Facebook endrer personverninnstillingene etter utflukt medlemmer av et lukket medisinsk støtte gruppe

0
25

En lukket gruppe for kvinner ved genetisk risiko for brystkreft var ikke så privat som sine medlemmer trodd, ifølge en ny rapport fra CNBC.

Den BRCA Søsterskap gruppen ble opprettet som en støtte nettverk for kvinner med BRCA-genet, en mutasjon som i stor grad øker risikoen for brystkreft, ofte resulterer i preemptive mastektomi. Gruppen ble oppført som “privat” på grunn av sensitiviteten av problemet. Men mens innholdet av gruppen ble lukket for utenforstående, konsernets medlemskap var vidt synlig, og dermed avsløre sensitiv medisinsk informasjon.

Søsterskap medlemmer ble klar over smutthull en Chrome-utvidelse som tillot en av medlemmene for å laste ned detaljert informasjon for tusenvis av medlemmer i løpet av minutter. Om utvidelsen trakk oppmerksomhet til problemet, privat gruppe medlemskap har lenge vært synlige på en brukers Facebook-side. Bulk medlem lister kan også lastes ned gjennom et smutthull som involverer Gruppe-ID-en. Facebook anerkjent som medlem viser i hovedsak var offentlige, skriver på en hjelp-side at “alle” kunne se tittel og medlem listen for en lukket gruppe.

Gruppene kan ha private medlem lister hvis de er angitt som “hemmelig”, men som ville gjøre gruppen utilgjengelige i søkeresultater — et problem for BRCA Søsterskap, som var aktivt oppfordre til medlemskap fra flere kvinner som er rammet av mutasjon.

Facebook ser ut til å ha endret personverninnstillingene i respons til CNBC rapporten. På den 26 juni, kort tid etter å ha blitt kontaktet av CNBC, journalister, Facebook stille endret personverninnstillingene for lukkede grupper, noe som gjør medlem viser utilgjengelig for utenforstående. Endringen ble ikke offentliggjort, selv om en rekke endringer ble gjort til offentlig dokumentasjon. I henhold til gjeldende versjon av den samme Facebook side med hjelp, bare medlemmene kan se medlemskap i en lukket gruppe.