IBM: ETT dataintrång kommer nu att kosta din organisation 3,86 usd miljoner, om du är lycklig

0
21

Noll

En ny global studie utförd av IBM tyder på att de finansiella konsekvenserna av ett dataintrång för en organisation är, i genomsnitt, 3,86 usd miljoner.

Men, i värsta fall, “mega brott” kan kosta företaget mellan $40 miljoner och $350 miljoner.

IBM: s 2018 Kostnaden för ett dataintrång Studie, som genomfördes i samband med Ponemon Institute, tyder på att kostnaden kan bli detta högt, inte på grund av de uppenbara skador som orsakats av system-eller stöld av information vid tidpunkten för ett brott-utan snarare på grund av att mer subtila kostnader för en organisation.

En förlust av anseende kan avskräcka potentiella framtida kunder, nuvarande affärsrelationer kan vackla, och den tid de anställda måste spendera på skador kontroll-samt omskolning och utbildning-alla kan rack upp räkningen.

Enligt studien var den genomsnittliga kostnaden för ett dataintrång, 3,86 usd miljoner, har ökat med 6,4 procent från och med 2017.

Efter intervjuer med nära 500 företag som har upplevt ett dataintrång, studien beräknas att detta är den genomsnittliga kostnaden under 100 000 poster äventyras i en it-incident.

Den genomsnittliga tiden det tog att avslöja ett dataintrång 197 dagar, och när identifierade, det tar ungefär 69 dagar för att innehålla.

Men den hastighet of incident response team kan ha en enorm inverkan på den totala kostnaden för ett dataintrång.

När ett brott finns i mindre än en månad, IBM föreslår att företag kan spara upp till $1 miljon i jämförelse med långsammare företag.

TechRepublic: 73 procent av orgs har bara 1 person att uppdatera sina system, med ökad risk ransomware

Den mängd poster stulna också har en effekt. I genomsnitt varje post kostar $148, men denna kostnad kan minskas genom att ha en incident response team på sidan, samt genom att genomföra artificiell intelligens (AI)-baserade it-lösningar.

“Organisationer som hade stor utsträckning distribueras automatiserad teknik säkerhet sparade över $1.5 miljoner på den totala kostnaden för en överträdelse,” IBM säger.

Studien har även undersökt kostnaden för så kallade “mega brott,” i som it-angrepp resultera i förlust av en miljon euro till 50 miljoner skivor. I dessa fall kan företaget spelare kan förvänta sig att förlora mellan $40 miljoner och $350 miljoner kronor-men en tredjedel av det beräknade kostnaden är orsakade av förlorade affärer.

Se även: återlämnande av Spectre

En nyligen IBM/Harris poll föreslås att 75 procent av de AMERIKANSKA konsumenterna inte skulle göra affärer med ett företag som de inte trodde att de skulle vidta lämpliga åtgärder för att skydda sina data. När du anser att denna motvilja kan vara i flera år-eller permanent — den verkliga kostnaden för dataintrång för att en organisation kan bli oöverskådliga.

Baserat på 11 företag upplever denna nivå av ett dataintrång under de senaste två åren — såsom Equifax och Mål — studien tyder på att majoriteten av dessa incidenter är skadlig snarare än som orsakas av mänskliga misstag, och den genomsnittliga tiden för att upptäcka och innehåller en överträdelse var 365 dagar.

“Medan uppmärksammade dataintrång ofta förluster i miljontals, i dessa siffror är mycket varierande och ofta fokuserat på ett fåtal specifika kostnader som är enkelt att kvantifiera,” sade Wendi Whitmore, Global Lead för IBM X-Force Incident Response-och Underrättelsetjänsten (IRIS). “Sanningen är att det finns många dolda kostnader som måste tas i beaktande, såsom skadat anseende, kundens omsättning och operativa kostnader.”

“Att veta var kostnaderna ligger, och hur man kan minska dem, kan hjälpa företag att investera sina resurser på ett mer strategiskt och lägre enorma finansiella risker på spel,” executive läggas till.

CNET: Macy ‘ s brott utsatt kunddata, kreditkortsnummer

Tidigare och relaterade täckning

Adobe fixar över 100 sårbarheter i senaste security patch BlackTech hot grupp stjäl D-Link certifikat för att sprida bakdörr för skadlig kod användardata exponeras i Domän Fabriken hosting brott mot säkerheten

Relaterade Ämnen:

IBM

Säkerhet-TV

Hantering Av Data

CXO

Datacenter

0