Ak, blokkæden stadig er underlagt menneskelige programmering slip-ups

0
16

Nul

Mange ser blokkæden og andre distribuerede ledger teknologier (DLTs) som eksisterende i distribuerede netværk, uden manipulation, misdirects, og andre menneskelige dårskab. Men i sin kerne, der er stadig mennesker programmører er nødvendige for at få det til at ske, og åbner op for muligheder for huller og mangler. Kunstig intelligens kan hjælpe med at reducere disse problemer.

building-hannover-messe-march-2016-photo-by-joe-mckendrick-1.jpg
Foto: Joe McKendrick

Det er takeaway fra et papir, der netop er blevet offentliggjort af Tshilidzi Marwala og Bo Xing af Universitetet i Johannesburg, at bemærke, at det at blive medlem af blokkæden med AI kunne bidrage til at skabe et endnu smartere blokkæden, som forfatterne beskriver som “Blokkæden 2.0.”.

Smart kontrakt aspekt af blokkæden er en overbevisende marked innovation. Men Marwala og Xing påpege, at “den, der er defineret standarder for smart kontrakt sikkerhed er stadig mangler, hvilket betyder, at den skjulte sårbarheder, der findes i nye eller eksisterende smart kontrakter, der potentielt kan føre til uønskede resultater, f.eks monetære tab.” Fejl i cryptocurrency smart kontrakter faktisk har kostet mennesker, millioner af dollars.

Tilføjelse til potentiale udfordring, smart kontrakter i blokkæden eller andre DLTs har en stor gyldighed dem, der kan være svært at korrigere. “I modsætning til sin modpart centraliserede systemer, når en smart kontrakt er omsat til praksis på decentralt blokkæden, rollbacks, og kompensationer er ofte svært at blive udført, når kodning fejl opstår, vil” forskerne stat. “Om menneskelig sikkerhed revision kunne være en løsning for smart kontrakt, for skaberne til at løfte deres niveau af sikkerhed, omkostninger, der er forbundet med denne praksis har tendens til at være en afskrækkende faktor.”

AI kan hjælpe med at sikre en smidig gennemførelse af blokkæden og andre DLTs på en række områder, Marwala og Xing tro. AI indeholder funktioner som formel kontrol, der beskæftiger matematisk ræsonnement for fejlretning og læring, søg-baseret software engineering og sikkerhed. De ser muligheder i den følgende områder:

Bæredygtighed: “AI kan optimere energiforbrug” – en stor bekymring, der nu ses i cryptocurrency plads, som en masse af server hestekræfter er behov for. Skalerbarhed: “AI kan udføre kollaborativ læring uden centraliseret datasæt.” Sikkerhed: “AI kan registrere blokkæden applikationer lag indtrængen spørgsmål.” Privatliv: “AI kan forbedre performance af en hash-funktion.” Effektivitet: “AI, der kan forudsige sandsynligheden for, at en node for at opfylde visse mine opgaver.” Hardware: “AI kan forbedre udformningen af minedrift hardware til en samlet forhøjet ydeevne.” Talent mangel: “AI kan danne multi-agent system til at generere virtuelle fordelt ledger agent.” Data gatekeeper: “AI kan hjælpe med intelligent åbne data.”

Mens der er nogle interessante demonstrationsprojekter, der finder sted med blokkæden uden for cryptocurrency rige — såsom skibsfart supply chain initiativ, som IBM og Mærsk, fødekæden demonstration set på Walmart, og selv for forsikringer) – der er stadig masser af tøven blandt virksomheder til at lægge deres data aktiver ud i en DLT miljø. AI kan hjælpe med at lette nogle af disse bekymringer.

Relaterede Emner:

Kunstig Intelligens

Innovation

Tech-Branchen

Cloud

Sikkerhed

Bank

0