Blueprint eGPU: framtiden för MacBook Pro med mer saker bundna till det

0
23

Noll

Video: Bör proffs hålla banking på Mac?

Apple har gett MacBook Pro en välbehövlig uppdatering. Men som Apple uppdatera cykler för sina bärbara datorer och stationära datorer blir allt mer oberäknelig och oförutsägbar, proffsen kommer att i allt högre grad måste förlita sig på externa tillbehör för att både öka kraften i hårdvaran och förlänga dess livslängd.

Måste läsa: Apple uppdaterar MacBook Pro, men kommer inte att dämpa oron om Mac är framtiden

Ange eGPU – kort för externa GPU – som den här nya modellen från Blueprint. eGPUs är inte nya, men på sistone har Apple varit angelägna om att visa upp hur de kan användas för att öka prestanda för Mac-datorer, både för att göra dem kapabla att hantera arbetsbelastning som bas maskinvara inte kan, eller för att öka sin operativa livslängd.

Yrkesverksamma som förlitar sig på Mac-datorer — särskilt MacBook pro-är inte främmande för att fästa saker till deras enheter. Som en pro-am fotograf, jag vanlig krok min MacBook Pro upp till biffiga externa lagringsenheter och bryggor för att få mitt arbete gjort.

För många, en eGPU kommer att bli nästa sak de kommer att ha på sitt skrivbord som är ansluten till sin MacBook Pro.

​Blackmagic eGPU

(Bild: Blueprint eGPU)

En eGPU i princip ger den makt en stationär GPU till en bärbar dator att använda som en grafik-accelerator. Den Blueprint eGPU innehåller ett AMD Radeon Radeon Pro 580 grafik processor med 8 gb GDDR5 RAM-minne, 256-bitars minne bandbredd och 36 diskret beräkna enheter för att erbjuda upp till 5,5 teraflops av processorkraft. Den eGPU också stöder Apples Metall grafisk teknik, och har nära-direkt tillgång till GPU för maximal prestanda.

Läs också: Allt du behöver veta om att köpa Apples 2018 MacBook Pro | En full-spec uppdaterad 15-tums Apple MacBook Pro kommer att kosta dig $6,699 | Apple Mac är i en “tråkig”, säger denna populära utvecklare: håller du med om?

Apple lagt eGPU stöd i macOS 10.13.4 och stöds på MacBook Pro-system som släpptes i år 2016 eller senare, iMac 2017 eller senare, och iMac Pro.

Och beroende på hur mycket (eller mer specifikt, hur lite) du spenderat på din MacBook Pro med prestanda som denna $699 eGPU innebär att det kan vara fenomenal, särskilt för high-end-program som Blueprint är DaVinci Resolve 15.

​Blackmagic eGPU performance boost when paired with a 13-inch MacBook Pro

Blueprint eGPU prestandaökning när det paras ihop med en 13-tums MacBook Pro

Prestanda boost är mer blygsam för högre-slutet hårdvara.

​Blackmagic eGPU performance boost when paired with a 15-inch MacBook Pro

Blueprint eGPU prestandaökning när det paras ihop med en 15-tums MacBook Pro

En annan sak som Blueprint eGPU ger till MacBook är fler och mer diversifierade hamnarna i form av fyra USB-3.1-portar, ett par Thunderbolt-3-portar och en HDMI-port.

​Blackmagic eGPU ports

Blueprint eGPU portar

Och det är inte bara kreativa typer som Blueprint är för eGPU på. Försäljningen pitch gör det tydligt att företaget gör ett spel för spelare och den nya VR-marknaden. Och med tanke på priset, detta kan mycket väl ha följande som är utanför den krets av kreativa typer.

Läs också: Apples minns plötsligt Mac (eller minns du bryr dig om det) | Varför Mac-användarna egentligen inte fråga om att Apple | Det borta! 2015 15-tums MacBook Pro försvinner från Apple Store – CNET | Apple ökar prestandan på 13-, 15-tums MacBook pro – TechRepublic

Det ska bli intressant att se hur Mac-användare att ta till eGPUs. Kommer de att anta dem som ett sätt att minska osäkerheten om framtiden för Mac, eller kommer det att skrämma dem till att göra en övergång till Windows?

Relaterade artiklar:

Är iOS 11.4 tömma din iPhone batteri? Kan Microsofts Surface Går att avsätta Apples iPad? iOS 11 tips: Hur man fixar trasiga Wi-Fi, Bluetooth och cellulära anslutning Sju utmaningar för den tekniska branschen iOS 12 public beta: Ska du installera det? iOS-12/watchOS 5/tvOS 12: vilka enheter Som stöds? iOS 12: Den dolda funktionen jag kommer inte att byta på Hur man kan ladda ner och installera iOS 12 beta Din iPhone är att spåra dina rörelser och lagra dina favorit platser hela tiden

Relaterade Ämnen:

Apple

St

Servrar

Förvaring

Nätverk

Datacenter

0