Broadcom plan att köpa CA Technologies panorerade som anden av Intel-McAfee tillhåll

0
19

Noll

broadcom-ca-deal-1.png

Broadcom sa att det kommer att förvärva CA Technologies för $18,9 miljarder i kontanter, vrida ur kostnadsbesparingar och bli en programvara som spelare, såväl som en halvledare och lagring av företaget.

Kanske att planen inte skulle låta så crazy, men analytiker har sett den här filmen tidigare. En gång i tiden, Intel expanderat till program också. Det läggs Wind River och McAfee till sin lista. Både programvara enheter delades ut som Intel bestämde mig för att det hade att fokusera på sin kärnverksamhet.

Spola fram till den roll-up som är Broadcom och CA Technologies köper är panorerade för allt från finansiell ingenjörskonst för att bristen på strategiska motiven till de synergier som är orealistiska.

Jefferies analytiker Mark Lipacis sammanfattade gåta för Broadcom och CA:

Vi förväntar oss att investerare i början för att vara berörda, eftersom det är AVGO första stora förvärvet av ett mjukvaruföretag. Samtidigt som CA är ett avsteg från Broadcom kärna halvledare verksamhet, är det förenligt med sina meriter för att förvärva out-of-förmån, marknadsledande företag med höga kostnader strukturer.

Lipacis kommentarer som är värt att notera. Vad är Broadcom verkliga kärnverksamhet? Det är att köpa företag och generera avkastning. Broadcom är mer som ett private equity-företag än ett it-företag. Visst, Broadcom har verksamhet, teknik och immateriella rättigheter, men det förvärvar så många företag är det svårt att räkna ut vad som är ekologiska.

I detta avseende, Intel-McAfee jämförelse kan inte hålla. Intel försökt att integrera hårdvara med McAfee security verktyg. Det arbetet gick bara så långt. Broadcom vill att den återkommande intäkter. CA kan vara mer av ett portföljbolag.

Evercore ISI analytiker CJ Muse noteras att Broadcom: s köp av CA håller inte upp även om du tar en private equity syn på affären. Musa sade:

Vi tror att investerare kommer sannolikt att bli besviken på den här affären, som verkar mer finansieringslösningar/PE driven än på grund av någon strategiska betydelse. Vi kan konstatera att CA Technologies hade varit i färd med att sälja sig själv och hade lyckats locka till sig privat kapital köparen. Med programvara stordator intäkter minskar och inga tydliga synergier att Broadcom nuvarande intäktsströmmar, och vi kämpar för att förstå bolagets incitamentsprogram här.

En möjlighet är att Broadcom kommer att avyttra några av CA att fokusera på sin kärnverksamhet stordatorer och programvara.

Medan mycket av Broadcom-CA bestörtning kretsade kring potentiella problem, det är ett fall att bolaget skulle svänga som Cisco har. Cisco har också fått en uppsjö av programvara för företag och byggt upp sin återkommande intäkter med tillämpningar. Vad är skillnaden mellan Broadcom och Cisco?

Macquarie Capital analyst Srini Pajjuri noteras:

Historien visar att man genom att kombinera Semi och oberoende Programvara företag är riskabelt (Intel + McAfee). Cisco har haft framgång med att övergå från en hårdvara som endast modell till en återkommande intäkter modell, men i Cisco: s fall, en programvara är vanligen kombinerade med sin hårdvara lösningar, som är olika från Broadcom + CA modellen.

Enkelt uttryckt, Cisco är mer strategiska. Det har också alltid varit ett mjukvaruföretag eftersom det medföljande applikationer och operativsystem med sin hårdvara. Den största skillnaden nu är att Cisco frikoppling mjukvara och hårdvara. Cisco är ett förvärv maskin, men det vet också hur man fungerar under en flerårig strategi.

Broadcom har att bevisa att man har en plan och kan förnya sig i det långa loppet. Kanske kan företaget börja bevisa kritikerna fel med CA.

Relaterade Ämnen:

Datacenter

Cloud

Big Data Analytics

Innovation

Tech och Arbete

Samarbete

0