Australiens Baraja tager på Uber med autonome køretøjer lidar spil

0
17

Nul

baraja-van.jpg

Baraja sensor er monteret på køretøjet,

Billede: Leveret

Australske start Baraja er at give bilfabrikanterne et alternativ til 13 kg tromle Uber er brug for førerløse køretøjer mapping til at iværksætte dets Light Detection og Ranging-baseret løsning til at hjælpe udviklingen førerløse køretøjer.

Produktet, Spektrum-Scanning, bruger skiftende bølgelængder af lys til at skabe “øjne” for autonome køretøjer. CEO og co-founder Federico Collarte fortalte ZDNet lidar løsning løser den skalerbarhed, pålidelighed, og ydeevnen, der har “udfordret bilproducenter, rideshares, og tech kolosser, da de løb i retning af en fuldt selvstændig fremtid”.

På dette tidspunkt, er det ikke ligegyldigt, hvilken type køretøj sensorerne er monteret, som Collarte sagde, “i dag skal du ikke købe selvkørende biler, du køber biler, og du give dem, der selv kører kapaciteter”.

Op til fire sensor hoveder er tilsluttet via fiberoptisk kabel til en central processor.

“Øjne” kan blive udsat for de elementer, mens “hjerne” er godt-beskyttet, Collarte tilføjet.

“Disse øjne indeholde stort set stykker af glas -, prisme-som optik, linser osv — de er næsten fuldstændig passiv, hvilket betyder at de ikke har nogen aktiv elektronik,” forklarede han. “Det giver dem mulighed for at blive monteret i stillinger, som andre systemer ikke ville være i stand til.”

I øjeblikket er en efter-marked til at passe, Collarte sagde Baraja arbejder med bilfabrikanter, der er opsat på at integrere sensorer i opbygningen af fremtidens køretøjer.

Sensorerne scanne både vertikalt og horisontalt, hvilket giver en komposit 360 graders udsigt over bilens omgiver — i real-tid. De oplysninger, der indsamles og vises i Punkt Sky.

baraja-point-cloud.jpg

Baraja Punkt Sky gøre

Billede: Leveret

“Hver pixel er en position, hvor vi har skudt vores laser til … præcist at bestemme afstanden til det objekt,” Collarte fortsatte.

Det Punkt, Sky viser også, at intensiteten af de genstande, skelne mellem vægge, andre køretøjer, fodgængere, og træer, for eksempel.

Ifølge co-stifter og CTO Cibby Pulikkaseril, autonome køretøjer i fremtiden vil gøre brug af de mange forskellige sensorer, de vil have kameraer, radar, og lidar. Så for autonomt køretøj, til virkelig at forstå verden omkring det, de har brug for alle de input, sammen, sagde han.

“Fordelen ved lidar er nat eller dag, at det virker,” Pulikkaseril fortalte ZDNet.

“Det, vi laver, er laser øjnene af selvkørende biler,” Collarte tilføjet.

Baraja blev dannet i 2015 i en garage i Sydney. Bakket op af investorer som Sequoia og Blackbird, Baraja nu kan prale med en tilstedeværelse i San Francisco i tillæg til Sydney — baseret ud af CSIRO — med planer om at udvide til Europa og Asien.

“Vi ønskede at begynde at arbejde med forsknings-institutioner til virkelig at samarbejde for de næste og de næste generationer, så vi var meget heldige, at CSIRO var indbydende til os, gav os plads … vi er flyttet ind, begyndte at arbejde på vores proof-of-concept prototype,” Collarte fortalte ZDNet.

“Vi har været meget engageret med de bedste selvkørende teams rundt om i verden fra begyndelsen. Hele sidste år, tre gentagelser, der er nøje afstemt med den selvkørende teams rundt omkring i verden.

“I løbet af et år, vi er kommet op med et produkt, vi er klar til at lancere.”

Ifølge Pulikkaseril, lidar er en vanskelig teknisk at beherske.

“Det har været rundt i et stykke tid, men hvad folk bruger i dag, er temmelig utilstrækkelig til autonome køretøjer,” Pulikkaseril sagde, peger på Uber $75,000 roterende tromle lidar tilbyder. “De havde brug for alt dette, fordi den beslutning, at de kunne komme med det, der er indstillet af sensorer er ikke nær så tæt som vores Punkt Sky.

“De har enorm pålidelighed problemer med disse ting, de bryder ofte, fordi de er spinning, hvis de bliver våde, de vil kort ud … kunder vi har talt med, ved, at det er ikke den måde i fremtiden.”

“Selvkørende køretøjer, der er på vej, men de hindring for dem at komme ind på markedet og bliver en realitet, var at de ikke kunne gøre det, fordi de ikke har laser øjne, der var god nok,” Collarte tilføjet.

RELATEREDE DÆKNING

BMW ‘s solid-state-LiDAR byder på et glimt af fremtiden for selvstændige vehiclesMoving fra fly, tog og biler til “mobilitet-as-a-service’: Et kig ind i fremtiden for transport i SydneyAutonomous shuttle busser blive de nye Las Vegas bryllup venueFord er selvkørende biler til at blive Miami ‘ s nye pizza levering guyNvidia omdefinerer autonomt køretøj test med VR-simulation systemNvidia CEO: Giv Uber en chance for at forklare førerløse bil incidentCould termiske sensorer, der har forhindret Uber fatale styrt?Uber ‘ s førerløse biler siges at halte bagefter konkurrenter (CNET)Vil menneskelige chauffører altid være det svage led, når du deler vejen med autonome køretøjer? (TechRepublic)Transport tech som autonome køretøjer og dockless cykler kritisk til Austin, Texas (TechRepublic)

Relaterede Emner:

Australien

CXO

Digital Transformation

Tech-Branchen

Intelligente Byer

Cloud

0