Microsoft is het updaten van de Windows Kladblok app voor de eerste keer in jaren

0
22

Microsoft geeft haar Kladblok-app voor Windows verrassend veel nieuwe functies. Terwijl de software-gigant is nog niet bijgewerkt Kladblok voor de jaren, de volgende Windows-10 update zal ook een paar zeer gevraagde toevoegingen. Microsoft is duidelijk te luisteren naar Windows 10 gebruikers die gebruik kladblok voor ontwikkeling, logboeken, of eenvoudige tekst-manipulatie.

U zult snel in staat zijn om te doen wikkel rond zoeken en vervangen naast de mogelijkheid om in te zoomen op tekst door het ingedrukt houden van de ctrl-toets ingedrukt en gebruik het muiswiel om in en uit te zoomen. Microsoft is ook toe te voegen in de uitgebreide lijn eindigt ondersteuning van Unix/Linux regeleinden (LF) en Macintosh regeleinden (CR) worden ondersteund in Kladblok. De statusbalk wordt nu standaard ingeschakeld in Kladblok, en het bevat de mogelijkheid om een regel van het display en een kolom met cijfers wanneer word-wrap is ingeschakeld.


Microsoft is ten slotte ook toe te voegen op ctrl+backspace ondersteuning voor het verwijderen van een vorige woord in Kladblok, en prestatieverbeteringen voor grote bestanden. U kunt nu ook zoeken naar woorden op Bing via Kladblok door simpelweg met de rechtermuisknop te klikken op hen om een nieuwe optie. Microsoft Kladblok toevoegingen volg de onderneming bijwerken van de Windows Console voor de eerste keer in 20 jaar, en de verrassing toevoeging van de Linux command line voor Windows 10.

Deze nieuwe Kladblok functies verschijnen in de update momenteel de codenaam Redstone 5, die naar verwachting debuut later dit jaar. Microsoft is nu het zetten van de puntjes op de volgende grote Windows-10 update, maar het zal niet zijn de populaire tabbladen (Sets) – functie voor File Explorer en andere apps.