När det gäller cloud-baserade PHP-utveckling, den springande punkten är debugger

0
19

Noll

Video: Vad programmering språk du behöver veta för att tjäna mer?

Även om jag har en examen i datavetenskap och Microsoft programmering, kodning är inte mitt jobb. Som ett resultat, jag går igenom relativt frekventa perioder när jag inte skriva en enda rad kod, och sedan, när jag får lite tid över ska jag försöka att hoppa tillbaka.

Läs också: Hur man blir en utvecklare: En lathund – TechRepublic

Mestadels, mitt planeringen nu är att stödja en öppen källkod donation system, och jag gör det både för att jag gillar att kod och eftersom jag vill hålla min käft. Det är lätt att tappa kontakten med en skicklighet som programmering, så se till att du göra en del av det regelbundet är ett sätt att hålla sig någorlunda fräsch.

Min normala arbetsflödet innebär att hoppa mellan tre huvudsakliga datorer: Mitt skrivbord, en maskin av min soffa, och min laptop. Med cloud-baserade applikationer, detta är inte ett problem. Men med kodning, det kan vara en smärta.

För att förklara, låt oss hoppa tillbaka i tiden. Tillbaka i dag, e-postanvändare används för att hålla sin e-post på sina lokala datorer. Outlook PST-filer används, och Eudora (om jag minns rätt) som används rutan filer. POP3-protokollet var utformat för att tillåta användare att ansluta till en e-post server och ladda ner deras meddelanden.

Detta innebär att din post bodde på en maskin. Om du var på en annan dator, du kunde inte se din e-butik. IMAP slags fast att, som gjorde Utbyte. Men många användare har fortfarande POP3-användare och inte har en central e-arkiv.

Moln-baserade e-posttjänster som Gmail förändrat allt detta. De flesta av oss, nu kan du använda en molnbaserad e-posttjänst och logga in genom våra webbläsare. Vi kan titta på vår e-post från vilken dator som helst (eller telefon) som har tillgång till molnet. Detta är hela SaaS-modellen. Oavsett om sin e-post som Gmail, CRM som Salesforce, redovisning som Quickbooks online-att-göra-lista förvaltning som Todoist, eller stora ERP-system som de som erbjuds av SAP, moln-baserade SaaS-tjänster gör mobil åtkomst var som helst till en barnlek.

Konstigt nog, för programmering av system är något bakom kurvan. Det finns säkert cloud-baserad programmering miljöer som Amazons Cloud9, CodeAnywhere, CodeEnvy och Visual Studio, men de är långt ifrån perfekt-åtminstone för en del kodning behov.

För mig, cloud-baserad kodning är den heliga graal. Jag har länge velat kunna hoppa från system till system, och även någonstans finns det en webbläsare, för att kunna koden. Mitt nuvarande projekt som bor i molnet, måste testas i molnet, så varför skulle jag inte kunna kod i molnet?

Kodning verktyg

Saken är den, att jag kunde. Det finns massor av exceptionella cloud-baserad kod-redigerare. Tror kod redaktörer som ordbehandlare, men i stället för tjusiga formatering, de hantera de unika aspekterna av programmeringsspråk och miljö du arbetar i.

Läs också: Vilket programmeringsspråk som är mest populära?

De ger kodkomplettering (efterbehandling ut ett objekt eller en funktion namn), syntax highlighting (automatiskt olika delar av koden i olika färger), refactoring (byta namn på delar av koden genom hela projektet), kod-vikning (så att du kan se den stora bilden), och kod för att formatera (så att redigeraren gör jobbet för att göra det hela vacker och läsbar).

Dessa är enorma hjälper för programmerare. Men det finns en annan viktig funktion som åtminstone jag tycker absolut nödvändig: En symbolisk debugger. En symbolisk debugger är ett verktyg som låter dig ställa in brytpunkter i koden som det går, granska värden av variabler och objekt, ändra dessa värden på fluga, och mer. Det är, i huvudsak, testa sond i programmering arbete.

Alla moderna webbläsare har en inbyggd JavaScript debugger. JavaScript som körs i webbläsaren, så när du inspektera en webbsida element, kan du ofta få till debugger. Som ett resultat av cloud-baserad kodning miljöer har inga problem att ge JavaScript felsökning.

Medan en del av mina gåvor motorn är i JavaScript, huvuddelen i PHP. Detta är kärnan språk som kör WordPress, och min donationer systemet körs inne i WordPress.

Det finns två huvudsakliga felsökning motorer för PHP: Xdebug och Zend. När de fungerar, de är båda riktigt bra. Men även i de bästa av tider, de är svåra att installera och mycket krångliga. De har att exekvera kod, både lokalt och på distans, ibland har de att sätta upp en SSH-kanal för att kommunicera debugging information, och att de ofta kräver massor av konfiguration tweaks som är unika för varje kodning miljö och varje värd.

Cloud-baserad Ide (och begränsningar)

Varje halvår eller så, jag tar en körning på olika moln kodning miljöer för att se om de äntligen har stöd för PHP felsökning. Och varje halvår eller så, jag kommer bort besviken.

CodeAnywhere har ett antal fantastiska funktioner, inklusive att låta dig lagra din källkod i Google Drive eller Dropbox. Men det har absolut ingen felsökning stöd för PHP. Det förstår PHP-syntax, men om du vill felsöka något, du har att falla i motsvarande skriva ut rapporter hela din kod. Det är inte optimalt alls.

Läs också: utvecklardokumentation: Hur att få det rätt

Jag försökte få CodeEnvy att arbeta. CodeEnvy är baserad på Eclipse Che, en cloud-baserad version av den mycket kraftfulla Eclipse IDE (interactive development environment). CodeEnvy faktiskt har dokumentation på att få Zend och Xdebug arbetar. Det är en sällsynthet.

Men efter ca fyra timmar med att försöka få deras standard stackar för att snurra upp med alla rätt konstellationer och arbete, gav jag upp. Medan vissa utvecklare ställa sina utvecklingsmiljöer under loppet av flera månader eller år, jag behöver kunna för att komma in och få ut. Tydligt, samtidigt som Eclipse och CodeEnvy är kraftfulla, de är alltför tidskrävande för att lösa problemet.

Då jag spenderat ett bra tag med AWS Cloud9. Amazon förvärvade Cloud9 2016. Jag trodde att detta skulle vara perfekt, eftersom AWS är AWS. Jag gillade tanken på snabb integration med S3, LightSail, och alla andra AWS tjänster. Tyvärr, jag kunde inte få felsökning i PHP ska fungera.

Jag hittade ett April 2018 inlägg från en AWS kille som sa, och jag citerar: “Det bör vara möjligt att, även om ingen av oss på Cloud9 har erfarenhet med att göra detta.” Han pekade användare till en sex år gammal Stack Overflow observera att postulera hur man gör fjärrfelsökning, men det säger ingenting om att det ska fungera med den inbyggda Cloud9 EC2 bild.

Medan både Microsoft och Google cloud utveckling erbjudanden, varken verkar ha ett svar för PHP.

Vad sägs om en cloud-baserad skrivbordet?

Jag funderade på att sätta upp en VDI-konto på Azure eller AWS. Som skulle ha arbetat i och med att jag kunde avlägsna ansluta till ett av dessa konton, hålla skrivbordet och konfiguration på moln, och remote desktop från nästan alla webbläsare.

Läs också: Det bästa jobbet i Amerika är systemutvecklare. Verkligen! – CNET

Saken var, att jag inte vill hantera ett annat skrivbord. Med hjälp av en Windows-baserade installationsprogrammet är lättast, åtminstone för mig. Men WordPress är kinkig på Windows, så att jag skulle behöva ställa in Windows, en IDE på moln Windows-installationen, och sedan ställa in fjärrkontrollen felsökning till en Linux-laptop värd min programvara.

Att sätta upp en virtuell Linux-värd i molnet tårta, men att få en remote desktop-konfiguration är lite mer arbete. Det är genomförbart, men då skulle jag byta till en Linux-UI i ett webbläsarfönster, att göra allt i min kodning. Meh.

Det var då jag ansåg att inrätta en avlägsen Mac-skrivbordet i molnet med hjälp av en tjänst som MacInCloud och MacStadium som jag insåg att tanken på en cloud-baserad remote desktop är dum. För det första, Mac tjänster är antingen underpowered eller mycket dyra.

Men mer till den punkt, var detta: Om jag skulle hyra någon annans gamla Mac mini kopplad i ett moln någonstans, varför skulle inte jag bara in en av mina egna Mac mini-enheter som är online, ansluta till den via en remote desktop, och gå till stan? Det finns ingen anledning alls, förutom att jag har gjort det redan innan och det var inte optimal.

Eftersom jag har varit in på denna väg innan jag bestämde mig för att inte gå dit igen. Det gör jag verkligen vill ha en äkta cloud-baserade IDE miljö utan att behöva sysadmin en annan dator, virtuell eller inte.

För PHP-utveckling, det är bara inte där ännu. Åtminstone inte alls så smidigt som jag skulle vilja att det var.

Du kan följa min dag-till-dag-projektet uppdateringar på sociala medier. Se till att följa mig på Twitter på @DavidGewirtz, på Facebook på Facebook.com/DavidGewirtz på Instagram på Instagram.com/DavidGewirtz och på YouTube på YouTube.com/DavidGewirtzTV.

Relaterade artiklar:

Apple tar AR att Snabbt Lekplatser programmering app för iPad – CNETHere är därför yngre utvecklare kan inte stå ut med nya programmeringsspråk – TechRepublicWant att lära sig programmering? Denna start betalar du cryptocurrency att studera Python Öppen källkod är 20: Hur det förändrats programmingWhich programmeringsspråk som tjänar mest pengar

Relaterade Ämnen:

Utvecklare

Digital Omvandling

Datacenter

CXO

Innovation

Förvaring

0