Telstra drar igång LTE-B utbyggnad med AFL app och Samsung-enheter

0
22

Noll

telstra-afl-lte-b-broadcast.png
(Bild: Chris Duckett/ZDNet)

Telstra har slagit på LTE-Sändning (LTE-B) över sitt nätverk i ett försök att undvika trängsel genom att låta användare dela på samma data stream.

Inledningsvis LTE-B är endast tillgänglig på Samsung S8 S9 och telefoner när du använder AFL Live app. Telco berättade media på torsdagen att fler program och firmware-uppdateringar för handenheter för att möjliggöra för LTE-B använder är på gång.

Mike Wright, Telstra verkställande direktör för Nätverk, berättade ZDNet att tröskeln för torn för att växla från unicast att använda LTE-B är endast en handfull användare.

“Business case i princip säger efter en eller två användare, det är billigare att använda sändning. I själva verket, vi gjorde ett business case för några år sedan som sa att om 1 procent av trafiken kan släppas fram till 2020, det skulle löna sig [för sig själv],” sa han till ZDNet.

Wright sade telco successivt kommer att använda tekniken i sitt nät, och är första inriktning högtrafikerade områden. Det är för närvarande använder LTE-B endast på helgerna, och byta tillbaka till unicast under veckan.

Måste läsa: Viktiga hämtställen från Telstra s nya strategi

Även om LTE-B är för närvarande begränsad till tid, enheter och appar, Telstra sade att alla enheter det kan gå till-sändning kommer att frigöra bandbredd för enheter låst till unicast.

“Vi är nu strömmande live sport innehåll till en massiv bas av cirka 1,2 miljoner enheter, och sport-fans att konsumera 37 miljoner minuter i live-innehåll över våra appar på en viss helg,” Wright said. “Den här säsongen har vi sett en övergripande 58 procent ökning av kunder strömma spel. I vissa fall är mer än dubbelt så många kunder har strömmat, jämfört med samma clash förra året.

“Den senaste stora sportevenemang runt om i världen har visat, mötes-och den massiva toppar i efterfrågan på live sport innehåll tar lång end-to-end network design kombinerat med noggrann network management och strategiska investeringar.”

Att gå bortom live-sändningar, Telstra, sade den teknik som potentiellt skulle kunna omfatta data som strömmar uppdateringar, men skulle behöva bakas in i enheten operativsystem.

Telco sade strömma genom sin AFL app har tredubblats sedan år 2016 och träffa 143Gbps detta år.

“En av de största utmaningarna för mobila nätoperatörer runt om i världen är hur man ska hantera den ständigt ökande efterfrågan för data och video. LTE-B är en viktig del av lösningen-inte bara gör det förbättrar nätverkets effektivitet, men framför allt förbättrar kundupplevelsen genom att leverera en förbättrad streaming,” Wright läggas till.

Enligt nätverket belastningar framgår av Telstra, högtrafik för AFL streaming uppstår inte på grand final dag eller i post-säsong, med användare förmodligen att växla tillbaka till TV och större skärmar.

Tidigare denna vecka, Wright meddelade att han skulle lämna Telstra i slutet av September efter nästan 40 år i tjänst.

“Enligt Mike vägledning, Telstra har varit ledande i att införa ny teknik för nätverk. I slutet av September när Mike kommer att kliva ner för en välförtjänt paus, vi kommer att fullbordas av de viktigaste inslagen i vårt Nätverk för Framtiden program, och Telstra kommer att vara på god väg att etablera 5G,” Telstra COO Robyn Denholm sade på tisdagen.

Telstra förra månaden avslöjade att det skulle vara axing 8 000 arbetsplatser mitt i en omstrukturering av program märkta Telstra2022, tillsammans med en minskning av “2-4 lager av management”, med 25 procent av verkställande och mellanchefer roller tas bort.

Relaterade Täckning

Telstra chef för nätverk trappar ner

Telstra är chef för nätverk Mike Wright har meddelat att han kommer att kliva ner.

Telstra toppar Optus och Vodafone i 4G upp hastigheter: OpenSignal

Ladda upp hastigheter på Telstra 4G-nät i genomsnitt med 10,6 Mbit / s för de senaste tre månaderna, med Vodafone kommer i andra 7,8 Mbit / s och Optus på 6,8 Mbit / s.

Telstra omstrukturera axlar 8 000 arbetsplatser

Den Telstra2022 tre år kommer programmet se 8 000 arbetsplatser klipp från telco.

Telstra inställd på att distribuera 2Gbps 4G innan årets slut

Spektrum omallokering och ny teknik för att vara en 4G-stiftelsen för Telstra som 5G metoder, dess direktör för Nätverk Mike Wright berättade ZDNet.

Telstra lanserar co-finansierade satellit-små celler produkt

Australien är etablerade telco etiketter service från satellit-baserad tjänst som “4GX-light”.

5G mobila nätverk: En lathund (TechRepublic)

När LTE-näten blir allt mer mättad, mobila nätoperatörer planerar för 5G framtiden. Här är vad affärsmän och mobila användare behöver veta om 5G.

Relaterade Ämnen:

Telekomföretag

Cloud

Sakernas Internet

Säkerhet

Datacenter

0