Ack, blockchain fortfarande är föremål för manuell programmering slip-ups

0
14

Noll

Många ser blockchain och andra distribuerade ledger teknik (DLTs) som befintliga ut i distribuerade nätverk, fri från manipulation, misdirects, och andra mänskliga svagheter. Dock, i sin kärna, finns det fortfarande mänskliga programmerare som behövs för att göra det hända, att öppna upp möjligheter för luckor och brister. Artificiell intelligens kan bidra till att minska sådana problem.

building-hannover-messe-march-2016-photo-by-joe-mckendrick-1.jpg
Foto: Joe McKendrick

Det är det take away från ett papper just publicerat Tshilidzi Marwala och Bo Fastställande av University of Johannesburg, notera att gå av blockchain med AI kan hjälpa till att skapa en ännu smartare blockchain, som författarna beskriver som “Blockchain 2.0.”.

Smart kontrakt aspekt av blockchain är en spännande innovationer på marknaden. Men Marwala och Xing påpekar, “de definierade standarder för smarta kontrakt säkerhet saknas fortfarande, vilket innebär att den dolda sårbarheter som finns i nya eller befintliga smarta kontrakt kan potentiellt leda till oönskade resultat, t ex, monetära förluster.” Buggar i cryptocurrency smart avtal faktiskt har kostat miljontals människor dollar.

Lägga till potentiell utmaning, smart kontrakt i blockchain eller andra DLTs har en stor varaktighet till dem som kan vara svåra att rätta till. “Till skillnad från sin motsvarighet centraliserade system, en gång en smart avtal omsätts i praktik på en decentraliserad blockchain, återställningar och ersättningar är ofta svårt att utföras när kodning fel uppstår,” forskarna staten. “Om mänsklig säkerhet granskning skulle kunna vara en lösning för smarta kontrakt, för skaparna lyfta deras nivå av säkerhet, kostnad i samband med denna praxis tenderar att vara en avskräckande faktor.”

AI kan bidra till att jämna genomförandet av blockchain och andra DLTs i ett antal områden, Marwala och Xing tror. AI ingår funktioner såsom formella kontroll som använder matematiska resonemang för felsökning och lärande, sök-based software engineering och säkerhet. De ser möjligheter i följande områden:

Hållbarhet: “AI kan optimera energiförbrukningen” – en stor oro ses nu i cryptocurrency utrymme, som en del av server hästkrafter behövs. Skalbarhet: “AI kan utföra kollaborativt lärande utan centraliserade datamängder.” Säkerhet: “AI kan upptäcka blockchain program lager intrång fråga.” Integritet: “AI kan förbättra resultatet av en hash-funktion.” Effektivitet: “AI kan förutsäga sannolikheten för att en nod för att uppfylla vissa gruv-uppgifter.” Hårdvara: “AI kan förbättra utformningen av gruvdrift hårdvara för en generellt förhöjd prestanda.” Talang brist: “AI kan bilda multi-agent-system för att generera virtuella distribueras ledger agent.” Data gatekeeper: “AI kan hjälpa till med intelligent öppna data.”

Medan det finns en del intressanta demonstrationsprojekt som pågår med blockchain utanför cryptocurrency rike — såsom frakt supply chain initiativ av IBM och Maersk, livsmedelskedjan demonstration sett på Walmart, och även för försäkringar) – det finns fortfarande massor av tvekan bland företag att lägga sina uppgifter tillgångar ut i en DLT-miljö. AI kan hjälpa till att lindra en del av dessa problem.

Relaterade Ämnen:

Artificiell Intelligens

Innovation

Tech-Industrin

Cloud

Säkerhet

Bank

0