Studien hävdar Airbnb är bra för ditt grannskap s ekonomi, om det är övervägande vit

0
14

Airbnb gäster som bor i främst vita stadsdelar är mer benägna att handla på lokala företag som restauranger än du som bor i stadsdelar som är mest i svart eller Spansktalande, enligt en ny studie från forskare vid Purdue University.

Människor som använder home-hyra plattform för att bo i en storstad som New York, till exempel, tenderar att äta på lokala restauranger nära där de bor. Men denna effekt inte hålla sant när mer än hälften av områdets invånare var svart eller Spansktalande, enligt studiens författare.

“Airbnb har gjort upprepade påståenden att det bidrar till den lokala ekonomin i svart stadsdelar”

“Airbnb har gjort upprepade påståenden att det bidrar till den lokala ekonomin i svarta områden, särskilt i New York City,” sade Mohammad Rahman, en Purdue University professor och co-författare av studien, i ett uttalande med tanke på att The Washington Post.

Hans team drog data från Bureau of Labor Statistics, folk-och bostadsräkningen, och Airbnb för 42 bostadsområden över New York City — den mest besökta och aktiv Airbnb stad i USA — tillsammans med 10 års värde av recensioner Yelp för 34,000 av stadens restauranger. Målet var att se hur trenderna i hemmet dela staplade mot trender med lokal restaurang sysselsättning. De fann att de utlovade ekonomiska spridningseffekter inte hålla sig över ras linjer.

Stadsdelar med en snabbt växande befolkning på Airbnb du vanligtvis fick se en tillväxt av personer som arbetar för den lokala restauranger, tillsammans med en ökning i andel av recensioner Yelp, vilket var en åtgärd som forskarna använt för att bekräfta sin anställning resultat. Men dessa resultat inte föra över till de områden som främst befolkas av människor i färg, även om Airbnb hyra siffrorna var lika hög.

Anledningen, som Rahman berättade för Washington Post, kan bero på att en “obehaglig verklighet” är att vissa besökare kan vara mindre benägna att gå runt och kolla in de lokala företagen i dessa stadsdelar, även om de kanske dras till hur prisvärda bostäder. Istället Rahman tillade, de kan bara använda Airbnb som en plats att sova på i slutet av dagen, medan rida-sharing-tjänster som Uber och Lyft låta dem vid resor till andra stadsdelar och undvika att utforska i vilken de vistas. Även om denna första studie gjordes bara i New York, därefter expanderat och finns liknande mönster i Austin, Chicago, Portland och San Francisco.

Denna studie är långt ifrån definitiv

Dessa rön undergräver Airbnb: s mångåriga rykte som en plattform som ger ett ekonomiskt uppsving för de lokala samhällena. Enligt hemsidan, Airbnb du “stanna längre och spendera mer” i “olika” områden de besöker, mer än dubbelt så mycket som en typisk besökare. Företaget hävdar också att dess new YORK-baserade gäster som spenderar mer än 30 procent av sina pengar i de kvarter de bor i, och 95 procent av sina värdar rekommendera lokala företag.

Denna studie (som fortfarande är en working paper) är långt ifrån definitiv. Det finns andra faktorer bortsett från den närhet som påverkar vilken restaurang en person bestämmer sig för att besöka, liksom den typ av mat en person är på humör för, eller vad de kan vara vana vid att i sitt hem stad, stat eller land. Och även om Rahman används recensioner Yelp för att säkerhetskopiera befintliga offentliga data, recensioner är fortfarande begränsad. Inte alla som besöker en restaurang som lämnar en recension Yelp, och den studie som även påpekade att bara åtta stadsdelar i 42 provtas räknas för den överväldigande majoriteten av Yelp gästrecensioner 2015.

Skär studie av 2015 är en annan punkt av påstående företaget har med resultaten. Airbnb har sett stråk av nya användare över Queens och Bronx under de senaste tre åren, står det. Det har också vidtagit åtgärder för att främja kontakter med lokala företag, inklusive en nyligen partnerskap med Queens Handelskammaren som förde ut värdar från Jamaica området för att träffa ägarna till närliggande affärer och restauranger.

“Airbnb utan tvekan ökar de lokala företagen — Airbnb genererade $2,8 miljarder i ekonomisk verksamhet i New York år 2016”, säger företagets representant Nick Papas i ett uttalande. “Men med hjälp av en subjektiv och frivilliga input som recensioner Yelp för att dra slutsatser i vad som utger sig för att vara en noggrann analys är fel.” Som ett resultat, sade han, studien är “mycket bristfällig.”