Hvad Kubernetes virkelig er, og hvordan orkestrering omdefinerer data center

0
35

Nul

Video: Hvad er Kubernetes?

Formålet med Kubernetes er ikke umiddelbart indlysende for enhver, hvis begrebet formål og funktion af et data center blev etableret i en tid, da operativsystemet blev den platform, hvorpå alle software afhang. Kubernetes er produktet af en massiv, løbende justering af software ressourcer, som tilsammen udgør et netværk anvendelse. At tilpasningen er centreret omkring et koncept kaldet den arbejdsbyrde, som er et bredt begreb, der af en opgave, der udføres af en eller flere applikationer, eller en eller flere tjenester, på tværs af en lang række processorer.

Skal læs: Hvordan GitHub blev nexus af software til automatisering

En arbejdsbyrde er et job-for eksempel styring af en forsyningskæde, der fører tilsyn med logistik, sporing af lageret, hvilket vil fremme et marked for værdipapirer. Kubernetes er blevet den moderne tids job control system.

“Du kan tænke på Kubernetes som en platform for anvendelse af mønstre,” forklarede Google software engineering Janet Kuo, under en tutorial session på KubeCon 2017 konference. “De mønstre, som gør din ansøgning nem at installere, let at køre og nem at holde kørende.”

the-concert-by-van-honthorst.jpg
(Billede: National Gallery of Art/offentlige domæne)

Den faldende kraft af virtuelle maskiner

Der er en voksende klasse af datacenter infrastruktur, der er gearet til at koncentrere sig om sundhed og trivsel, arbejdsopgaver, snarere end at servere. Uanset om de er fysiske eller virtuelle processorer maskiner, servere kan fejle. Virkningen af, at svigt på tilgængeligheden og funktionen af disse arbejdsopgaver skal være mindre end minimal-de vises ikke påvirket overhovedet.

Indtil 2016, open source-fællesskabet var kommet op med en håndfuld af metoder til at iscenesætte arbejdsbyrde for maksimal tilgængelighed. I en meget kort periode, Kubernetes blev valget af virksomheder, der havde foretaget investeringer i open source. Årsagerne til, at kunne udgøre en hel bog, og hvis der er skrevet godt nok, det kunne være tilpasset til en af dem, kunst, teater, film at vinde over de kritikere, men aldrig Oscars.

Læs også: Kubernetes leverandører er enige om standardisering

Her, måske, er den eneste grund til, at sager: Google ‘s tidlige flytte for at anspore til Linux Foundation’ s etablering af Cloud Native Computing Foundation (CNCF) gav Kubernetes tid nok til økologisk give næring til en følgende blandt de bredeste gruppe af mennesker. Hele open source forretningsmodellen kredser omkring værdien af støtte. Virksomheder, der ikke længere lyst til at være låst fast til en enkelt leverandør (som ganske vist er ikke alle) sætter pris på den nyfundne værdi af pluralisme i et support system. En gruppe af leverandører, der handler om ikke altid i koncerten, så i det mindste med nogle minimum af koordinering hen mod det samme mål, er overlegen i forhold til en enkelt leverandør, der fører en monopolistisk platform i nogen bestemt retning.

Hvorfor Kubernetes, der betyder noget nu

Kubernetes er ikke ejes af et selskab, selv om det er baseret på et projekt, kaldet Borg, der oprindeligt er udviklet internt hos Google, og Google er ofte opfattes de facto leder af Kubernetes udvikling samfund. At sagde, at Microsoft har helt omformede hele sin server system filosofi omkring Kubernetes, og ansat flere af sine vigtigste skabere. Som et open source-projekt, Kubernetes er omfattet af Cloud Native Computing Foundation (CNCF), et agentur for Linux Foundation.

Læs også: Kubernetes kandidater til fuld lovet, open-source program

Google oprindeligt designet Borg for at passe sine egne interne formål. Så det er mere end rimeligt at bruge Google ‘ s søgemaskine sig selv som et eksempel: Den grundlæggende opgave for jagt for matchende poster i en søgning er udført af hundredvis, måske tusindvis, af de enkelte tjenester, der deler ansvaret. Jeg vil sige “utallige,” men det er ikke kun forkert, men i modsætning til det hele punkt af Kubernetes. Det er med at holde styr på alle de services og komponenter, der omfatter de aktive job, eller jobs i hele netværket.

Ikke Docker har noget at gøre med dette?

Der er ikke noget bedre udtryk på nuværende tidspunkt, desværre, for den beholder, hvori disse fordelt stykker af programmer er indeholdt end “container.” (For et stykke tid, ringede vi til disse ting, “Docker beholdere” for at skelne dem fra “Tupperware-beholdere,” men i dag, Dokker kun omfatter en del af beholderen økosystem; plus, der er mere end ét format af container.) Hvis du er bekendt med en ZIP-fil, der bruger matematiske kompression til mash flere filer sammen til én, så er du allerede forstår en hel del om det moderne software beholdere. De rent faktisk gør brug af den samme metode til at komprimere flere filer sammen. Disse filer er lavet af den eksekverbare elementer og de data, programmet skulle til at køre, uden at skulle søge et andet sted i netværket. Et af de elementer, der kan faktisk være et lille styresystem-en miniature-udgave af Linux, typisk, eller fra Microsoft, en lille fætter af Windows kaldet Nano-Server.

Læs også: Sådan får Kubernetes hjælp du har brug for

Et program, der var skrevet om, at denne metode af containertransport udbredelse, såsom en søgning reaktion, kunne se gennem et indeks af cachede websider efter en post, der ikke er valgt endnu, undersøge den semantiske forbindelse med, at indlæg til kampe mod indholdet af forespørgslen, rang resultatet, og registrere det i en liste til senere indsamling og selektion. Programmet vil derefter afslutte. Dette er et af de karakteristika af en distribueret service, der gør det så anderledes fra et PC-program: Det opfylder en anmodning, hvorefter den stopper. Det ved, at det er en del af en meget bredere job, så når det opfylder sin funktion, det ophører med at eksistere. Software ingeniører låne et begreb fra den moderne filosofi til at beskrive dette aspekt: Ephemeralism. I modsætning til et GUI-baseret program, der bogstaveligt talt tilbringer de fleste af sine cykler venter på et svar fra brugeren, en flygtig service opfylder sin funktion, og derefter udløber.

I en container-netværk (igen, jeg beklager, men der er ikke noget bedre ord), programmer, der kører i isolation fra hinanden. Selvom de kan dele den samme processor og hukommelse, det operativsystem uden for beholdere fastholder deres adskillelse. (Teoretisk denne fælles afhængighed kan udnyttes, selvom der ikke er kendt truende udnytte endnu findes i naturen.) Kommunikation kan kun finde sted mellem containere gennem en software-definerede netværk. En mere sofistikeret SDN vil give disse beholdere netværk adresser strategisk, under hensyntagen til, hvordan de vil blive samlet sammen om at udføre en fælles opgave.

Hvad det betyder, at orkestrere arbejdsmængder

Her er, hvor orkestrering kommer ind i billedet. I modsætning til “container”, “orkestrering” er udtryk, der perfekt beskriver den rolle, Kubernetes spiller. Mens nogle har illustreret, at dette begreb ved hjælp af et orkester, dirigent, der er en stor forskel mellem en leder og en orchestrator, både i musik og i distribuerede applikationer. Lov om planlægning, indeholder mønstre til de enkelte applikationer til at arbejde sammen, i fællesskab med en anden-som instrumenter i et band. Mens komponisten, der producerer software oprindelige mønster, herunder dens melodiske linje og rytme (betegnelsen for montering af software container faktisk er sammensætning), orchestrator gør stykke akustisk.

“Det er derfor, jeg kalder Kubernetes en ‘composable platform, “” forklarede Brian Gracely, der er direktør for produkt-strategi for Red Hat, under en nylig selskab webinar. “Der er lidt af en ramme for, hvordan det skal se ud — og nogle af disse kommer fra Kubernetes fællesskabet, nogle af dem kommer fra mange års erfaring på tværs af fællesskabet, hvordan man kan gå om installation af programmer.”

Læs også: Hvorfor Docker er endelig værdsættelse Kubernetes – TechRepublic

Den orchestrator ‘ s vigtigste opgave er at opretholde den operationelle status på ansøgninger under sin tillid. I en anden tidsalder til, at opgaven blev overdraget til operativsystemet. Men det var da den platform var en enkelt processor med en enkelt bank hukommelse og dedikeret storage-enheder. I dag, er der ikke meget væsentligt at knytte en container service med en bredere sammenhæng af en ansøgning. (Med den mest avancerede af disse arkitekturer, der anvendes af store cloud-tjenester, såsom Netflix, sådan forbindelse ikke findes på alle.) Ja, det er orchestrator, der tager den funktionalitet og arbejde produktet af alle disse tjenester, organiserer dem gennem nogle form af et manifest, og kommer op med nogle antydning af en ansøgning. Ændre manifest, og du har måske et andet program helt.

180703-red-hat-kubernetes-diagram.jpg
(Billede: Red Hat)

Der er intet strukturelt unikt, som adskiller Kubernetes fra enhver anden form for anvendelse. Det er ikke en virtuel maskine. Dens orchestrator kører på et operativsystem. Når der kører, det opretholder en klynge af noder, som er en mere abstrakt måde at referere til servere, der kan være fysisk eller virtuel. På hver af disse knuder er bælg af beholdere. Og inden for hver af dem er en klient-side agent kaldet kubelet, der styrer funktioner selvstændigt på vegne af orchestrator, for den knude, som det er tildelt. Men selv det er et program, som enhver anden.

Læs også: Hvordan du hurtigt installere Kubernetes på Ubuntu – TechRepublic

Andre steder

Har Kubernetes Allerede Blevet For Unødigt Kompliceret for en Virksomhed er DET? af Scott M. Fulton, III, Den Nye StackContext: Kubernetes, OpenStack, og Hvordan SAP Bygget Sin Egen Container-Platform [podcast], Scott M. Fulton, III, Den Nye StackThe Tilstand Kubernetes Økosystem-e-book co-forfattet af Scott Fulton og bidragydere til Den Nye Stak

Relaterede Emner:

Cloud

Hardware

Servere

Netværk

Opbevaring

0