Wat Kubernetes echt is, en hoe orchestration herdefinieert het datacenter

0
26

Nul

Video: Wat is Kubernetes?

Het doel van Kubernetes is niet meteen duidelijk voor iedereen wiens begrip van het doel en de functie van een data center werd opgericht in de tijd wanneer het besturingssysteem is het platform waarop alle software afhankelijk. Kubernetes is het product van een enorme, permanente aanpassing van de software van bronnen die gezamenlijk bestaan uit een netwerk van toepassing. Die afstemming is gecentreerd rond een concept genaamd de hoeveelheid werk, die is een breed concept van een taak uitgevoerd door een of meer toepassingen of van één of meer diensten, over een veelheid van processors.

Moet lezen: Hoe GitHub werd de nexus van de software automatisering

Een belasting is een baan te vinden, bijvoorbeeld het managen van een supply chain, het toezicht op de logistiek, het bijhouden van de voorraad, het faciliteren van een effectenmarkt. Kubernetes geworden van het moderne tijdperk ‘ s job control systeem.

“Je kunt denken aan Kubernetes als een platform voor de toepassing patronen,” aldus Google software engineer Janet Kuo, tijdens een tutorial sessie op de KubeCon 2017 conferentie. “De patronen maken uw toepassing eenvoudig te implementeren, gemakkelijk te draaien en eenvoudig te blijven draaien.”

the-concert-by-van-honthorst.jpg
(Afbeelding: de National Gallery of Art/publiek domein)

De dalende grond van virtuele machines

Er is een groeiende klasse van de data center infrastructuur die is gericht zich te concentreren op de gezondheid en het welzijn van de workloads in plaats van de servers. Of ze nu van de fysieke processors of virtuele machines, servers kan mislukken. De impact van die fout op de beschikbaarheid en functionaliteit van deze workloads moet kleiner zijn dan de minimale — ze moet niet beïnvloed.

Tot 2016, de open source gemeenschap was gekomen met een handvol van methoden voor het orkestreren van workloads voor maximale beschikbaarheid. In een zeer korte periode van tijd, Kubernetes werd de keuze van de ondernemingen die gemaakt had investeringen in open source. De redenen waarom zouden kunnen vormen een heel boek, en indien dit schriftelijk is goed genoeg, het kan aangepast worden naar één van die kunst, theater, films die te winnen over de critici, maar nooit de Oscars.

Lees ook: Kubernetes leveranciers eens op standaardisatie

Hier, misschien is de enige reden dat onderwerpen: Google ‘ s vroege bewegen te stimuleren de Linux Foundation met de oprichting van de Cloud Native Computing Foundation (CNCF) gaf Kubernetes genoeg tijd om biologisch te voeden een volgende onder de brede groep van mensen. De hele open-source business model draait om de waarde van ondersteuning. Bedrijven die niet langer wenst te worden opgesloten in een enkele leverancier (die, toegegeven, niet iedereen) waarderen de nieuwe waarde van het pluralisme in een support systeem. Een groep van verkopers die handelen, zo niet altijd, in overleg, dan in ieder geval met een aantal zekere mate van coördinatie in de richting van hetzelfde doel, is superieur aan een enkele leverancier in het leiden van een monopolistische platform in geen bepaalde richting.

Waarom Kubernetes zaken nu

Kubernetes is geen eigendom van een bedrijf, hoewel het is gebaseerd op een project genaamd Borg die oorspronkelijk is ontwikkeld intern bij Google, en Google wordt vaak gezien als de de facto leider van de Kubernetes ontwikkeling van de gemeenschap. Dat zei Microsoft heeft helemaal creëerde nieuwe instrumenten zijn hele server systeem filosofie rond Kubernetes, en huurde een aantal van de belangrijkste makers. Als een open-source project, Kubernetes wordt beheerst door de Cloud Native Computing Foundation (CNCF), een agentschap van de Linux Foundation.

Lees ook: Kubernetes afgestudeerden aan full-verpand, open-source programma

Google oorspronkelijk ontworpen Borg aan zijn eigen interne doeleinden. Dus het is meer dan eerlijk om het gebruik van de zoekmachine van Google zelf als voorbeeld: De fundamentele taak van de jacht voor de overeenkomstige items in een zoekopdracht wordt uitgevoerd door honderden, misschien wel duizenden, van individuele diensten die delen in de verantwoordelijkheid. Ik zou zeggen: “talloze” maar dat is niet alleen fout, maar in tegenstelling tot het hele punt van Kubernetes. Het niet houden van het tellen van alle services en componenten voor de actieve taak of taken, binnen het hele netwerk.

Niet Docker iets te doen met dit?

Er is geen betere term op dit moment, helaas, voor de container waarin deze verspreid stukken van programma ‘s zijn opgenomen dan ‘container’. (Voor een tijdje, we noemden deze dingen “Docker containers” om ze te onderscheiden van “Tupperware containers,” maar vandaag, Docker heeft slechts een deel van de container ecosysteem; plus, er is meer dan één formaat van de verpakking.) Als u bekend bent met een ZIP-bestand, die gebruik maakt van wiskundige compressie te mash meerdere bestanden samen tot één, dan heb je al helemaal begrijpen een beetje over moderne software containers. Eigenlijk hebben ze gebruik maken van dezelfde methode voor het comprimeren van verschillende bestanden samen. Deze bestanden zijn gemaakt van alleen de uitvoerbare elementen en gegevens die het programma moet uitvoeren, zonder ergens anders in het netwerk. Een van die elementen kan eigenlijk een kleine besturingssysteem — een geminiaturiseerde versie van Linux, meestal, of van Microsoft, een kleine neef van Windows genaamd Nano-Server.

Lees ook: Hoe krijgen we de Kubernetes hulp die je nodig hebt

Een programma dat geschreven was voor deze methode van container-implementatie, zoals een search query response, zou kunnen zien door middel van een index van in de cache opgeslagen Webpagina ‘ s voor een item dat nog niet geselecteerd is, onderzoekt de semantische context van de inschrijving voor de wedstrijden tegen de inhoud van de query, de rang van het resultaat, en te registreren in een lijst voor later verzamelen en ophalen. Het programma zou dan beëindigen. Dit is een van de kenmerken van een gedistribueerde service, dat maakt het zo anders dan die van een PC-toepassing: Het voldoet aan een verzoek en stopt dan. Het weet het is onderdeel van een veel bredere baan, dus zodra het vervult zijn functie, houdt het op te bestaan. Software engineers lenen van een concept van de moderne filosofie voor het beschrijven van dit aspect: Ephemeralism. In tegenstelling tot een GUI-gebaseerde applicatie, die letterlijk brengt het grootste deel van haar cycli te wachten op een antwoord van de gebruiker, een tijdelijke service vervult zijn functie en vervolgens verloopt.

In een container network (weer, dus sorry, maar er is geen beter woord), programma ‘ s worden uitgevoerd in isolatie van elkaar. Zelfs al hebben ze dezelfde processor en geheugen, het host-besturingssysteem buiten de containers behoudt van hun scheiding. (Theoretisch gezamenlijke afhankelijkheid wordt misbruikt, al is niet bekend bedreigend exploiteren bestaat nog in het wild.) Communicatie alleen kan plaatsvinden tussen de containers door middel van een software-gedefinieerde netwerk. Een meer geavanceerde SDN geeft deze containers netwerk richt zich op strategisch, rekening houdend met hoe ze zullen worden verzameld voor het uitvoeren van een gangbare taak.

Wat het betekent om te orkestreren workloads

Hier is waar orchestration komt in de foto. In tegenstelling tot de “container” “orkestratie” is een term die perfect beschrijft de rol Kubernetes speelt. Terwijl sommige hebben laten zien dat dit concept met behulp van een dirigent van een orkest, er is een groot verschil tussen een dirigent en een orchestrator, zowel in de muziek en in gedistribueerde applicaties. De wet van orkestratie legt de patronen voor individuele applicaties werken samen, in onderling overleg met elkaar — instrumenten in een band. Terwijl de componist produceert de software oorspronkelijke patroon, met inbegrip van de melodische lijn en ritme (de termijn voor het samenstellen van een software-container is eigenlijk samenstelling), de orchestrator maakt het stuk te horen.

“Dit is de reden waarom ik noem Kubernetes een ‘platform samen te stellen,'” aldus Brian Gracely, directeur van de product strategie voor Red Hat, tijdens een recente bedrijf webinar. “Er is iets van een kader van wat het moet gaan worden — en wat deze komt uit de Kubernetes gemeenschap, een deel ervan komt van jaren en jaren van ervaring in de gemeenschap, van hoe om te gaan over het implementeren van applicaties.”

Lees ook: Waarom de Docker is eindelijk omarmen Kubernetes – TechRepublic

De orchestrator ‘ s belangrijkste taak is het handhaven van de status van de aanvragen in het kader van haar vertrouwen. In een ander tijdperk, dat de opdracht werd toevertrouwd aan het besturingssysteem. Maar dat was toen het platform werd een enkele processor met een enkele bank van het geheugen en de speciale opslag apparaten. Vandaag de dag, is er niet veel wezenlijk link een container service met een bredere context van een toepassing. (Met de meest geavanceerde van deze architecturen, gebruikt door grote cloud-diensten, zoals Netflix, geen verband bestaat.) Inderdaad, het is de orchestrator dat neemt de functionaliteit en het werk van het product van al deze diensten, organiseert ze door een bepaalde vorm van een manifest, en komt met enige schijn van een toepassing. Wijzigen van het manifest, en dan heb je misschien een andere toepassing helemaal.

180703-red-hat-kubernetes-diagram.jpg
(Afbeelding: De Rode Hoed)

Er is niets structureel uniek en onderscheidt Kubernetes van een ander type van toepassing. Het is niet een virtuele machine. De orchestrator draait op een besturingssysteem. Bij het uitvoeren van, het zorgt voor een cluster nodes, die een meer abstracte manier van het refereren naar servers die kunnen worden fysieke of virtuele. Op elk van deze knooppunten zijn de peulen van containers. En in elk van hen is een client-side agent genaamd de kubelet, die het beheer van functies onafhankelijk namens de orchestrator voor het knooppunt waaraan het is toegewezen. Maar ook dat is een programma, zoals alle andere.

Lees ook: Hoe snel installeren Kubernetes op Ubuntu – TechRepublic

Elders

Heeft Kubernetes inmiddels Ook Onnodig Complex voor de IT? door Scott M. Fulton, III, Het Nieuwe StackContext: Kubernetes, OpenStack, en Hoe SAP Gebouwd Zijn Eigen Container-Platform [podcast] door Scott M. Fulton, III, Het Nieuwe StackThe Staat van de Kubernetes Ecosysteem — e-boek co-auteur Scott Fulton en medewerkers naar Het Nieuwe Stapel

Verwante Onderwerpen:

Cloud

Hardware

Servers

Netwerken

Opslag

0