Telstra aftrap van LTE-B-implementatie met de AFL-app en de Samsung-toestellen

0
15

Nul

telstra-afl-lte-b-broadcast.png
(Beeld: Chris Duckett/ZDNet)

Telstra heeft ingeschakeld LTE-Uitzending (LTE-B) in zijn netwerk in een poging om congestie te vermijden door het hebben van gebruikers die dezelfde gegevens delen stream.

Aanvankelijk LTE-B is alleen beschikbaar op de Samsung S9 en S8 handsets bij het gebruik van de AFL-Live app. De telco verteld media zijn donderdag meer toepassingen en firmware updates voor de handsets toe te staan voor LTE-B gebruiken zijn in de pijplijn.

Mike Wright, Telstra group managing director van Netwerken, vertelde ZDNet dat de drempel voor de torens om over te schakelen van unicast naar het gebruik van LTE-B is slechts een handvol van de gebruikers.

“De business case in principe zegt na één of twee gebruikers, het is goedkoper om gebruik te maken uitgezonden. In feite, hebben we een business case van een paar jaar geleden zei dat als 1 procent van het verkeer kon worden uitgebracht in 2020 zou betalen [voor zichzelf],” zei hij tegen ZDNet.

Wright zei dat de telco zal geleidelijk implementeren van de technologie van het netwerk, en de eerste is gericht op high-traffic gebieden. Momenteel is het gebruik van LTE-B alleen in het weekend, en schakelen terug naar unicast-tijdens de week.

Moet lezen: de kernpunten van Telstra ‘ s nieuwe strategie

Hoewel LTE-B is momenteel beperkt tot de tijd, apparaten en apps, Telstra gezegd dat alle apparaten kunnen worden verplaatst naar de uitzending zal bandbreedte voor apparaten vergrendelen om te stoppen.

“We zijn nu live streaming sport-inhoud naar een massieve basis van ongeveer 1,2 miljoen apparaten, en sportfans consumeren 37 miljoen minuten van de live inhoud via onze apps op een bepaald weekend, aldus Wright. “Dit seizoen, we hebben gezien een totale 58 procent stijging van de klanten streaming games. In sommige gevallen, meer dan twee keer het aantal klanten hebben gestreamd, in vergelijking met dezelfde clash vorig jaar.

“Als recente grote sportevenementen over de hele wereld hebben aangetoond, dat aan de grote pieken in de vraag naar live sport inhoud neemt uitgebreide end-to-end netwerk-design gecombineerd met een zorgvuldige netwerk management en strategische investeringen.”

Verder gaan dan live-uitzendingen, Telstra, zei de technologie zou kunnen uitbreiden naar gegevensstromen zoals updates, maar zou moeten worden gebakken in het apparaat besturingssystemen.

De telco ‘ zei de streaming via haar AFL app is gegroeid drievoudige sinds 2016 en druk 143Gbps dit jaar.

“Een van de grootste uitdagingen voor de operatoren van mobiele netwerken over de hele wereld is het beheren van de steeds groeiende vraag naar data en video. LTE-B is een belangrijk onderdeel van de oplossing — niet alleen het verbeteren van de efficiëntie van het netwerk, maar nog veel belangrijker, verbetert de ervaring van de klant door het leveren van een verbeterde gebruikerservaring,” Wright toegevoegd.

Volgens netwerk-opslagen weergegeven door Telstra, de spits voor AFL streaming treedt niet op in de grote finale dag of in de post-seizoen, met gebruikers vermoedelijk te schakelen naar de TV en grotere schermen.

Eerder deze week, Wright aangekondigd dat hij zou vertrekken Telstra aan het einde van September, na bijna 40 jaar dienst.

“Onder Mike begeleiding van Telstra is een leider in het inzetten van nieuwe netwerktechnologieën. Tegen het einde van September, toen Mike zal terugtreden voor een welverdiende vakantie, we naderen de voltooiing van de belangrijkste elementen van onze Netwerken voor de Toekomst programma, en Telstra goed op weg naar de implementatie van 5G,” Telstra COO Robyn Denholm dinsdag gezegd.

Telstra vorige maand bleek dat het zou worden axing van 8.000 banen te midden van een herstructurering programma geëtiketteerd Telstra2022, samen met een vermindering van de “2-4 lagen van het management”, met 25 procent van het uitvoerend management en middenkader functies wordt verwijderd.

Verwante Dekking

Telstra hoofd van netwerken terugtreden

Telstra het hoofd van de netwerken Mike Wright, heeft aangekondigd dat hij zal aftreden.

Telstra tops Optus en Vodafone 4G-upload snelheid: OpenSignal

Upload snelheden op Telstra ‘ s 4G-netwerk gemiddeld 10.6 Mbps voor de laatste drie maanden, met Vodafone komen op de tweede plaats op 7.8 Mbps en Optus op 6,8 Mbps.

Telstra herstructureren assen van 8.000 banen

De Telstra2022 drie-jaar zal het programma zie de 8.000 banen snijden van de telco.

Telstra ingesteld voor het implementeren van 2Gbps 4G voor het einde van het jaar

Spectrum refarming en nieuwe technologie een 4G stichting voor Telstra als 5G benaderingen, de directeur van Netwerken Mike Wright heeft verteld ZDNet.

Telstra lanceert co-gefinancierd satelliet-kleine cellen product

Australië gevestigde telecom-etiketten service van satelliet-gebaseerde dienst als ‘4GX-lite’.

5G mobiele netwerken: Een cheat sheet (TechRepublic)

Als LTE-netwerken steeds meer verzadigd, exploitanten van mobiele netwerken zijn plannen voor de 5G toekomst. Hier is wat business professionals en mobiele gebruikers moet weten over 5G.

Verwante Onderwerpen:

Telco ‘ s

Cloud

Het Internet van Dingen

Veiligheid

Datacenters

0