Et kig på Ubuntu 18.04 Undulat

0
26

af Mike Turcotte-McCusker på juli 12, 2018 i Linux – Ingen kommentarer

Jeg har været virkelig ønsker at lide Undulat, men har ikke haft de bedste oplevelser med at bruge det på forskellige systemer, som du kan læse i mit blik på Solus, og i et forsøg på Manjaro; men når jeg har installeret Ubuntu Undulat, jeg har fundet en næsten fuldstændig harmoni.

Installation af Ubuntu Undulat var ligetil, og der er ikke nogen mening i at blive for dybt ind i det.

Men jeg vil gerne udtrykkeligt understrege noget, jeg så i installationen, som jeg absolut elskede, og det var optagelse af et valg mellem en minimal, eller en normal installation.

Installation siger, at den minimal installation omfatter “Web browser og grundlæggende hjælpeprogrammer” henviser til, at den normale installation er, hvad du ville komme til at forvente, Kontor, browser, musik/video-programmer, osv.

Så, hvis du blot ønsker at starte med det grundlæggende, eller har for lidt lagerplads på enheden, skal du starte med minimale.

Du kan hente Ubuntu Undulat fra den officielle hjemmeside. Bemærk, at det anbefales at vælge 18.04 eller en hvilken udgave er den nyeste, og ikke en af de ældre versioner stadig er tilgængeligt til download, så den understøtter periode er alt for kort til disse udgivelser.

For så vidt som krav går udviklerne tilstand, at Ubuntu Undulat kører ideel på computere med mindst 2 Gb RAM (32-bit) eller 4 Gigabyte RAM (64-bit).

At se og Føle

Ubuntu Budgie

Ubuntu Undulat, er fantastisk. Nemt de mest attraktive (efter min mening) distribution er jeg kommet på tværs, i standard-udseende. De animationer, tapet, inddragelse af Planken dock på venstre side af skærmen, temaer…Alt er fantastisk. Hvis du er en person, der nyder eyecandy, du vil ikke blive skuffet.

Den ene ting, der dræbte min erfaring med at bruge Undulat som en desktop miljø i fortiden, var den træghed, jeg havde mødt. Jeg er glad for at sige, at der er næsten helt ødelagt i Ubuntu 18.04 Undulat. Jeg siger “næsten”, fordi jeg lagde mærke til occaisional træghed med programmer åbne, selv når systemet ikke var under kraftig belastning, det var dog ikke dårlig nok til at være en total deal breaker, og det var ikke hver app hver gang. Jeg gjorde opmærksom på det i forhold til andre systemer, jeg har kørt på, men igen, ikke nær så slemt som tidligere Undulat forsøg.

Ansøgninger

Ubuntu Undulat som tidligere diskuteret kommer i både en minimal og en normal installation, og med minimal allerede diskuteret, jeg vil bare være at diskutere den normale installation.

Desværre, Ubuntu Undulat, og jeg ikke er enige om ret meget nogen af standard software valg, men alt, hvad den gennemsnitlige bruger, som ikke rigtig har præferencer, der er inkluderet. Sådanne eksempler på medfølgende software er:

  • Chrom Web-Browser
  • Rythmbox
  • GNOME-MPV (video-afspiller)
  • LibreOffice
  • Koffein
  • GNOME-Kort
  • Geary E-Mail

Personligt, har jeg fjernet en hel del ting og installerede alternativer (Firefox for eksempel), men alle af den medfølgende software gør sit arbejde godt.

Installation af ny software via det medfølgende Software Manager er en leg, og jeg var i stand til at installere Snaps af software som Spotify, samt de åbenlyse inddragelse af den massive Ubuntu repositories.

Afsluttende Tanker

Jeg kan lide denne. Jeg kan lide det en masse. Det er præcis, hvad jeg havde håbet det ville være, efter at de tidligere fiaskoer på en lykkelig Undulat skrivebordet. Jeg har ikke brugt den længe nok, til at komme så dybt ind at rode med det, som jeg vil sandsynligvis i fremtiden, så måske vil jeg finde spørgsmål, der på den tid; men Ubuntu 18.04 Undulat er synes at være en ganske solid, flot, og nem at bruge system for folk, der ønsker endnu mere eyecandy, eller er syge, for de sædvanlige omgivelser.