YouTube kommer nu att anmäla vissa skaparna när deras videor är stulen

0
22

YouTube släpper ett verktyg för upphovsmännen att kontroller för att se om deras videor är stulen. Nu, varje gång en video laddats upp på YouTube, tjänsten kommer att söka och kontrollera om innehållet redan finns eller är mycket lik andra filmer på sajten. Det kommer bara att identifiera fullständig videos, klipp inte.

Verktyget, som på YouTube kallar Copyright Match verktyg, kommer att rulla ut till upphovsmän med mer än 100 000 abonnenter som börjar nästa vecka. Det kommer att rulla ut till fler användare under de närmaste månaderna. Upphovsmän som använder verktyget kommer att meddelas om kopior av deras filmer yta på YouTube. Om verktyget hittar matcher, skapare kan sedan besluta om vilka åtgärder att vidta. De kan antingen göra ingenting, kontakta den person som gjort kopian, eller be YouTube att ta bort kopian.

Bild: YouTube

Du har för att vara den första personen att ladda upp videon för att betraktas som den ursprungliga skaparen av verktyget, så finns möjligheten att någon annan kopierar video som redan finns på Vimeo och Facebook och laddar upp det på YouTube innan du.

YouTube har redan ett liknande program som heter Content ID, som hjälper till att upphovsrättsinnehavare hitta personer som använder deras innehåll utan tillstånd. Innehåll ID är mer begränsad i sin tillgänglighet, och till skillnad från detta nya verktyg, det ger också ägare av innehåll att tjäna pengar på otillåten användning av deras arbete.