YouTube vil nå varsle noen skaperne når sine videoer er stjålet

0
22

YouTube lanserer et verktøy for skapere som sjekker for å se om sine videoer blir stjålet. Nå, hver gang en video som er lastet opp til YouTube-tjenesten vil skanne og kontrollere om innhold som allerede eksisterer eller er svært lik andre videoer på nettstedet. Det vil bare identifisere komplett videoer, ikke klipp.

Verktøyet, som YouTube kaller Copyright Match verktøyet, vil rulle ut til skaperne med mer enn 100.000 abonnenter som starter neste uke. Det vil rulle ut til flere brukere i løpet av de neste månedene. Skaperne som bruker verktøyet vil bli varslet dersom kopier av sine videoer overflaten på YouTube. Hvis verktøyet finner kamper, skaperne kan deretter avgjøre hvilken handling som skal utføres. De kan enten gjøre ingenting, kontakt personen som har gjort kopi, eller spør på YouTube for å fjerne kopiere.

Bilde: YouTube

Du må være den første personen til å laste opp videoen til å bli betraktet som den opprinnelige skaperen av verktøyet, så det er mulighet for at andre kopierer videoen som allerede finnes på Vimeo eller Facebook og laster den opp til YouTube før deg.

YouTube har allerede en lignende program kalt ” Content-ID-en, noe som bidrar til rettighetshavere finne folk å bruke deres innhold uten tillatelse. Innholds-ID-er mer begrenset i sin tilgjengelighet, og i motsetning til dette nye verktøyet, det gjør det også eiere av innhold for å tjene penger på uautorisert bruk av sitt arbeid.