Studie beweert Airbnb is geweldig voor uw buurt de economie, als het is overwegend wit

0
21

Airbnb verblijft u in overwegend witte buurten hebben meer kans om rond te shoppen op lokale bedrijven zoals restaurants dan gasten die verblijven in de wijken die zijn meestal zwart of Hispanic, volgens een nieuwe studie van onderzoekers aan de Purdue University.

Mensen die gebruik maken van de huis-huren-platform voor een verblijf in een grote stad zoals New York, bijvoorbeeld, hebben de neiging om te eten in lokale restaurants in de buurt in de buurt van waar ze nu verblijft. Maar dit effect niet opgaan bij meer dan de helft van een buurt de bewoners waren zwart of Hispanic, volgens de auteurs van de studie.

“Airbnb heeft herhaaldelijk beweert dat het helpt de lokale economie in zwarte buurten”

“Airbnb heeft herhaaldelijk beweert dat het helpt de lokale economie in zwarte buurten, met name in New York City,” zei Mohammad Rahman, een Purdue University professor en co-auteur van de studie, in een verklaring gegeven aan De Washington Post.

Zijn team trok gegevens van het Bureau of Labor Statistics, de Telling, en Airbnb voor 42 buurten in New York City, de meest bezochte en actieve Airbnb stad in de VS, samen met 10 jaar Yelp-reviews te schijven voor 34,000 van de vele restaurants. Het doel was om te zien hoe trends in huis te delen gestapeld tegen trends met een lokaal restaurant werkgelegenheid. Zij vonden dat de beloofde economische doorwerking niet maximaal over raciale lijnen.

Buurten met een hoge vlucht nemende bevolking van Airbnb gasten meestal zagen een groei in de mensen die werken voor de lokale restaurants, samen met een stijging in het aandeel van Yelp-reviews te schijven, en dat was een maatregel die de onderzoekers gebruikt om te herbevestigen hun werkgelegenheid bevindingen. Maar deze bevindingen zijn niet over te dragen naar de wijken die overwegend bevolkt door mensen van kleur, zelfs als Airbnb verhuur nummers waren net zo hoog.

De reden, zoals Rahman zei tegen De Washington Post, zou kunnen worden omdat een “ongemakkelijke werkelijkheid” is dat sommige bezoekers misschien minder geneigd zijn om rond te lopen en check out de lokale bedrijven in deze buurten, hoewel ze kunnen worden getrokken over hoe betaalbaar de behuizing is. In plaats daarvan, Rahman toegevoegd zijn, ze kunnen gewoon gebruik maken van de Airbnb als een plaats om te slapen op het einde van de dag, terwijl ride-sharing diensten zoals Uber en Lyft laat ze op reis naar andere buurten en vermijd het verkennen van het land waar ze nu verblijft. Hoewel deze eerste studie werd alleen gedaan in New York, ze vervolgens uitgebreid en vond vergelijkbare patronen in Austin, Chicago, Portland, San Francisco.

Deze studie is verre van definitief

Deze bevindingen ondermijnen Airbnb ‘ s lange reputatie als een platform dat geeft een economische impuls te geven aan de lokale gemeenschappen. Volgens de website Airbnb gasten blijven langer en besteden meer” in het “divers” buurten die ze bezoeken, meer dan twee keer zo veel als een typische bezoeker. Het bedrijf beweert ook dat zijn NYC-gebaseerde guests besteden meer dan 30 procent van hun geld in de buurten blijven ze in, en 95 procent van hun gastheren adviseren van lokale bedrijven.

Deze studie (die is nog steeds een working paper) is verre van definitief. Er zijn andere factoren naast de nabijheid van dat van invloed zijn op wat restaurant een persoon besluit om te bezoeken, zoals het type van keuken een persoon is in de stemming voor of wat ze misschien gewend zijn om in hun eigen stad, provincie of land. En ook al Rahman gebruikt Yelp-reviews te schijven een back-up van de bestaande regering van gegevens, de recensies zijn nog steeds beperkt. Niet iedereen die een bezoek aan een restaurant laat een Yelp review, en de studie nog op gewezen dat slechts acht wijken van de 42 bemonsterd geteld voor de overgrote meerderheid van de Yelp bezoeker beoordelingen in 2015.

Het snijden van de studie uit in 2015 is een ander punt van twist van het bedrijf met de bevindingen. Airbnb ‘ s gezien zwaden van nieuwe gebruikers in Queens en de Bronx in de afgelopen drie jaar, het zegt. Het heeft ook stappen ondernomen om het bevorderen van relaties met lokale bedrijven, met inbegrip van een recente partnerschap met de Koninginnen Kamer van Koophandel bracht dat hosts van de Jamaica gebied om te voldoen aan met de eigenaren van de aangrenzende winkels en restaurants.

“Airbnb ongetwijfeld stimuleert de lokale bedrijven — Airbnb gegenereerd $2,8 miljard in de economische activiteit in New York City in 2016”, zei de vertegenwoordiger van het bedrijf Nick Papas in een verklaring. “Maar het gebruik van een subjectieve en vrijwillige invoer, zoals Yelp-reviews te schijven om conclusies te trekken in wat het beweert te zijn een grondige analyse is verkeerd.” Als een resultaat, zei hij, is het onderzoek “zeer gebrekkig.”