Wat is nieuw in Chrome OS (Stable, Beta, en Ontwikkelaar Kanalen)

0
51

Chrome OS, Google ‘ s eigen besturingssysteem, ontvangt regelmatig updates om de outfit met nieuwe functies, bugfixes en meer. Er zijn drie niveaus van Chrome OS (Stable, Beta, en Ontwikkelaar) en terwijl je meer te weten over wat deze betekenen hier, in deze handleiding zal regelmatig worden bijgewerkt voor het markeren van de belangrijkste toevoegingen met elke nieuwe release.

Sinds Google releases updates zo vaak, we zullen alleen delen als er iets belangrijk is toegevoegd of gepatchte nieuwbouw worden uitgerold.

Zonder verdere omhaal, hier is wat er nieuw is in de Stal -, Bèta -, en Ontwikkelaar Kanalen voor Chrome OS!

Stabiel

7 juni 2018 — Progressieve Web Apps kunnen worden geïnstalleerd en Tablet-Modus krijgt split-screen ondersteuning

Chrome OS is Stabiel Kanaal is bijgewerkt tot 67.0.3396.78 op 7 juni, en het is uitgerust met tal van nieuwe functies.

Een van de grote hoogtepunten is de mogelijkheid om te downloaden Progressieve Web Apps als stand-alone toepassingen — vergelijkbaar met hoe u wilt downloaden voor Android of reguliere Chrome OS-apps. Progressieve Web Apps zijn technisch portalen naar websites, maar komen met een verfijnde gebruikersinterface en verbeterde prestaties. Ze wezen geeft je desktop apps voor dingen als Spotify, Flipboard, en nog veel meer zonder de ontwikkelaars hebben om apps te maken die specifiek voor Chrome OS, wat betekent dat we net hebben over eindigde de klacht dat Chrome OS niet genoeg apps voor.

Een andere grote toevoeging is dat je nu gebruik maken van apps/websites in de split-screen terwijl in Tablet-Modus. Met apparaten zoals de HP Chromebook X2 en de Acer Chromebook Tabblad 10 nu rond, een functie als deze kon niet komen op een beter moment.

Andere lekkernijen zijn een schonere lijst van Bluetooth-apparaten de mogelijkheid om zip-bestanden op Google Drive via de ingebouwde app Bestanden, en nieuwe sneltoetsen die pop-up wanneer houd de power-toets.

Lees de volledige changelog hier

Beta

7 juni 2018 — Alle HTTP-sites worden nu aangeduid als “Niet Veilig”

HTTPS is de toekomst van de beveiliging van de website, maar voor welke reden dan ook, er zijn nog een aantal sites die gebruik blijven maken van de oude HTTP-standaard.

Als het staat nu meteen, sites gebruik van HTTPS groene “Secure” – badge aan de linkerkant van het domein. Te beginnen met de Chrome OS 68 beta, dat “Veilig” badge wordt verwijderd en worden alle HTTP-sites wil zien een “Niet Veilig” label zodat gebruikers gemakkelijker kunnen identificeren als ze op een site die niet zo veilig is als het zou moeten zijn.

Lees de volledige changelog hier

Ontwikkelaar

Juli 11, 2018 — Android Noga ‘ s app-snelkoppelingen zijn nu live!

App shorcuts, voor het eerst geïntroduceerd met Android Nougat, eindelijk de weg naar Chrome OS.

Op juli 11, 2018, Chrome OS evangelist François Beaufort aangekondigd dat ze nu leven in de Chrome OS-Dev Channel.

Om te beginnen met hen eenvoudig in staat stellen de vlag chrome://flags/#enable-tastbare-app-context-menu. Als dat klaar is, klik met de rechtermuisknop op een Android-app die is vastgemaakt aan je plank of in je app drawer en je zult zien dat de app-snelkoppelingen menu pop-up.

De vlag is nog experimenteel, dus wees niet ongerust als de dingen een beetje buggy is nu.

8 juni 2018 — De Pixelbook de power-knop kan fungeren als een fysieke twee-factor authenticatie sleutel

Twee-factor authenticatie is een geweldige manier om uw online aanwezigheid, en een manier om dit te doen is met behulp van een USB-sleutel. Als je hebt een Pixelbook het uitvoeren van de Developer Kanaal, kunt u nu het nabootsen van de functionaliteit van een USB-U2F toets met de power knop.

Om dit mogelijk te maken, opent u een Chrome-Shell en voer u2f_flags g2f. Zoals met alles in de Developer Kanaal, deze functie is niet stabiel, dus overwegen om een USB-sleutel anyways slechts in het geval er iets mis gaat.

Juni 5, 2018 — Chrome OS is emoji snelkoppeling is nu beschikbaar!

Chrome OS is al lang behoefte aan een gemakkelijke manier om toegang te krijgen tot emojis, en als je de Developer Kanaal, er is een nieuwe tool die u toelaat om dat te doen.

Na het inschakelen van de vlag chrome://flags/#enable-emoji-context-menu, klik met de rechtermuisknop op een veld en je ziet een nieuwe “Emoji” optie. Klik op deze, en je zult in staat zijn om plaats welke emoji u wilt.

Het is gemeld dat de uitvoering is nog een beetje wankel, maar het moet glad uit want het maakt zijn weg door de Beta en Stabiel Kanalen.

Het wijzigen van uw software-kanaal op Chrome OS