YouTube vil nu meddele nogle skabere, når deres videoer er stjålet

0
26

YouTube er at frigive et værktøj til skaberne, der kontrollerer, om deres videoer bliver stjålet. Nu, hver gang en video er uploadet til YouTube, vil scanne og se om det indhold, der allerede findes eller er meget lig andre videoer på webstedet. Det vil kun identificere komplet videoer, ikke klip.

Det værktøj, som YouTube er at kalde Copyright Match værktøj, vil rulle ud til skaberne, med mere end 100.000 abonnenter, der starter i næste uge. Det vil rulle ud til flere brugere i løbet af de næste par måneder. Skaberne, der bruger værktøjet vil blive underrettet, hvis kopier af deres videoer overflade på YouTube. Hvis værktøjet finder kampe, skabere kan derefter beslutte, hvilken handling der skal foretages. De kan enten gøre noget, skal du kontakte den person, der har foretaget den kopi, eller spørg YouTube til at fjerne kopien.

Billede: YouTube

Du er nødt til at være den første person til at uploade video til at blive betragtet som den oprindelige skaberen af det værktøj, så der er mulighed for, at en anden kopier din video, der allerede er på Vimeo eller Facebook og uploader den på YouTube, før du.

YouTube har allerede et lignende program kaldet Content-ID, som hjælper copyright ejere finde mennesker, der bruger deres indhold uden tilladelse. Indhold ID er mere begrænset i sin ledighed, og i modsætning til dette nye værktøj, og det giver også ejerne af indholdet til at tjene penge på uautoriseret brug af deres arbejde.