YouTube zal nu melden wat de makers als hun video ‘ s worden gestolen

0
26

YouTube is het vrijgeven van een hulpmiddel voor makers die controleert om te zien als hun video ‘ s zijn gestolen. Nu, elke keer dat een video is geüpload naar YouTube, de service zal het scannen en controleren of de inhoud bestaat al of is zeer gelijkaardig aan andere video ‘ s op de site. Het zal alleen maar identificeren complete video ‘ s, niet clips.

De tool, die YouTube is het aanroepen van de Copyright Match-tool, zal uit te rollen naar de makers met meer dan 100.000 abonnees vanaf volgende week. Het zal de uitrol van meer gebruikers in de komende paar maanden. Makers die gebruik maken van de tool zal verwittigd worden wanneer de kopieën van hun video ‘ s oppervlak op YouTube. Als de tool zoekt wedstrijden, makers kunnen dan zelf beslissen wat te doen. Ze kunnen niets doen, neem contact op met de persoon die de kopie maakt, of vraag YouTube om het te verwijderen van de kopie.

Afbeelding: YouTube

Je moet de eerste persoon om het uploaden van de video om te worden beschouwd als de oorspronkelijke maker door de tool, dus is er de mogelijkheid dat iemand anders kopieert uw video die u al op Vimeo of Facebook en upload het naar YouTube voor je.

YouTube heeft al een soortgelijk programma genaamd Content-ID helpt eigenaren vinden mensen met behulp van hun inhoud, zonder toestemming. Content-ID is meer beperkt in de beschikbaarheid van, en in tegenstelling tot deze nieuwe tool is het ook mogelijk content-eigenaren om geld te verdienen met ongeautoriseerd gebruik van hun werk.