Microsoft erbjuder Windows Server 2008, SQL Server 2008 användare ett nytt sätt att utöka stöd för gratis

0
22

Noll

Microsoft erbjuder användarna i Windows Server 2008 och 2008 R2 med SQL Server 2008 och 2008 R2 ett sätt att fortsätta att få säkerhetsuppdateringar för gratis efter att det officiella stöd perioden är slut.

extendedsupportwinserversqlserver2008.jpg

Det finns en hake: De måste ta sin arbetsbörda för att Azure-moln. Men för vissa användare, detta skulle kunna vara ett möjligt alternativ.

Utökat stöd för SQL Server 2008 och 2008 R2 är satt till slutet i juli 2019, och Windows Server 2008 och 2008 R2 i januari 2020. Efter den punkten, tillhandahåller Microsoft inte längre korrigeringar för dessa produkter till användare, om de betalar för anpassat stöd kontrakt, eller om de är överens om att flytta arbetsbelastning på dessa produkter till Azure.

Microsoft tillkännagav den nya flytta-till-Azure alternativ i dag, den 12 juli, inför nästa veckas Microsoft Inspirera partner conference, som företaget förväntar sig att flytta för att vara en potentiell möjlighet för Cloud Solution Providers.

Här är hur det nya utökade stöd alternativet kommer att fungera. Kunder som håller på att migrera sin Windows Server 2008/R2 och/eller SQL Server 2008/R2 arbetsbelastning att Azure kommer att få utökad säkerhet uppdateringar gratis för ytterligare tre år (så fram till januari 2023 för Windows Server och fram till juli 2022 för SQL Server). Kunder behöver inte visa någon form av migration till Microsoft för att få denna affär, vilket inte är fallet om de köper egna extended support-avtal som kräver att visa en tidslinje för att migrera av det utgående produkt

De kunder som inte kan eller kommer inte att vara klar vid tiden Utökat stöd avslutas för Windows Server 2008/R2 med SQL Server 2008/R2 fortfarande kommer att ha möjlighet att köpa egna extended security updates, som kommer att gå för 75 procent av licensen kostnaden för dessa produkter, vilket är i linje med vad Microsoft har att debiteras för de avtal som tidigare, säger Företagets Vice Vd för Azure Julia Vit.

Kunder som väljer att ta gratis, flytta-till-the-cloud alternativ också kan flytta sina Windows-Server/SQL Server arbetsbelastning till Azure Stack, Microsofts lokaler version av Azure, om de föredrar att gå den vägen.

När tre års fri support perioden är slut, kunder kommer att ha några möjliga vägar att ta för att fortsätta att bo stöds. De kan uppgradera till en senare version av Windows Server och/eller SQL Server. De kunde lämna den arbetsbelastning som de sätter i molnet i en virtuell maskin och/eller containerize sina appar och uppdatera dem från det.

Denna nya cloud-baserade utökat stöd är att ersätta en plan som Microsoft presenterade för två år sedan som var tänkt att ge Windows Server 2008/R2 med SQL Server 2008/R2 användare med ett annat sätt att få mer tid före utgången av stöd.

Denna möjlighet, som Microsoft har börjat rulla ut förra året-Windows Server Premium Säkerhet och SQL-Server Premium Assurance-var skapad för att lägga till sex år för att stödja dessa produkter utöver den nuvarande 10. Microsoft tjänstemän sade att alla som köpt Premium Säkerhet kommer att kvarstå i och ges möjlighet att flytta till den nya utökade cloud-baserad support erbjuder, som den Premie Garanti planer kommer att upphöra.

The rising tension between IoT and ERP systems

Den ökande spänningen mellan IoT-och ERP-system

Sakernas Internet är den nya gränsen. Men generationer av ERP-system är inte konstruerade för att hantera globala nätverk av sensorer och enheter.

Läs Mer

Relaterade Ämnen:

Affärssystem

Digital Omvandling

Datacenter

CXO

Innovation

Förvaring

0