En titt på Ubuntu 18.04 Budgie

0
24

av Mike Turcotte-McCusker 12. juli 2018 i Linux – Ingen kommentarer

Jeg har vært veldig lyst til å like Budgie, men har ikke hatt de beste erfaringer med å bruke det på ulike systemer, som du kan lese i mitt titt på Solus og et forsøk på Manjaro, men når jeg installerte Ubuntu Budgie, jeg fant nesten fullstendig harmoni.

Installasjon av Ubuntu Budgie var grei, og det er ikke noen mening i å komme for dypt inn i det.

Men, jeg ønsker å utheve noe jeg så i installasjonen som jeg absolutt elsket, og det var inkluderingen av et valg mellom en minimal, eller en normal installasjon.

Installasjonen sier at minimal installasjon inkluderer “nettleser og grunnleggende verktøy”, mens vanlig installasjon er hva du ville kommet til å forvente, Kontor, nettleser, musikk/video-programmer, osv.

Så, hvis du bare ønsker å starte med det grunnleggende, eller har lite lagringsplass på enheten, kan du starte med minimal.

Du kan laste ned Ubuntu Budgie fra den offisielle nettsiden. Merk at det er anbefalt å plukke 18.04 eller hvilken som helst utgivelsen er den nyeste og ikke en av de eldre utgivelser som fortsatt er tilgjengelig for nedlasting som støtte perioden er altfor kort for disse utgivelsene.

Så langt som krav går, utviklere oppgir at Ubuntu Budgie går utmerket på datamaskiner med minst 2 Gb RAM (32-biters) eller 4 Gigabyte RAM (64-biters).

Utseendet og Følelsen

Ubuntu Budgie

Ubuntu Budgie, er nydelig. Lett den mest attraktive (i min mening) fordeling jeg har kommet over, i sin standard appearence. Animasjoner, bakgrunnsbilde, inkludering av Planken dock på venstre side av skjermen, temaer…Alt er nydelig. Hvis du er noen som har eyecandy, vil du ikke bli skuffet.

Den ene tingen som drepte min erfaring med bruk Budgie som en desktop-miljø i det siste, var treghet jeg hadde møtt. Jeg er glad for å si at det er nesten helt eliminert i Ubuntu 18.04 Budgie. Jeg sier “nesten” fordi jeg gjorde varsel i occaisional treghet med programmer åpne selv når systemet ikke var under tung belastning, men det var ikke dårlig nok til å bli en total deal breaker, og det var ikke hver app hver gang. Jeg la merke til det i forhold til andre systemer jeg har kjørt, men igjen, ikke på langt nær så ille som forrige Budgie forsøk heller.

Programmer

Ubuntu Budgie som tidligere omtalt kommer i både en liten og en vanlig installasjon, og med minimal allerede diskutert, jeg vil bare være med å diskutere normal installasjon.

Dessverre, Ubuntu Budgie og jeg ikke er enige om ganske mye noen av standard programvare valg, men alt den gjennomsnittlige brukeren som egentlig ikke har preferanser, er inkludert. Slike eksempler på programvare som følger med er:

  • Krom Nettleser
  • Rythmbox
  • GNOME MPV (videospiller)
  • LibreOffice
  • Koffein
  • GNOME Kart
  • Geary E-Post

Personlig, jeg avinstallerte ganske mange ting og installerte alternativer (Firefox for eksempel), men alle av den medfølgende programvaren gjør jobben sin godt.

Installering av ny programvare via den medfølgende Programvaren Manager er en lek, og jeg var i stand til å installere bilder av programvare som Spotify, så vel som åpenbare inkludering av den massive Ubuntu-kjeldene.

Avsluttende Tanker

Jeg liker dette. Jeg liker denne mye. Det er akkurat hva jeg hadde håpet det skulle være, etter at den forrige feil på en lykkelig Budgie skrivebordet. Jeg har ikke brukt den på lenge nok til å få så dypt inn rote med det som jeg vil nok i fremtiden, så kanskje jeg skal finne problemer på den tiden, men Ubuntu 18.04 Budgie er tilsynelatende å være en ganske solid, attraktiv, og lett å bruke system for folk som vil ha enda mer eyecandy, eller er lei av den vanlige miljøer.