot gebruik. Ze blijven arbitrair onderscheid tussen de verschillende soorten gegevens waartoe u toegang met uw smartphone of via een app of de mobiele website.

De plannen: Wat doen woorden zelfs betekenen dat niet meer?

De verwarrende puinhoop consumenten bij het kiezen van een smartphone plan in 2018 is deels te wijten aan de onzinnige branding die dragers zijn gekomen met te onderscheiden van elkaar. Door de naam alleen al, het is ongelooflijk moeilijk om te verwerken wat je krijgt van elk en wat de nadelen kunnen worden.

Zou u kunnen vertellen of Verizon ‘ s Boven Onbeperkt of Buiten Unlimited is meer premium plan? Nee. Hoe kon iemand? Is het niet klinkt als Buiten Onbeperkte moet beter zijn dan Hierboven Onbeperkt? Het is eigenlijk het tegenovergestelde, door Verizon ‘ s logica.

Laten we eens bekijken hoe het toonaangevende AMERIKAANSE provider is momenteel het verdelen van “onbeperkt” en het reserveren van de meest handige functies en de beste snelheid voor de duurdere rangen:

Ga Onbeperkt: Je krijgt onbeperkt data, maar op elk moment, uw service kan tijdelijk afgeremd ten gunste van andere klanten als het netwerk bezet is of “overbelast.” Mobile hotspot snelheden worden beperkt tot slechts 600kbps. Video-streaming af Wi-Fi is beperkt tot 480p.

$75, single-line / $130 voor twee lijnen / $150 voor drie lijnen / $160 voor de vier lijnen

Dan Onbeperkt: Je krijgt onbeperkt data vrij zijn van mogelijke vertragingen tot voorbij 22GB van het verbruik in een maand. De mobiele hotspot functie biedt volledige LTE-snelheden tot je 15 GB van gebruik. Streaming Video is beperkt tot 720p.

$85 enkele lijn / $160 voor de twee lijnen / $180 voor drie lijnen / $200, – op voor vier lijnen

Boven Onbeperkt: Je krijgt onbeperkt data vrij zijn van mogelijke vertragingen tot voorbij 75GB van het verbruik in een maand, dat is waarschijnlijk een plafond, dat u nooit zal raken. Hotspot is full speed LTE tot 20GB van gebruik. Video, zelfs op het hoogste plan, is steeds beperkt tot 720p. Elke maand, Verizon gooit in 5 TravelPasses (goed voor de 4G-snelheden tot u over 512MB dagelijks gebruik) die werken in meer dan 130 landen.

$95, single-line / $180 voor twee lijnen / $210 voor drie lijnen / $240 voor vier lijnen

Verizon tegen een extra $10 per maand in rekening gebracht als u wilt streamen van 1080p video ‘ s op uw smartphone. Deze add-on is alleen beschikbaar voor Dan Onbeperkt en Boven Onbeperkt klanten.

Bekijk de volledige Verizon plan details hier. Bovenstaande prijzen zijn alleen van toepassing als AutoPay en papierloze facturatie zijn ingeschakeld. Verizon ‘ s onbeperkt plannen kunnen worden gemengd en afgestemd op de dezelfde familie plan-account.

Illustraties door Alex Castro / De Rand

AT&T is niet veel beter. De vervoerder heeft uitgeschakeld zijn onbeperkt plannen zo vaak dat zelfs de meest tech-savvy klanten worden steeds in de war en onzeker over wat ze in hun plan. De vorige onbeperkt plannen opgenomen gratis HBO, maar dat is niet langer het geval. AT&T ‘ s huidige aanbod zijn Onbeperkt En Meer en Onbeperkt En Meer Premium.

AT&T Onbeperkt &Meer: Je krijgt onbeperkt data, maar op elk moment, uw service kan tijdelijk afgeremd ten gunste van andere klanten als het netwerk bezet is of “overbelast.” Mobile hotspot is niet beschikbaar. Video-streams in standaard definitie.

$70 voor een lijn / $125 voor twee lijnen / $145 voor drie lijnen / $160 voor de vier lijnen

AT&T Onbeperkt &More Premium: Je krijgt onbeperkt data vrij zijn van mogelijke vertragingen tot je boven 22GB van het verbruik in een maand. Mobile hotspot biedt 4G-snelheden tot je bij 15 GB van het gebruik en de druppels op 128Kbps. Video-streams in 1080p Full HD.

$80 voor een lijn / $150 voor twee lijnen / $170 voor drie lijnen / $190 voor vier lijnen

Beide lagen zijn de nieuwe WatchTV streaming-dienst, maar de klanten van de standaard Onbeperkt &Meer van plan niet zal krijgen gratis HBO. Als je op Onbeperkt &Meer Premie, krijgt u om te kiezen een abonnement te ontvangen voor gratis elke maand, en die opties zijn: HBO, Cinemax, Showtime, Starz, Pandora, en Amazon Music Unlimited. Dus als je kiest voor iets dat niet is HBO, kan je die gratis meer — ook al is AT&T is nu eigenaar van het netwerk. De $15, – korting op DirecTV Nu (of traditionele DirecTV voor &More Premium klanten) nog steeds van toepassing.

Klanten die momenteel ontvang gratis HBO kan blijven op hun plan om het te houden. Dus als HBO is meer belangrijk voor je is dan WatchTV (en ik denk dat het voor velen), dan niet over te schakelen naar een van de nieuwe opties.

Bekijk de volledige AT&T abonnement details hier. Bovenstaande prijzen zijn alleen van toepassing als AutoPay en papierloze facturatie zijn ingeschakeld.

John Legere 2017 stock

Foto door Chris Welch / De Rand

Ik geef T-Mobile iets minder verdriet, omdat “onbeperkt” eigenlijk niet weergegeven in hun plan branding. U kiezen tussen T-Mobile Een en T-Mobile Een Plus. Maar “de Uncarrier” is nog steeds zadelen klanten met een aantal van dezelfde vervelende beperkingen als zijn grotere concurrenten.

T-Mobile: Je krijgt onbeperkt data vrij zijn van mogelijke vertragingen tot 50GB van het verbruik in een maand. Mobile hotspot is beperkt tot 3G-snelheden. Video streaming de kwaliteit is beperkt tot 480p.

$70 één lijn / $120 voor twee lijnen / $141 voor drie lijnen / $160 voor de vier lijnen

T-Mobile is Één Plus: Je krijgt onbeperkt data vrij zijn van mogelijke vertragingen tot 50GB van het verbruik in een maand. Mobile hotspot biedt volledige LTE-snelheden tot 10GB gebruik. Videostreams in HD-kwaliteit.

$80 enkele lijn / $140 voor twee lijnen / $171 drie lijnen / $200 vier lijnen

Bekijk de T-Mobile abonnement details hier. Bovenstaande prijzen gelden als AutoPay en papierloze facturatie zijn ingeschakeld.

Sprint, ondertussen, voor een lange tijd ging voor eenvoud met een enkele onbeperkt plan, waarin hij een Onbeperkte Vrijheid. De $60-per-maand-plan opgenomen HD-video en hotspot LTE-snelheden. Maar dat veranderde allemaal op 12 juli, toen Sprint heeft aangekondigd dat het zou in plaats daarvan bieden twee verschillende onbeperkte data plannen.

Sprint Unlimited Basic: Je krijgt onbeperkt data vrij zijn van mogelijke vertragingen tot 50GB van het verbruik in een maand. Inbegrepen hotspot-functie zorgt voor een full-speed LTE-alleen gegevens totdat u bij 500MB gebruik. Video streaming is standaard beperkt tot de definitie. Sprint zet oneven beperkingen op gaming en muziek streaming data snelheden, hoewel de meeste klanten zullen niet tegenkomen.

$60, single-line / $100 voor twee lijnen / $120, – voor drie lijnen / $140 voor vier lijnen

Sprint Plus Onbeperkt: Je krijgt onbeperkt data vrij zijn van mogelijke vertragingen tot 50GB van het verbruik in een maand. Inbegrepen hotspot-functie zorgt voor een full-speed LTE-gegevens totdat u 15 GB van gebruik. Streaming van Video in 1080p Full HD. Sprint zet oneven beperkingen op gaming en muziek streaming data snelheden, hoewel de meeste klanten zullen niet tegenkomen.

$70 één lijn / $120 voor twee lijnen / $150 voor drie lijnen / $180 voor vier lijnen

Bekijk de Sprint plan details hier. Bovenstaande prijzen gelden als AutoPay en papierloze facturatie zijn ingeschakeld.

Mobiele video is absoluut geschroefd

Video is het aspect van de smartphone gebruik je het meest getroffen worden door de huidige onbeperkte plannen. Op hun meest betaalbare onbeperkte data plannen, alle grote AMERIKAANSE luchtvaartmaatschappijen beperken de video om te 480p resolutie, of wat soms beschreven als “DVD kwaliteit.” Ze kunnen dit doen door het identificeren van gemeenschappelijke video-bronnen — Netflix, YouTube, Amazon Video -, HBO Go, etc. — en smoren naar beneden data snelheden te beperken maximale kwaliteit. Dragers kunnen ook zeer gemakkelijk te onderscheiden van de video gegevens uit andere gegevens op uw telefoon gebruikt, dus het 480p beperking strekt zich uit over het web.

Ondertussen, de meerderheid van de moderne smartphones hebben er ongelooflijk scherp, de pixel dicht displays die zijn geschikt voor het afspelen van inhoud op 1080p en hoger. Maar tenzij je op Wi-Fi of u bereid bent te betalen voor een hogere-kosten onbeperkt plan, zult u niet in staat om te streamen van video doet de schermen justitie. Het was niet altijd zo. Van februari tot en met augustus van vorig jaar, Verizon onbeperkt data-abonnement niet boeien video streaming. Zodra het bedrijf gesplitst die van plan zijn in verschillende “onbeperkt” lagen, begonnen de problemen. Nu, u kunt niet zelfs streamen in 1080p op de duurste plan, tenzij je betaalt voor een extra $10 op de top van uw reguliere factuur.

Toen we vast zaten met gegevens emmers, het was logisch voor vervoerders om (optioneel) het beperken van de kwaliteit van de video op hun einde. Maar er is nul voordeel voor de consument wanneer het is toegepast op onbeperkte plannen. Je krijgt een slechtere ervaring. We moeten geloven dat deze dragers zijn fast-tracking in de richting van 5G, het aansluiten van alle apparaten in ons leven, en het bereiken van steeds stijgende snelheden, terwijl hun netwerken kunnen niet omgaan met het geven van iedereen high-definition video. Geweldig.

Het grote mysterie van de deprioritization

Voor de jaren, de vervoerders bezig met wat heet deprioritization. Wanneer een bepaalde cel site is bezet of “overbelast” uw gegevens snelheden kan afgeremd worden voor een periode van tijd, terwijl andere mensen op die vervoerder in hetzelfde gebied dat ook niet worden. Deprioritization treedt meestal op tijdens de piekuren gebruik van gegevens en in de steden; het is minder van een factor op het platteland. En het is maar tijdelijk — als in uren of zelfs slechts enkele minuten — en niet iets dat van toepassing is op uw lijn voor de rest van een factureringsperiode.

Wanneer is deprioritization kick in?

Verizon:
Ga Onbeperkt: Deprioritization is actief voor de gehele cyclus.
Dan Onbeperkt: Deprioritization begint na 22GB gebruik van gegevens.
Boven Onbeperkt: Deprioritization begint na 75GB gebruik van gegevens.

AT&T:
Onbeperkt &Meer: Deprioritization is actief voor de gehele cyclus.
Onbeperkt &More Premium: Deprioritization begint na 22GB gebruik van gegevens.

T-Mobile:
T-Mobile: Na 50 gb aan data verbruik in een maand.
T-Mobile is Één Plus: Na 50 gb aan data verbruik in een maand.

Sprint:
Sprint Unlimited Basic: Na 50 gb aan data verbruik in een maand
Sprint Plus Onbeperkt: Na 50 gb aan data verbruik in een maand

Opmerking: Deprioritization is tijdelijk en treedt alleen op wanneer het netwerk / de mobiele toren is overbelast. Het maakt niet automatisch gebeuren, alleen maar omdat je hebt kruiste deze gegevens drempels.

De vier grote providers hebben beweerd deprioritization is nodig om dingen draaiende voor iedereen en om te voorkomen dat klanten die schrokken up van grote hoeveelheden gegevens van de invloed van betrouwbaarheid van het netwerk en de prestaties.

Sommige data-abonnementen (in het bijzonder de meest dure) niet beginnen deprioritization totdat je hebt over een bepaalde drempel van het gebruik. T-Mobile en Sprint doe het niet totdat klanten meer bedragen dan 50 GB op één maand, welke is de meest genereuze beleid van allemaal. Maar de mensen van AT&T of Verizon ‘ s goedkoopste onbeperkt plannen zijn niet zo gelukkig en gezicht deprioritization voor hun hele cyclus.

Wat erger is, is dat er geen gemakkelijke manier voor consumenten om te vertellen wanneer ze worden vertraagd in het moment. Korte vragen iemand die naast je snelheid testen op hun telefoon en het vergelijken van de resultaten, er is gewoon geen manier om te weten. Misschien krijg je wel een tekst als die u hebt gebruikt voldoende gegevens voor deprioritization te schoppen, maar dat is het. U kunt niet uw vervoerder app en check of je hebt tijdelijk verplaatst naar de slow lane. Het kan zijn dat gemakkelijk als dragers waren meer transparant te zijn over deprioritization, maar ze zijn het niet. Bent u worden gesmoord, of is het gewoon een dubieus dekking? Van uw provider perspectief, dat is een gemakkelijke vraag voor klanten om te gaan met — vooral wanneer ze het gebrek aan een praktische manier te beantwoorden.

Kijk naar al deze gratis spullen!

Verizon: Er is… Go90. Dus, laten we gewoon eerlijk zijn met onszelf en zeggen niets. Het is eerlijk gezegd een beetje verrassend om te zien Verizon het aanbieden van zo weinig als iedereen anders is het gooien van een handvol extra ‘ s en proberen om te vervagen de lijn tussen de aanbieder en de content provider.

AT&T: Komt recht op de hielen van de afgeronde overname van Time Warner, AT&T ‘ s nieuwe, skinny-bundel WatchTV streaming service (niet te verwarren met DirecTV Nu) zal worden meegeleverd met de nieuwste onbeperkte plannen. WatchTV kunt u live stream-kanalen, waaronder verschillende die nu onder de vennootschap eigendom, zoals CNN, TBS, TNT, en Cartoon Network. Het beschikt ook over andere netwerken zoals A&E, AMC, HGTV’, Ontdekking, Food Network, en nog veel meer. Comedy Central en een paar andere Viacom netwerken zullen binnenkort worden toegevoegd. WatchTV is een gratis extraatje voor klanten van AT&T nieuwste onbeperkte plannen: Onbeperkt &Meer en Onbeperkt En Meer Premium.

Als een toegevoegde bonus voor een hogere maandelijkse factuur, Onbeperkt En Meer Premium klanten kunt kiezen uit een streaming-dienst om gratis samen met WatchTV.

  • HBO
  • Showtime
  • Cinemax
  • Starz
  • Pandora Premium
  • Amazon Music Unlimited
  • VRV

Eerder, HBO was gratis meegeleverd met zowel AT&T onbeperkte plannen. Dat is niet langer het geval met de nieuwe plannen.

AT&T-klanten ook in aanmerking voor een $15 maandelijkse korting op DirecTV Nu of DirecTV satelliet service. Dit laatste geldt alleen voor abonnees op de duurdere plan.

T-Mobile: T-Mobile biedt een gratis Netflix-abonnement als u hebt ten minste twee lijnen op uw account onder het T-Mobile Een plan. Klanten op het basisplan voor een uur van vlucht Wi-Fi van Gogo en onbeperkt berichten wanneer in de lucht. Als u de stap te zetten naar T-Mobile One Plus, uw gratis Wi-Fi is goed voor de gehele vlucht. T-Mobile biedt ook een eenvoudiger, flatscreen maandelijkse factuur die bevat al de extra belastingen en kosten andere vervoerders toe te voegen op de top van hun geadverteerde prijzen.

Sprint: Sprint Unlimited Basic plan omvat een abonnement op Hulu (met advertenties). Onbeperkt Plus geeft aan dat met een Getijde-inschrijving, maar alleen voor de reguliere audio-tier en niet Getijden Hi-Fi.

…maar ook het nultarief

De FCC en dragers gekibbeld over het tijdens de Obama-presidentschap, maar het nultarief zelden veel aandacht krijgt tegenwoordig omdat alle grote providers, verschoof de focus naar ‘ onbeperkt.” Maar AT&T is nog steeds actief. Een woordvoerder bevestigd aan Het Punt dat WatchTV en DirecTV Nu, tellen niet mee voor een klant de gegevens van vergoedingen. Is dat eigenlijk veel als de enige “cap” dat bestaat is het punt waar je hit deprioritization? Waarschijnlijk niet vanuit een perspectief van de klant. Maar het is wel een AT&T te kiezen voor favorieten op zijn netwerk, die niet verwijzen naar een gezonde toekomst voor het mobiele internet.

En er zijn nog steeds miljoenen mensen op oudere abonnementen die worden niet meer aangeboden aan nieuwe klanten. In het geval van T-Mobile, veel klanten blijven de onderneming Eenvoudige Keuze — plannen- en dus Muziek Vrijheid en Fuif Op zijn nog steeds van toepassing, zodat die abonnees voor het streamen van muziek en video van select-diensten, zonder het tellen voor de maandelijkse dataverbruik.

Welke is het beste?

Zoals altijd, is de eerste prioriteit bij het kiezen van een vervoerder moet de dekking en betrouwbaarheid. Ze zijn allemaal schurken dichter in deze categorieën, maar Verizon is nog steeds gezien als de leider als het gaat om netwerk bereik en betrouwbaarheid. Het is ook de duurste van de vier. Dus als T-Mobile of Sprint goed werken in uw regio en plaatsen die je vaak op reis, is er minder stimulans om meer te besteden. En ze zijn zeker de hoop die freebies kunt maken voor een dekking gaten. T-Mobile is Één Plus plan krijgt die perks, LTE-hotspot, en de meest baan voordat naar deprioritization.

Maar als je op zoek bent naar ondersteuning welke drager het beste is de handhaving van netneutraliteit, nou, onder de grote vier, geen van hen zijn. Het beperken van de video de kwaliteit, het beperken van de hotspot gebruik te plannen, het nultarief, en andere sterretjes zijn een duidelijk bewijs van dat. Onbeperkt data is technisch gezien nog steeds onbeperkt, maar een of andere manier vervoerders hebben zich van hun diensten in een onoverzichtelijke puinhoop.

En het zal waarschijnlijk alleen maar erger als T-Mobile en Sprint join up.

Update 12 juli 2018: Dit verhaal werd oorspronkelijk gepubliceerd op juni 28, 2018 en is bijgewerkt naar de Sprint van de nieuwe Unlimited Basic en Plus Onbeperkt plannen.