Australiens Baraja tar på Uber med autonoma fordon lidar spela

0
15

Noll

baraja-van.jpg

Baraja sensor monterad på fordonet

Bild: Levereras

Australiska start Baraja är att ge biltillverkare ett alternativ till 13kg trumma Uber använder för förarlösa fordon kartläggning, lanserar Light Detection and Ranging-baserad lösning för att hjälpa framsteg förarlösa fordon.

Produkten, Spektrum-Scan, använder skiftande våglängder av ljus för att skapa “ögon” för autonoma fordon. VD och medgrundare Fredrik Collarte berättade ZDNet lidar-lösning löser skalbarhet, tillförlitlighet och prestanda som har “utmanat biltillverkare, rideshares, och tech jättar som de tävlar mot en fullt självständig framtid”.

Vid denna punkt, det spelar ingen roll vilken typ av fordon de sensorer som är monterade på, som Collarte sa: “idag ska du inte köpa självstyrande bilar, du köper bilar, och du ger dem self-driving funktioner”.

Upp till fyra givare huvuden är ansluten via en fiberoptisk kabel till en central processor.

De “ögon” kan vara utsatta för väder och vind, samtidigt som “hjärna” är väl skyddad, Collarte läggas till.

“Dessa ögon innehåller i stort sett bitar av glas, prisma-såsom optik, linser, etc-de är nästan helt passiv vilket innebär att de inte har någon aktiv elektronik”, förklarade han. “Som tillåter att de monteras i en ställning som andra lidars skulle inte kunna.”

För närvarande efter marknaden passform, Collarte sade Baraja arbetar med fordonets tillverkare som är angelägna om att integrera sensorer i bygget av framtidens fordon.

Sensorerna skanna både vertikalt och horisontellt, vilket ger en sammansatt 360 graders vy av bilens omger — i real-tid. Den information som samlas in och visas i punktmoln.

baraja-point-cloud.jpg

Baraja punktmoln göra

Bild: Levereras

“Varje pixel är en position där vi har skjutit våra laser för att … avgöra exakt avstånd till objektet,” Collarte fortsatte.

Point Cloud visar också intensiteten av objekt, som skiljer mellan väggar, andra fordon, fotgängare, och träd, till exempel.

Enligt co-grundare och CTO Cibby Pulikkaseril, autonoma fordon i framtiden kommer att använda många olika sensorer; de kommer att ha kameror, radar, lidar. Så för autonoma fordon för att verkligen förstå världen runt omkring det, de behöver alla dessa ingångar tillsammans, sade han.

“Fördelen med lidar är natt eller dag fungerar det,” Pulikkaseril berättade ZDNet.

“Vad vi gör är laser ögon av självgående bilar,” Collarte läggas till.

Baraja bildades år 2015 i ett garage i Sydney. Backas upp av investerare såsom Sequoia och Koltrast, Baraja har nu en närvaro i San Francisco i tillägg till Sydney-baserade ut av CSIRO-med planer på att expandera i Europa och Asien.

“Vi ville börja arbeta med forskning för att verkligen samarbeta för nästa och kommande generationer, så vi var mycket lyckliga att CSIRO var välkomna till oss, gav oss utrymme … vi flyttade in, började arbeta på vår proof-of-concept prototype,” Collarte berättade ZDNet.

“Vi har varit mycket engagerade med de bästa självgående team runt om i världen från början. Hela förra året, tre iterationer i linje med den självgående team runt om i världen.

“Inom loppet av ett år har vi kommit upp med en produkt vi är redo att starta.”

Enligt Pulikkaseril, lidar är en svår teknik att bemästra.

“Det har funnits ett tag men vad folk använder idag är ganska otillräckligt för autonoma fordon,” Pulikkaseril sade, pekande på Uber är $75,000 roterande trumma lidar erbjuder. “De behövde allt detta eftersom den upplösning som de kunde få med den uppsättning av sensorer är inte alls lika tät som våra punktmoln.

“De har enorma problem med driftsäkerheten med dessa saker; de bryter ofta eftersom de är spinning, om de blir blöta de kommer kort ut … kunder vi har pratat med vet att det är inte den vägen för framtiden.”

“Själv kör fordon som är på väg, men hinder för dem att komma in på marknaden och bli en verklighet var att de inte kunde göra det eftersom de inte har laser ögon som var tillräckligt bra,” Collarte läggas till.

RELATERADE TÄCKNING

BMW: s solid-state LiDAR erbjuder en glimt av framtidens autonoma vehiclesMoving från flygplan, tåg och bilar till rörlighet-as-a-service”: En titt in i framtidens transporter i SydneyAutonomous bussar blivit den nya Las Vegas bröllop venueFord är självgående bilar att bli Miamis nya pizza leverans guyNvidia omdefinierar autonoma fordon testa med VR simulering systemNvidia VD: Ge Uber en chans att förklara förarlösa bilen incidentCould termiska sensorer har hindrat Uber olycklig krasch?Uber är förarlösa bilar sade att halka efter konkurrenterna (CNET)Att den mänskliga förare alltid vara den svaga länken när du delar vägen med autonoma fordon? (TechRepublic)Transport tech såsom autonoma fordon och dockless cyklar kritisk till Austin, Texas (TechRepublic)

Relaterade Ämnen:

Australien

CXO

Digital Omvandling

Tech-Industrin

Smarta Städer

Cloud

0