India godkjent netto nøytralitet regler som forbyr ‘form’ av data diskriminering

0
24

India ‘ s Department of Telecommunications har godkjent netto nøytralitet regler som forbyr å blokkere, strupe, og null-rating internett-data, med noen unntak. Rammen, publisert i fjor, som er en anbefaling fra Telecom Regulatory Authority of India (TRAI), er resultatet av en årelang kampanje for netto nøytralitet i India.

Da Ledningen rapporter, nye regler for å forhindre enhver form for diskriminering eller forstyrrelser” med data, inkludert “blokkering, nedverdigende, bremse ned, eller å gi fortrinnsrett hastigheter eller behandling til innhold.” Men de trenger ikke søke om å “kritisk IoT tjenester” eller “spesialiserte tjenester, inkludert autonome kjøretøy og eksterne kirurgi operasjoner — som The Wire sier TRAI hodet R. S. Sharma i forhold til ambulanser som kan lovlig være ulydig trafikk regler, eller i dette tilfellet, få prioritert status for å opprettholde kvaliteten på tjenestene. Internett-leverandører vil behovet for å godta avtalen når de logger lisens avtaler med Institutt for Telekommunikasjon. Internett-leverandører som bryter reglene kan få sine lisenser kansellert.

Reglene omfatter unntak for ekstern kirurgi og selvkjørende biler

TRAI sparket av sin rulemaking prosessen i begynnelsen av 2015 når det kalles for offentlig kommentar på mulige internett-forskrifter. Aktivister samlet internett-brukere i favør av netto nøytralitet regler, spesielt etter to selskapene annonsert null-rating planer som kritikerne fryktet ville gi velstående Amerikanske selskaper en urettferdig fordel over lokale nyetableringer. En av disse var Facebook er Internet.org eller Gratis Grunnleggende prosjektet, som tilbys gratis tilgang til visse internett-tjenester i utviklingsland. India utestengt Gratis Grunnleggende i 2016, sammen med lignende null-rating programmer.

Denne godkjenningen kontraster med den siste utviklingen i Usa, der netto nøytralitet reglene ble opphevet i forrige måned. Selv om noen land har innført sine egne regninger å kompensere for dette, blant annet en som er for tiden å bevege seg gjennom California lovgivende forsamling. I det minste på papiret, India har nå hva BBC tidligere sagt kan være “verdens mest progressive politikk på lik linje med internett-tilgang for alle.”