Studien hevder Airbnb er flott for din nabolaget økonomi, hvis det er overveiende hvit

0
24

Airbnb gjester som bor i overveiende hvitt nabolag er mer sannsynlig å shoppe rundt på lokale virksomheter som restauranter enn gjester som bor i nabolag som er det meste svart eller Spansk, ifølge en ny studie fra forskere ved Purdue University.

Folk som bruker hjemme-leie av plattform til å bo i en storby som New York, for eksempel, har en tendens til å spise på lokale restauranter i nabolaget nær der de bor. Men denne effekten ikke holder sant når mer enn halvparten av nabolaget beboere var svarte eller Spansk, ifølge studien forfatterne.

“Airbnb har gjort gjentatte påstander om at det hjelper den lokale økonomien i svart nabolag”

“Airbnb har gjort gjentatte påstander om at det hjelper den lokale økonomien i svart nabolag, spesielt i New York,” sa Mohammad Rahman, en Purdue University (universitet professor og medforfatter av studien, i en uttalelse gitt til The Washington Post.

Hans team trukket data fra Bureau of Labor Statistics, Census, og Airbnb for 42 nabolag i New York — den mest besøkte og aktiv Airbnb byen i OSS — sammen med 10 år igjen av Yelp-anmeldelser for 34,000 av byens restauranter. Målet var å se hvordan trender i hjemmet deling stablet mot trender med lokale restaurant sysselsetting. De fant at den lovet økonomisk “spillover” holder ikke opp på tvers av etniske linjer.

Nabolag med en voksende befolkning på Airbnb gjester vanligvis fikk se en vekst i folk som jobber for lokale restauranter, sammen med en økning i andelen av Yelp-anmeldelsene, som var et mål forskerne brukes til å bekrefte sin sysselsetting funn. Men disse funnene ikke bære over i nabolag som var overveiende befolket av folk av farge, selv om Airbnb utleie tallene var like høy.

Grunnen, som Rahman fortalte Washington Post, kan være fordi en “ubehagelig virkelighet” er at noen besøkende kan være mindre tilbøyelig til å gå rundt og sjekke ut den lokale bedrifter i disse gruppene, selv om de kan bli trukket til hvordan rimelige boliger er. I stedet, Rahman lagt til, de kan bare bruke Airbnb som et sted å sove på slutten av dagen, mens ride deling av tjenester som Uber og Lyft tillate dem på reise til andre nabolag og unngå å utforske en der de bor. Selv om denne første undersøkelsen ble gjort i New York, i de senere utvidet det og funnet lignende mønstre i Austin, Chicago, Portland og San Francisco.

Denne studien er langt fra definitiv

Disse funnene undergrave Airbnb er veletablert rykte som en plattform som gir et økonomisk løft for lokalsamfunnet. Ifølge nettstedet, er Airbnb gjester “bo lenger og bruke mer” i “diverse” nabolag de besøker, mer enn dobbelt så mye som en vanlig besøkende. Selskapet hevder også at dens NYC-basert gjester bruke mer enn 30 prosent av pengene sine i nabolag de bor i, og 95 prosent av sine verter anbefale lokale bedrifter.

Denne studien (som er fortsatt et arbeidsnotat) er langt fra avgjørende. Det er andre faktorer bortsett fra nærhet som har innflytelse på hva som restaurant, en person bestemmer seg for å gå, liker den type mat en person er i humør for eller hva de kan bli vant til i sitt hjem byen, staten eller landet. Og selv om Rahman brukt Yelp-anmeldelser sikkerhetskopiere eksisterende offentlige data, anmeldelser er fortsatt begrenset. Ikke alle som besøker en restaurant etterlater et Yelp-anmeldelse, og studere selv påpekt at bare åtte deler av 42 samplet regnet for det overveldende flertallet av Yelp besøkende anmeldelser i 2015.

Kutte studie av i 2015 er en annen punktet av stridigheter selskapet har med funnene. Airbnb har sett ranker av nye brukere på tvers av Queens og Bronx i løpet av de siste tre år, det sier. Det har også tatt skritt for å fremme relasjoner med lokale bedrifter, inkludert en fersk samarbeid med Queens Chamber of Commerce, som er brakt ut for vertene fra Jamaica-området til å møte med eierne av nærliggende butikker og restauranter.

“Airbnb utvilsomt øker lokale bedrifter — Airbnb generert $2.8 milliarder kroner i økonomisk aktivitet i New York i 2016”, sa en representant for selskapet Nick Papas i en uttalelse. “Men ved hjelp av en subjektiv og frivillig innspill som Yelp anmeldelser for å trekke konklusjoner i det som utgir seg for å være en streng analyse er galt.” Som et resultat, sa han, og studien er “dypt feilaktige.”