Samsung prognoses duik in Q2 2018 winst volgende zwakke smartphone-verkoop

0
33

Samsung Samsung

Samsung kondigde record winst voor vier rechte kwartalen, maar dat streak is over het te komen tot een einde. In de Q2 2018 winststuring, Samsung is het voorspellen van een operationele winst van $13,2 miljard (14.8 biljoen won), een stijging van 5% vergeleken met dezelfde periode een jaar geleden.

De totale omzet op $51,7 miljard (58 biljoen won) is minder dan de $s 54,8 miljard het bedrijf haalde vorig jaar. Om de zaken in context, Samsung maakte een winst van $14,6 miljard op een omzet van $56.5 miljard in het vorige kwartaal.

Zoals opgemerkt door De Wall Street Journal, Samsung ‘ s winst in de loop van het afgelopen jaar waren bouyed door sterke perfromance door de fabrikant van de semiconductor-divisie, die haalde Intel vorig jaar. Samsung kan niet in staat zijn om te houden van zijn voorsprong in deze categorie, maar als NAND en DRAM module verwacht wordt dat de prijzen te vallen door maximaal 15%.

Trage verkoop van de Galaxy S9 serie wordt toegeschreven als een reden voor de daling in de omzet, met het bedrijf naar schatting schip 31 miljoen stuks dit jaar. Om samengestelde zaken, het lijkt erop dat Apple samen met LG als leverancier voor de aankomende iPhone voor het verlagen van de afhankelijkheid van Samsung, en dat heeft een potentieel om pijn Samsung display business.